Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
48
Cevap
1675
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Legion Hakkındaki Düşünceleriniz
Y
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Legion henüz yeni çıktı ama birçok kişi 110 levele ulaştı. Paket hakkındaki olumlu veya olumsuz bütün düşüncelerinizi burada paylaşabilirsiniz.

Ben öncelikle silah olayıyla başlamak istiyorum. Önceki paketlerde legendary item sahibi olmuştuk ve bu legendary ler için sürekli bir geliştirme yapmamız gerekmişti. Bu pakette bunu silah yöntemiyle değiştirmişler ama (bence) pek üzerine düşünülmeden yapılmış. Pandaria da pelerin, Draenorda yüzük için görev yapmıştık ama legendary ile uğraşmak istemeyenler için raidlerden gerekli slotun itemi düşüyordu. Bu pakette dungeon veya raidlerden hiçbir şekilde silah düşmüyor. Yani çok güçlü bir silah için uğraşmak istemeyen, ortalama bir silah ile oynamak isteyenler için bir seçenek bulunmuyor. Tek karakter ve spec ile oynamak isteyenler için aslında gayet ideal ama alt karakter ve off spec için çok uğraştırıcı ve zaman alıcı bir yol olacak.

Level alacağımız haritaların sayısı sadece 4 tane ve 10 level almamız gerekiyor. Yani harita başına 2.5 level düşüyor. Yine alt oynamak isteyenler için bir miktar sıkıcı olacaktır çünkü aynı görevleri tekrar ve tekrar yapmamız gerekecek ve alternatif bir haritamız bulunmuyor.

World Quest olayını beğendim. Pandaria da daily quest olayı vardı sürekli yaptığımız, bu sayede dış dünyayı dolaşmamız gerekiyordu ama orada eksik olan şey sürekli aynı görevleri vermesiydi. Bu sefer yine hem dünyayı dolaştırıp, hemde istediğimiz görevi seçme fırsatı sağlamışlar.

Henüz herşey tam olarak yerine oturmamış olsada ilk görüşteki düşüncelerim bu şekilde. Sizler paketi nasıl buldunuz ? Beğendiğiniz veya hoşunuza gitmeyen yönleri neler ?



C
8 yıl
Yarbay

Yeni level 110 oldum ama leveling sırasında gözüme çarpan en bariz şey, mağaraların tasarımlarıydı. 10 yıldır aynı mağaraları önümüze koyan blizzard, bu kez mağaralara biraz vakit ayırmış. Örneğin bir ogre mağarasına girerseniz, hangi haritada, level kaç haritası olursa olsun, o mağaraların şekli hep aynıdır. Ama legion'daki mağaralar yaratıcı olmuş. En azından artık içeride kaybolabiliyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

Cata-panda-wod arasında en uğraşılmış patch acık ara cidden bu sefer dungeonlar olsun görevler falan üzerinde biraz uğraşılıp farklı ne yapabiliriz diye düşünüp tasarlanmış bence açıkcası ben beğendim
Olumsuz tek nokta şuan benim için uçmanın olmaması haritalarda çok fazla vakit kaybettiğim oldu bir görevi ararken falan yukarıda oluyor aşağıda oluyor tabi bu birazda politik herkesin tahmin edebileceği gibi zaman harcanması için


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Binbaşı

diğer silahlara artifact power kasmanın sıkıntı olması dışında şimdilik bi problemim yok. Gerçi bu da büyük bi sorun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Moderatör

İlk mesaja katılıyorum, off spec ileride tolere edilebilir ama alt karakter çok sıkıntılı duruyor, sırf bu yeni sistemden dolayı tek karakter ile gitmeye karar verdim normalde (belirli aralıklarla uzun vadeli) tüm karakterleri son levele getirip tüm spec durumlarını gözden geçirirdim, bunu yapmak şuan için aşırı zahmetli duruyor.
----
İyi yanları ise oyun dinamik bir yapıya dönüşmüş. WoD paketindeki molotonluk minimum düzeye çekilmeye çalışılmış ve bu oyuna çok güzel yansımış.
Günlük map görev serileri de (diablo 3 deki bounty ile aynı) oyuna renk katmış.
----

Görevler gayet güzeldi, lore bence bu pakette daha zevkli, her şeyden hemen sıkılan beni bile kendine bağlayabilecek bir şeyler üretiyorsa blizzard bence başarılı.
Erken konuşuyorsun diyenler olabilir, elbet paket bir nokta dan sonra sıkacak ama blizzard da paketi dinamik tutmak için elinden geleni yapıyor.

