Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
1941
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Motorola CP040 Telsize Alternatif Telsiz
C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle Konuyu yanlış yere açtıysak özür dileriz.

İşyerimizde kullandığımız
Motorola CP040 Telsiz
ile birlikte kullaılabilecek 100 tl ye kadar bir lisanssız telsiz arıyoruz. Bu konuda fazla bir bilgimiz yok. Telsizlerin frekans uyumunu sağlayabileceğimiz 1-2 km mesafeli lisanssız telsiz arıyoruz.

Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok seviniriz.
Teşekkürler.

Motorola CP040 Telsiz Özellikleri.
Motorola Telsiz CP040 4 Kanal
UHF 438-470 Mhz, VHF 146-174 Mhz Dayanıklı telsiz gövdesi ve ergonomik dizayn
MDC1200 –DTMF sinyal sistemi
Kimlik kodu bildirimi
Meşgul kanal kilidi
Gönderme zaman sınırlayıcı
Kanal tarama
Öncellikli kanal tarama
Universal yazılım ve programlama



C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yukarı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Binbaşı

Öncelikli olarak kullanmış olduğunuz Motorola cp040 lisanslı bir telsizdir , ayrıca bu konuda yardımcı olabilmemiz için kullanmış olduğunuz telsiz sisteminin rölelimi yoksa simplex mi olduğunu en önemli konu ise frekans bandının ne olduğudur VHF mi UHF mi bu konuda bilginiz yok ise yardımcı olabilme şansımız 0 a yakın. O telsizler ile değil ayrı alıp kendi aranızda konuşabileceğiniz bir telsiz arıyor iseniz aselsanın yada bir çok markanın lisanssız el telsizleri bulunmaktadır bu cihazlara PMR adı altında internette bolca bulabilirsiniz bu cihazlar 446 MHz UHF frekans bandında 500 Mw gücünde her hangi bir lisans izin gerektirmeyen alıp kullanabileceğiniz cihazlardır ortak özellikleri ise 8 ana kanalları bulunmaktadır marka fark etmeksizin aynı kanalda konuşma yapabilirler a markası 5. kanalında ise b markasıda 5. kanalında olursa konuşma irtibatı sağlanır ve bu cihazlar açık alanda (açık alandan kasıt) önünde bina , dağ vb . engellerin olmadığı yerde 5-15 km mesafe önünde binaların olduğu yerde ise 1-2 km çok yoğun bina veya engel varsa 500 m gibi kriterleri vardır bu tip cihazlar genelde çift olarak satılır fiyatıda 200 - 250 lira arasındadır ama bu tip cihazlar ile sizdeki Motorola cp040 ile konuşma yapamazsınız yapabilmeniz için motorola cp040 ın da PMR frenaksına programlanmış olması gerekmektedir .


Örnek cihaz olarak : http://www.hepsiburada.com/aselsan-cobra-mt-975-el-telsizi-2-adet-cihaz-2-adet-pil-seti-1-adet-ikili-masa-ustu-sarj-cihazi-pm-telpmrasemt975

Umarım yardımcı olabilmişimdir .

Edit : Konunuzda fiyat sınırı olduğunu görmedim 100 lira bandında altta verdiğim cihaz var ama kullanmadığım bir cihaz performans konusunda bilgim yok


Link ;http://urun.n11.com/el-telsizi/motorola-tlkr-t41-pmr-el-telsizi-2-li-takim-turuncu-renk-P86047098





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 4 Ekim 2016; 13:26:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevabınız için çok teşekkürler.

Bu telsizleri iş yerinde kullandığımızdan ve tekrar lisanslı bir telsiz talep edemediğimizden dolayı kısa mesafede iletişim kurabilmek amacıyla lisanssız bir telsiz arıyoruz.
İş yerindeki bu telsizlere katılmak için lisanssız telsiz arıyoruz. diğer türlü 2 lisanssız telsiz alıp haberleşme gibi bir amacımız ve imkanımız yok.
Telsizin rölelimi yoksa simplex olduğunu veya VHF mi UHF olduğunu nasıl anlayabiliriz. Bu bilgileri nasıl elde edebiliriz.

Bildiğim kadarıyla Motorola cp040 ları sadece 1. kanal aktif kullanıyoruz ve diğer kanallar devre dışı bırakılmış. Yani Motorolanın sadece 1. kanalını kullanıyoruz. Belki bu birazcık yardımcı olur.

Diğer bilgileri nasıl edinebileceğimizi yazabilirseniz çok seviniriz. Umarım size fazla zahmet vermeyiz. Teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 4 Ekim 2016; 14:34:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sa ve as
C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aslında kısaca Motorola cp040 telsizlerin frekansına girip normal lisanssız telsizlerele kısa mesafede haberleşmek istiyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Binbaşı

Şimdi öncelikli olarak mesajımda belirttiğim üzere türkiyede lisanssız olarak kullanılabilen cihaz PMR cihazlardır, yani ilk mesajımda ki verdiğim linklerdeki cihazlardır , siz elinizdeki motorola cp040 model telsiz ile bu belirtmiş olduğum PMR cihazlarla iletişim kurmak istiyorsunuz öncelikli olarak motorola cp040 cihazınızın VHF mi UHF mi olduğunu ve frekansının kaç MHz olduğunu cihazı aldığınız yerden öğrenebilirsiniz eğer ki cihazınız VHF ise hangi frekansta olursa olsun hiç bir lisanssız cihaz ile irtibat kuramaz cihazınız UHF ise cihazı aldığınız yerden UHF bandı 446 MHz PMR frekansı yüklettirebilirsiniz . bu şekilde ilk mesajımda ki linklerde verdiğim cihaz ile mevcudunuzda ki motorola cp040 ile iletişim sağlayabilirsiniz . Yani şunu söylemek isterim ki keniniz motorola cp040 modelin UHF mi VHF mi veya frekansının kaç MHz olduğun anlamanız mümkün değil , bir deneme yöntemi var elinizde linklerde belirttiğim cihazlardan biri varsa deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsiniz . İyi günler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevabınız için gerçekten çok teşekkürler. Artık gideceğimiz yolumuzu biliyoruz. Umarım dediğiniz gibi frekansları sağlayıp ayarlayabiliriz.
Tekrardan teşekkürler. İyi çalışmalar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sa ve as
R
8 yıl
Binbaşı

Önemli değil yardım edebildiysem ne mutlu bana

Eğer ki Motorola cp040 cihazınz UHF ise yükleyeceğiniz frenakslar şu şekildedir

Kanal-1_____________446.006mhz.

Kanal-2_____________446.018mhz.

Kanal-3_____________446.031mhz.

Kanal-4_____________446.043mhz.

Kanal-5_____________446.056mhz.

Kanal-6_____________446.068mhz.

Kanal-7_____________446.081mhz.

Kanal-8_____________446.093mhz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sa ve as
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.