Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
337
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bedel iadesi seçimlik hakkı
A
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba

Bundan 2 sene önce vatan bilgisayardan aldığım ekran kartım 10 gün önce arızalandı ve garanti süresinin bitimine 20 gün kala yetkili teknik servise götürdüm. 2 gün sonra değişim formu verip satın aldığım yerde ücret iadesi veya değişim talebi yapabileceğimi bildirdiler.

Ben farklı bir yerden daha uygun fiyata farklı bir kart alabileceğimden ürün bedelinin nakit olarak iadesini istiyorum. Vatan bilgisayar iade durumunda hediye çeki benzeri bir kağıt düzenleyip veriyor. Sonraki alışverişinizde 1 yıl içinde kullanabiliyorsunuz. İlk yapacakları şey hediye çeki düzenlemeye çalışmak olacağından biraz diretip gerekirse sesimi yükseltmeyi, gerekirse bağırıp mağazada huzursuzluk çıkarmayı düşünüyorum. Benim sorum nakit olarak iade istesem yasal olarak bunu vermek zorundalar mı.

Sitelerindeki müşteri hizmetleri sayfasında şunlar yazıyor;

- Ürünün ayıplı olduğunun tespiti,
-Bedel iadesi seçimlik hakkının kullanımı halinde;
İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme seçimlik hakkının kullanımı halinde, eğer imkan yok ise tüketici diğer seçimlik haklarını kullanabilir, bedel iadesi hakkı tercih edildiği durumda ise 2004 Sayılı İ.İ.K. 24. Madde gereğince ürünün satış faturasındaki bedeli iade edilir.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



B
7 yıl
Yarbay

Genel kabul nakit yolla diye biliyorum, aldığınız yöntem ile de iade edebilirler.

Ayrıca bu durumla İcra ve İflas Kanunu'nun ne ilgisi var yahu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.