------


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yüzbaşı

Yağmur ve sis efektleri abartılı olmuş.

Görevlerin verdiği itemler tam bir saçmalık.Hunter stamina itemi ne yapsın.Agility koymayı mı unutmuşlar.

Mobların ağaçların içinden çıkmaması ayrı bir sorun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

200 agi vereceğine 400 haste falan veriyor sorun yok yani



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fablebora
D
8 yıl
Yüzbaşı

world questler ilvl a gore item dusurdukce su noktada para kasmak ciddi anlamda cok kolay. gozum o kadar korktu ki 3 tane token cektim bu bollukta artar diye



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Binbaşı

Tank specler de çok saçma sapan olmus world pvpde. Bgde arenada karşıma çıkmadı ama bugün birisiyle karşılaştık iki kişi kesemedik. Fazlaca dengesiz durumdalar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 5 Eylül 2016; 0:37:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Teğmen

Benim şahsi görüşlerim ,

-Tank oynayan birisi olarak resmen immortal modda geziyorum 2m civari hp var ve durmadan kendime instant heal atabiliyorum , dungeonda 4 takım arkadaşım ölmesine rağmen content bossunu solo kesebilmek biraz fazla op bence bu durum pvpde de böyle olursa dengeler baya değişir gibi duruyor (bayrak taşıma gibi )

-Map tasarımları özellikle ufak evler bu evlerin içi, evlerin içinde uyuyanlar yada ne bilim masanın üstündeki eşyalar , dungeon tasarımları ve meele classların vuruş efeklerini çok beğendim karazhan geliyor onuda merakla bekliyorum çizimlerini atmosferini.

-Pathfinder ach sadece mount speed vermesi biraz tuhafıma gitti açıkcası (gerçi yanında part 1 yazıyor muhtemelen uçmada ilerde gelecek gibi duruyor)

-Etrafındaki herşeyin senin levelin ile eşitlenmesi ve bu sayede mapler arasında özgürlük olması efsane bir yenilik bana göre.

-Craft meslekleri ve 3 yıldız olayı çok başarılı wowun classic craft mantıgından biraz cıkılmıs.

-Blacksmith sonunda mount yapabiliyor sesimizi duydu bliz :D

-Artifact silahları için şöyle bir şey okumuştum ne kadar dogru bilmiyorum ama alt karakterlerin daha hızlı yetişip kasabilmesi için günlük follower missionlar olacakmış ve 1k-2k gibi artifact power verecekmiş ama dediğim gibi emin değilim.



N
8 yıl
Yarbay

Artifact olayında sizlere katılmıyorum bence kişiyi tek sınıfa bağlamak onun için birşeylere uğraşmak progress havası katmak tam eski sistem. Eski zamanları hatırlayın kaç tane alt karakter ile oynardınız. Bu da o zamanları andıran bir expansion ve emek zaman kazanıyor(abi lütfen vaktim yok argümanı üretmeyin yani vakti olmayanları düşünmekten bu kadar kolay hale geldi oyun) yani ben bayıldım Diğer yazılanlara genel anlamda katılıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuke General -- 5 Eylül 2016; 1:39:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
8 yıl
Yarbay

Legion gerçekten çok farklı ve guzel olmuş gördüğüm bir kaç aksaklık var ama yine de güzel. Level kasma olayı gerçekten çok uzun ve sıkıcı. Bu content ally oynamaya karar verdim. Ama oynayacagim server henüz düzelmediği için ally tarafında olmayan bir karakter kasmaya karar verdim horde tarafında. Paladini 110 yaptim meslek görevleri bitti simdi o kadar yordu ki tekrar karakter kasacak enerjim ve istegim kalmadı. Paladin oynamayı da sevmiyorum

Mağaralar güzel ama çok karışık m harfine bastığınız zaman çoğu zaman anlamlı bilgi vermiyor. Özellikle çakma thunderbluff mekanlarında epey vakit kaybediyorsunuz.

