Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
635
Tıklama
0
Öne Çıkarma
4. nesil - 6. nesil kararsızlığı
B
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
CorelDraw, Adobe Illustrator gibi grafik uygulamaları ve aksiyon kameradan kaydedilmiş görüntüleri düzenleme işlerinde kullanacağım, ayrıca Fallout 4'ü de ortalamanın üstünde ayarlarda sorunsuz oynayabileceğim bir masaüstü sistem arayışındayım, ancak bütçem kısıtlı. (1500-2000 TL)
AMD işlemcili ya da herhangi bir yükseltme yapamayacağım bir bilgisayar istemiyorum. 6. nesil İntel tabanlı sistemler bütçemi aşıyor. Yaptığım araştırmalara göre 4. nesil i5 tabanlı (sağlam bir anakart ve PSU içeren, i7 işlemci ve daha gelişmiş ekran kartlarını sorunsuz uygulayabileceğim) bir sistem de işimi birkaç yıl görebilecek gibi. Aslında 3. nesil bir sistem bile işimi görebilir ama o kadar eskide kalmak istemiyorum.
Bu konuda görüşlerinizi rica ediyorum. Yukarıda belirttiğim kullanım amaçlarımı göz önüne aldığınızda; bütçemi zorlayıp 6. nesil i3 işlemcili ve geliştirilebilir bir sistem kurmamı mı, yoksa 4. nesil i5 işlemcili bir sistemi tercih etmemi mi öneririrsiniz?
Not: Forumdaki 2. el bilgisayar ilanlarını inceledim, her iki seçenekte gönlüme yatan sistemler mevcut. Ayrıca bilinen sitelerden bazı kombinasyonlar oluşturdum, ancak sıfır sistem kurmak istersem bütçemi oldukça zorlamam gerekiyor.



T
8 yıl
Teğmen

Merhabalar öncelikle. Bende sizin gibi bir arayış içeriisindeydim ve şöyle bir kanıya vardım. Sahibindende bazı ilanlara bakın bence. iyi fırsatlar oluyor 4.nesil i7 takımları 1200 tlye kadar bulabiiyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

İlginize teşekkür ederim. 4. nesil mi 6. nesil mi sorusuna cevap bulduğumda önerinizi değerlendireceğim.



C
8 yıl
Yarbay

Şimdi öncelikle şunu soylemeliyim ki 6.nesil her türlü 4.nesilden daha üstün. Gerek ddr4 sayesinde sağladığı bellek bant genişliği gerekse de mimari ve çekirdek bazinda getirdiği gelişmelerle öncelik o olmali. Ama bu demek değil ki 4.nesil işlemciler kötü. Günümüz için hala yeterli ve uzun omurlu. Sadece güncelleme olanağınız yok. Simdi sizin kullandiginiz programlarin ekran karti kullanip kullanmadigini bilmemiz gerekiyor. Eğer cuda destekli iseler 6.nesil bir i3 ( sonradan i5 veya i7 ye gecmeniz kosuluyla) alıp önünüze bakabilirsiniz. Her isinizi gorur ve oyunlarda i5 kadar olmasa da yeterli olur. Cuda destekli uygulamalar cuda kullanirken genellikle birkaç çekirdeğe ve yüksek ghz e bakar. Eger islemciye cok yukleniyorlarsa her turlu i5 4.nesil daha iyidir. Çünkü iki fiziksel çekirdeğin oldugu yerde ht onun kadar etkili olamayabilir. Ama bu durumda da guncelleme olanaginiz yok. Guncelleme derken tekrardan ram masrafi,anakart gibi seylerden bahsediyorum Size birkaç kanal ve video onerecegim mobil oldugum icin link atamıyorum : Video islemede cuda ve islemci etkisini görmek icin linustechtips isimli kanalda yakin tarigte eklenmis bir video var. Adi 330 dolarlik islemci vs 2200 dolar tarzi bir sey. Cekirdek ve ht nin oyunlara etkisi icin Sciencestudio isimli kanalin son videolarina bakabilirsiniz. Ozellikli finale isimli bir videosunda test sonuclarini toplamis. Ayrıca 4.nesil ve 6.nesili karsilastirdigi cok videosu var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 19 Eylül 2016; 14:08:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.