Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
836
Tıklama
0
Öne Çıkarma
100 Voltu ADC ile Ölçmek
N
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, güneş panelinin anlık ürettiği gerilimi arduino ile okumak istiyorum, bunun için 100 voltu 30'a 1 oranında direnç kullanarak gerilim bölücü ile 3.3 volt civarına düşürüp adc ile okumak aklıma geldi. Sizce bu ne kadar verimli olur? Bir de direnç seçiminde 300 K ohm 'a 10 K ohm seçebiliyorken Megaohm olarak da 30'a 1 oranında seçebiliyoruz, burada en mantıklı hangisini kullanmak olur? Teşekkürler, iyi çalışmalar.



L
8 yıl
Teğmen

Arduino'nun analog girişinin empedansı(datasheet'te yazması lazım) gerilim bölücüyü etkilemeyecek sayılabilecek biçimde görece büyük olmalı(örnek 100 kat, 1000 kat...). Yani direnç değerlerini küçük tutmanız gerek. Ama bunu yaparken 110 voltta dirençlerin fazla ısınmamasını sağlayacak şekilde de yüksek ayarlamalısınız. Yani optimum değerler hesaplamanız lazım. Eğer hesaplamalarıza göre Arduino'nun giriş empedansı, dirençlerin ısınmayacak kadar büyük seçilmesine engel oluyorsa girişe önce yüksek empedanslı voltage follower bağlayın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.