Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1643
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Philips 65pus7600 İncelemesi
S
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Televizyonu aldım, 1 haftadır kullanıyorum. 6.24 demo yazılım yükledim.

trt4k çekiyor vivid modda görüntü kalitesi çok güzel, yayında kasma yok, köşelerde bir sorun görmedim, 4k yayın açıkken ayar menüsüne girmek sorun oluyor, kasıyor, 4k yayında iken televizyonu kapattığımda ertesi gün açılma problemi yaşadım, 2 kere açılır gibi yapıp tam açılacakken kapandı, 3. seferde tv açıldı.

Usbden avc, hevc kodekli videolar oynatabiliyor, ancak rasgele bazı videoları oynatmıyor, format desteklenmiyor diyor, hevc veya avc codekli bir vidyoyu oynatırken diğerini oynatmayabiliyor, hatta xvid, mpeg4 gibi çok yaygın ve eski kodekli videoları bile oynatmaya biliyor. Düşük bitrateli dosyalarda da sıkıntı çıkıyor.

Usbden video açarken bir kere resetlenme, video, film açmaya veya adroidde dolaşmaya çalışırken çok kere donma problemi ile karşılaştım, sorun fişi çekip tekrar takmakla düzelebildi.

Usbden kablosuz logitech m325 mouse bağladım mousu tanıdı, alıcısını uzatma kablosu ile tvnin arkasından çıkardığımda algılama problemi hallodu, ancak sistem mouse scrollunu desteklemediği için mousela harici haddiskte gezinebilmek mümkün olmadı.

Usbden kablosuz logitech klavye takmaya çalıştım, sistem çöktü, ekran gitti kumandaya tepki vermez oldu, fişten çekerek kendisine getirebildim, sonraki denemelerim de aynı şekilde sonuçlandı.

Kumandasında mouse imleç özelliği yok, kumandadaki taçped hiçbir yarar sağlamadığı gibi kullanımı son derece sorlaştırıyor ve hatalı çalışıyor, çok kere kumanda algılama ve/veya tvnin kumandaya tepki süresinde gecikme sorunu yaşadım.

6-7 kez tvnin kapanmaması sorunu ile karşılaştım, kapatma tuşuna bastıktan sonra tv kapanıyor gibi yapıyor 20-30 saniye sonra tekrar açılıyor, bunların hepsi tvnin kendi uydusu aktifken oldu.

Micro dimming:
tv siyahları siyah gösteriyor fakat siyah alanlar yansımadan etkileniyor, yerel karartma özelliğinin aktif etme veya kapatma özelliği bulamadım, sanırım otomatik çalışıyor, test için kullanılan siyah zemindeki hareketli beyaz noktanın etranıda ışık sızmaları (bloom) veya diğer çoğu tvdeki (lg uh serisi örneğin) ekranın 1/4 'ünün aydınlanması gibi bir problem olmuyor fakat nesne çok hızlandığında parlaklığını kaybediyor. bana diming performandı lg uh ve samsung js ve ks serilerinden daha başarılı geldi.
Örnek:
https://www.youtube.com/watch?v=wDlPgJHAhAg
https://www.youtube.com/watch?v=zYnrfjkAKNQ
https://www.youtube.com/watch?v=6pL4kWnqaaw

Işık sızması:
Ortamda az bile ışık varsa siyah alanda ışık sızması görülmüyor, ışık tamamen karartıldığında 4 köşede ve yanlardada ışık sızmaları farkediliyor ama fazla değil, mavi ve kırmızı zeminlerde ise her iki yanda ışık sızması etkileri görülüyür ama bu fazla değil.
Tv nin bazı sitelerde direkt led kullandığı belirtiliyor ama bana gelen tv edge led, ledler iki yan tarafta.

Tüketim:
TV'nin ortalama tüketiminin 116 watt olduğu belitilmiş ama bendeki trotec güç ölçere göre vivid ayarlarda 210-220 watt elektrik harcıyor, naturelde arka ışık 80 ve best picture modu seçildiğinde 170-180 watt harcıyor, daha düşük güç tüketimi için görüntü performansından önemli ölçüde taviz vermek gerekiyor.

Motion:
Benim için en önemlisi olan hareketli resimlerdeki titreme takılma (blur, judder) önleme performansı yönünden ise tv bu konuda nispeten başarılı fakat bunun bedeli hızlı sahnelerde ciddi bir artifakt oluşumu oluyor, ya resimde yırtılmalar oluyor, ya da resim titrek bir hale içinde görünüyor. bunu azaltmak için natural motion özelliğini minimuna getirmek faydalı oluyor, bu özellik kapatıldığında ise titremeler oluyor.

3d:
Aktif 3d ile bir film bir kaç demo denedim, gayet başarılı titreme fazla rahatsız edici gelmedi, zaten 3d desteklemesi tv'yi alma sebeplerimden biri idi, otomatik 3d algılama düzgün çalışmıyor, bazı 3d dosyalarda ise sorun çıktı düzgün oynatmadı.

Sonuç:

Görüntü kalitesi diğer televizyonum olan LG 49uh850v den bir tık üstte ancak 2009 model eski philip televizyonumdan üstün değil.

Kanal geçişleri 2 -4 saniye arası bence bu süre makul, LG marka diğer televizyonumda bu süre 4-6 saniye arası.

Hareketli resim performansı özellikle kamera döndürülürken lg'ye göre 2 tık üste, eski philipsime göre 1 tık düşük.

Kullanım kolaylığı, kumanda, smart özelliklerine göre 10 üzerinden puanlama yapsam lg 10, philips 0 puan alır, yani LG mükemmel, philips ise iğrenç, bir yazılım daha kötü daha saçma nasıl yapılır hayal edemiyorum.

