Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
2668
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1.000.000 tl hangi bankaya yatırmalıyım faiz için
Y
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

1.000.000 tl enparaya eft etsem sıkıntı olur mu faiz için yada hangi banka daha fazla faiz veriyor simdiden cevaplar için tesekkürler



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

D
8 yıl
Teğmen

tebte yüzde 11 faiz vermekte enpara ile aynı
istersen bikaç bankaya böl ayrıca sadece mevduatta tutma borsadan anlamam ama hazine bonosu ,dolar euro sterlin gibi yabancı paraları ve altın - gümüş gibi madenleri takip ederim faizden daha çok bırakır bana bikaç pörtföye böl derim.



B
8 yıl
Yüzbaşı

Ing bank yüzde 12 veriyor vadelide
250 bine lira vadeli
250 bine euro vadeli
250 bine dolar vadeli
250 bine altın alırdım senin yerinde olsam
Borsa isine bulaşma bir günde sıfırlama ihtimalin var riske girmek mantıksız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
7 yıl
Yarbay

herhangi bir kriz anında paranızın hiç olmaması için (banka hortumlandı, iflas etti vs) "mevduat devlet garantisi" konusunu incelemenizde fayda var, devlet 100.000TL'ye kadar garanti veriyor. Benim o kadar param olmadığı için araştırmadım ama yerinizde olsaydım sanırım parayı kendim ve eşim (yoksa annem-babam vs) arasında 2'ye böler, bu iki kişi adına 5 ayrı bankada 100er binlik hesap açtırırdım.
Vadeli dolar-euro para getirmez. 50.000 dolardan 20 dolar filan alırsın aylık. Euroda aynı şekilde. Sadece tl bazında para kaybetmemiş olursun dövize çevirerek. Kar getirirmi getirmezmi orası bilinmez, şöyle hesaplayalım, dolar bugün tüm zamanların rekor seviyesi 3.10 civarında, sende 1milyon nakit var. 322.580$ etti.
1milyonu tl olarak bankaya koyarsan ve hiç faizini harcamazsan senede 100bin tl filan getirir. Senin 322.580 doların 100bin kar getirmesi için 1 sene sonra 3.41tl olması gerekir, olurmu, olmazmı bilinmez. Biliyorum çok uzattım, sadece faiz veren banka sormuştunuz, yukarıda bir arkadaş euro dolar yatır demiş ona istinaden saçmaladım kusura bakmayın. Kısacası mevduat devlet garantisini dikkate alın.
http://www.bankalar.org/bilgi-merkezi/banka-mevduati-devlet-guvencesi-2015/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.