Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
576
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ramler hakkında
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
MSİ Z77A G43 model anakartım mevcut, ramler hakkında bilgi kirliliği yaşamaktayım.. Bilgili arkadaşlardan bu konuda yardım bekliyorum..
Mevcut kullanmış olduğum kingston hyperx genesis cl9 2x4 = 8gb ddr3 var, ama makinamı 16 ya tamamlamak istiyorum ve ayrıyeten farklı 2x4 model takmak istiyorum uyumsuzluk yaşayabilme durumum var mı? Anakartım maksimum 32gb destekliyor?



V
8 yıl
Teğmen

Ddr3 modellerinde Mhz ye dikkat edersen hiçbir sorun yaşamazsın, eğer 32 yi görürsen SSD de varsa birde temiz bir windows'a sahipsen keyif alırsın sisteminden..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

32 şuanlık fazla gelir, 16'ya tamamlamayı düşünüyorum ilk aşama ilerleyen zamanlarda tabi düşünürüm.. şimdi anladığım mhzler aynı oldugu taktirde uyum sorunu yaşamam değil mi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @VBlg
V
8 yıl
Teğmen

Tabi sorun yaşamazsın, istersen mevcuttaki ram'i söküp alacağın yere gösterirsen oradaki teknik elemanlar yardımcı olurlar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
8 yıl
Binbaşı

Selamlar,

DDR3 ramlerde dikkat edilmesi gereken olaylardan ziyade neyin ne olduğu önemlidir. Siz 5 - 10 dolar fazlasına iyisi olsun dediğiniz rami taktığınızda unutmayın ramlerden hangisi kötüyse onun hızı ve performansıyla çalışacak demektir bu nedenle ya tamamını değiştirin yada aynı değerlere sahip bir ram ile takviye edin. Örneğin,

Pc de 1333mhz bir ram var siz 1600mhz bir ram taktınız bu durumda 1600 luk ramler 1333 ramlere ayak uyduracak ve bu hızda çalışacaktır. Diğer yönden cl değerleri gecikme değeridir. cl değeri ne kadar düşükse ram o kadar hızlı tepki verir. Frekans değerinden daha fazla gözle görülür farkı vardır diyebilirim..

Kolay Gelsin..




Bu mesajda bahsedilenler: @ATERS
A
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

https://forum.donanimhaber.com/m_117558161//tm.htm#117558161

bu linkteki ürünle ilgileniyorum. benim ramlerin özelliğiyle birebir tutuyor. uyum sorunu yaşamam sanırım




Bu mesajda bahsedilenler: @VBlg
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.