Android TV'ye hiç gitmemiş, philipsin üzerine melanet gibi çökmüş, philipsin karizmayı düzeltmesi için mevcut yazılım mühendislerinin tamamının kovup yerine iş bilenleri istihdam etmesi gerekir.

Bu zamana kadar yaptığım araştırmalardan yukarıda yazılanların Philips'in "gücünü adroidden alan (-ki bu da hatalı doğru tercüme androidle güçlendirilmiş" olmalıydı)" şeklinde tanıtılan tüm tvleri için gerçerli olduğunu düşünüyorum.

Bu tv oldukça düşük donanimi ve çok kötü yazılımına rağmen ortalamanın nispeten üstündeki görüntü kalitesi, 3D desteği ve ambilight özelliği için alınabilir ancak ben bu ürünü kimseye tavsiye etmem, hakta kalırım, sinirlere yazık.



E
7 yıl
Yarbay

ÜZülüyorum böyle mesajlar görünce. Sanırum philips&android ortaklığı sorunlu. Bnde sony 55xd9305 vardı. Bu tür yazılımsal sorunlar hiç yaşamadım. Ama başka sorunlar nedeniyle elden çıkardım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

ÜZülüyorum böyle mesajlar görünce. Sanırum philips&android ortaklığı sorunlu. Bnde sony 55xd9305 vardı. Bu tür yazılımsal sorunlar hiç yaşamadım. Ama başka sorunlar nedeniyle elden çıkardım.

Aida64 e ve diğer programlara göre TV'nin 941 mb total rami var görünüyor, ram miktarı oldukça yetersiz 5-10 dolar bir maaliyet artışı ile 1 gb daha ram eklenebilir TVnin kasma sorunlarının çoğu çözülebilirdi. Google philips (ya da TPV) ortaklığının sorunlu tarafı philips olarak görünüyor.

***

Yukarıda yazdıklarıma ilaveten; tvde çok kez media çalışmayı durdurdu, mx player çalışmayı durdurdu, hataları ve siyah ekran ile karşılaştım, tvyi fie taktıktan sonra usbdeki bir filmin açılabilir hale gelmesinin 5-10 dakikayı bulduğu oldu bazen de tvnin düzgün açılabilmesi için bir kaç kez fiştek çıkarıp tekrar takmam gerekti.

TV'nin nispeten üstün yönü olarak yukarıda belirttiğim hareketli sahne performansında ise artifakt oluşumu yanında görüntüde bulanıklaşma sorunu özellikle yavaş hareketli sahnelerde baş dönmesi yapabilecek kadar rahatsız edici olabiliyor.

TVnin ses kalitesi genel olarak orta veya ortanın üzerinde ancak, film veya muzik moda aldığımda veya ses ayarlarında değişiklik yaptığımda seste de kasma sorunları ile karşılaştım.

Bence bu tvler piyasadan toplatılmalı ve satışı yasaklanmalı.



İ
7 yıl
Onbaşı

Merhaba. 2 aydır Philips 65pus7600 kullanıyorum. Okuduğum şikayetlerin bir çoğu android yazılımı üzerine. İlk kullandığımda ufak tefek o sorunları yaşadım ama yazılım güncellemesinden sonra daha da azaldı ve TRT4K problemi çözüldü. Telefonlara kıyasla çok düşük donanımı olmasından dolayı android tvnin verimli çalışması zaten pek mümkün değil. Şu an çalışsa bile 3 sene sonra zaten problem olacak. O zamanda harici bir medya player yada android tv box takarım diye düşünüyorum. Ancak şu an için de gerekli uygulamalar dışında (kodi vb.), oyun gibi gereksiz cihazı ağırlaştırabilecek uygulamalar kesinlikle kurulmamalı. Mağazalarda ürünü satmak için gözünüzü onlarla boyayabilirler. Diskten 4K film izleyemiyorum, onun için laptop bağlamam gerekiyor. Zaten şu anda 4K film sayısı az. Yaygınlaşması 1-2 sene alacaktır, yine harici medya player sorunumu çözer. Görüntüsünden çok memnunum. Ayarlarıyla oynayınca çok daha güzel oldu. Paneli kendi sitesinde yazmıyor ancak yabancı sitede belirttiğine göre IPS değil MVA. Vertical banding var gibi ama o kadar az fark ediyorum ki beni rahatsız etmiyor. Testlerimde başka hiç bir problem göremedim. Amblight küçümsenemeyecek kadar güzel bir özellik bence. Bazen kapatıyorum ve seyir keyfini ne kadar etkilediğini fark ediyorum. Olay sadece ışıkların yanması değil bence, görüntüye güzel bir derinlik katıyor. 3D filmler de çok keyifli. Ancak izlediğiniz filmin kalitesi çok önemli. Artık yeni üretilen hiç bir tvde 3D olmadığı için kaç sene daha 3D film yapılır bilemiyorum.

Ben çok memnunum ve doğru kararı verdiğimi düşünüyorum ancak kimseye Philips tavsiye edemem, çünkü diğer yeni televizyonlar ile yeterli karşılaştırmayı yapmadım. Ayrıca yazılım kaynaklı çok ciddi sayıda şikayet var ve marka değerini korumak için çok basit bazı önlemleri almıyorlar. Yazılımı daha hızlı geliştirip stabil hale getirseler ve online güncelleme özelliği olmasına rağmen manuel kurmak zorunda kalmasak duyduğunuz şikayetlerin bir çoğu olmayacaktı. TRT4K izleyebilmek için insanlar neredeyse 1 yıl bekledi. Özellikle teknoloji ile çok yakın olmayan, Android'in dilinden tam anlayamayan insanlar için sıkıntı yaratabilecek bir televizyon.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.