Birde bazı classlarda mobilite de OP. Demon hunterlar druidler yanınızdan ışık hızında geçerken neden warlocklar emeklemek zorunda.

Tanklar saglam dps yapıp kisa cdli skillerle heal absorb açabiliyor. 2 kar canları da cabası. World pvp de büyük sorun.

Birde uçmayı en azından ölü iken vermeleri lazım saçma sapan yerlerden düşüp duruyorsunuz. Cesede ulaşmak bazen 15 dk sürüyor. Amaç oyuncuyu bezdirmekse blizze koca bir aferim. Iyi becermişler.

Meslekler ve para kazanma durumları asiri adaletsiz olmuş. BS+mining kasanlar yakında 5m den spectral tiger almaya başlarlar. Enchant ile net gelirim -30k

Iyi yönlere gelecek olursak bazi bölgeler muhtesem olmuş ozellikle suramar cok hosuma gitti.

Görevler eskisine göre epey başarılı. Guestgiver olma olayi beni benden aldı

Oyun sizi sıkıca kavrıyor işlerimi bitirip lole giderdim önceden şimdi dur birde şuna bakayım diyip duruyorum saat bazen 2 leri buluyor.

Melee karakter animasyonları mükemmel.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Binbaşı

Healer olarak ilk kez oturup mana içmediğim bir expansion başı yaşıyorum. Spiriti kaldırınca mana regeni ayarlayamamışlar. HC dungeonlar çok kolay. Onun dışında gerisi sorunsuz gidiyor. (Not: Holy Pri)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay

Merhaba, aşırı ilgiden olsa gerek bağlantı ve sıra beklemek türü sıkıcı sorunlar dışında oldukça güzel bir genişleme paketi olmuş, henüz raidleri görmedik fakat raidlerin de çok güzel olacağını düşünüyorum. Dungeon tasarımlarını çok beğendim, Cata ve Wotlk zindanlarına dönmüş hissettim kendimi, düşmeler atlamalar vs.
Grafik ve görselllik manasında da çok güzel bir dünya dizayn etmişler, ebat olarak diğer expansiyonlara nazaran küçük ortamlara çok fazla içerik eklemek bir miktar sıkışıklığa neden olmuş...

Artifact silahlara diyecek söz yok, emek istiyorlar ama güzel bir sistem kurmuşlar; legendary relic olacak mı bilemiyorum ama silahlar belli ki çok güçlü olacaklar. Geçtiğimiz 2 haftada invasion görevleriyle 7 tane karkateri 100 lvl yapmıştım ve tümüne de artifact silahlarını aldım, hatta bazılarının tüm speclerininkileri aldım denemek için, çok hoşuma gitti bu sistem. Order hall'ların tasarımları ve işlevleri de çok başarılı olmuş, Draenor'daki sorunları ve hataları iyi değerlendirmişler kanımca.

Yüzük ve amuletlere main stat koymamaları ilginç olmuş, item çeşitliliğini azaltmışlar, Adventure rehberi altında, loot ksımında legendary eşyalar tanıtılmış, orda yüzük ve amuletlerin birkaç istisna dışında spec ve diğer sınıflarla ortak oldukları görülüyor; aynı şey artifactler üzerinden silahlar için de geçerli, oyunun yükünü azaltmak istemişler zannediyorum, bir bildikleri vardır elbet. :)

Genel olararak Legion'ı çok beğendim, uzun süre oynatacak kendini.

İyi ve keyifli oyunlar herkese.



I
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Darion

world questler ilvl a gore item dusurdukce su noktada para kasmak ciddi anlamda cok kolay. gozum o kadar korktu ki 3 tane token cektim bu bollukta artar diye

64k civarı sanırım tokenlar baya ucuz görünüyor, peki para kasmak wod kadar basit mi? Yani 1 ay oynasam görevle vs cart curtla yapabilir miyim 60k



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
T
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon


quote:

Orijinalden alıntı: Darion

world questler ilvl a gore item dusurdukce su noktada para kasmak ciddi anlamda cok kolay. gozum o kadar korktu ki 3 tane token cektim bu bollukta artar diye

64k civarı sanırım tokenlar baya ucuz görünüyor, peki para kasmak wod kadar basit mi? Yani 1 ay oynasam görevle vs cart curtla yapabilir miyim 60k

Bence yapilmaz, 2 ayda 40-50k anca yaptim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yüzbaşı

konuyla alakalı değil ama daha önce hiç wow oynamamış birisi olarak sizce başlanır mı? piyasada hiç oynucak oyun bulamıyorum wow başlamayı düşünüyoru mama işte tüm oyuncular artı ksular seller gibi biliyor ben öle boş bo şezik maplerinde takılırım diye düşünüyorum ama hiç kimse olmaz falan



I
8 yıl
Teğmen

60k danda fazla yapılır ben yaptım bir kaç kere günde 5-6 saat mining yaptım 1 gün bile kaçırmadım oreları ahde sata sata yaptım ama çok emek verdim robor gibi olmuştum 5-6 saat aralıksız yaptım her gün bazı addonlarda vardı madenlerin yerlerini gösteriyodu birde dönme hızını felan gösteriyodu onun çok yardımı oldu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IchigoKurasaki -- 5 Eylül 2016; 18:29:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @IcyTea Lemon
A
8 yıl
Binbaşı

Oyunun level alma kismi bir guzel, dungeon kismi ap ayri bir guzel. Hele hele grind olayi bambaska bir guzel. Yani su oyunda tek kotu olay, arkanizda 5-6 kisi varken ' dazed ' olmaniz. 1-2 tik hafifletilse bence daha guzel olabilir.

Sinif dengelerine girmek istemiyorum cunku olay cok dallanip budallanacak. WPvP'de baska seyler donerken, PvP instance'de baska seyler donecek. O konuda nasil bir yaptirim uygularlar bilmiyorum ama wpvp'de ilv'i yuksek olan, dusuk olanin icinden gecmekte.

Uzun lafin kisasi gercekten de guzel bir paket bizleri bekliyorlar. Adamlar uzun yillarin dersini almislar. Su an ki haliyle bile insani yapacak seyler beklemekte. Insallah rehavete kapilmazlar.



S
8 yıl
Teğmen

Bir kaç madde de yazayım

-Leveling olarak ilk başlarda wrathden sonra en iyi diyordum artık en iyisi olduğunu düşünüyorum. Büyüleyici ortamlar, hikaye anlatımı, ufak moblara kadar yapılmış seslendirmelerle bence wowda yaşayacağınız en iyi leveling tecrübesi.

-Artifact weapon ve order hall iki yeni olayı bu paketin. Order hall, garrisonın olması gereken hali gibi. Artifact olayıysa çok uzun bir grind gibi gözüküyor şuanda, hatta mainim dışında hiçbi karakterimi düzgün oynayamadım ama kötülemek istemiyorum. Eskiden de tonla emek verdiğimiz karakterler dışında kaç tane karakterimiz oluyordu ki?

-End game şimdilik çok eksik olsa da beni meraklandırmayı başardı. Gw sistemiyle world questleri beğendim. Onun dışında suramarı ve nightfallen storyline questlerini de çok beğendim. Dungeonlar estetik olarak çok hoş olsa da birkaç dungeon hariç pek bi yenilik göremedim. Özellikle heroiclerin kolaylığı canımı sıktı biraz. Herşeye rağmen mythic vault of wardensdan epey keyif aldım. Maw of souls kanserine tek çözüm :)

-Pvpye değinmek isterdim ama yukarıdaki şeyler üstüne profession questleri order hall campaign falan derken yaptığım yek pvp dalaran sewersa inip gördüğümü yumruklamak oldu. Aslında oyunun yapacak şeyler vermesi adına çok güzel bişey.

Not olarak da eklemek isterim ki tank oynamak isteyen arkadaşlar çok mutlular hayatlarından. Ben böyle mitigation görmedim valla. Sinir bozucu kısım ise 838 ilvlı olan frost dk ile tokat yediğim bir bossu, artifactı hiç upgrade edilmemiş 826 blood ile rahat rahat kesmem; hatta bazı cooldownlara ellememiş olmam. Özetle bu expansionda guild bulamayan, casual takılan oyuncular tank oynarlarsa solo contenti çok rahat elden geçirebilirler, istedikleri zaman da puglara katılırlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.