Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1700
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gigabyte GTX 1070 Gaming G1 Overclock Potansiyeli
G
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba, bir kaç gün evvel aldığım Gigabyte GTX 1070 Gaming G1 kartıma stabil overclock yapmak için günlerdir mücadele veriyorum. Bu arada takriben 10 yıldır overclock'la uğraşan biri olmamdan mütevellit zaten bildiğim, farkında olduğum ve denediğim şeylerden bahsetmezseniz çözüme daha hızlı ulaşırız. Evvela kartın üzerinde sadece 8 pinlik bir güç konektörü olması çekebileceği azami gücü sınırlandırıyor. Fakat buna rağmen yabancı bir çok forum stabil kalabildiğim değerlerin çok üzerine çıkılabilmiş. Voltajsız +85 gpu şeklinde 3dmark, furmark ve valley'i tamamlayabiliyorum sıkıntısız. Gel gelelim Rise of the Tomb Raider benchmarkında artifact oluşuyor. Tüm yabancı forumlarda kartımın +150 gpu'ya rahatlıkla erişebildiğini gözlemledim. Voltajla da bu düzeyde artifact ve donma yaşıyorum. Kartımın silikon kalitesi düşük olabilir mi diye düşünmeye başladım. Fikirlerinizi bekliyorum.



N
8 yıl
Yarbay

1 - 10xx serisinde artık voltaj vermek diye birşey yok, oc programları ile vcore'u sona çeksen bile hiçbirşey değişmiyor. Nvidia yeni seride voltaj regülatör yongasını değiştirdi.

2 - Zaten kendin cevabını vermişsin; ''Kartımın silikon Kalitesi düşük olabilir mi diye düşünmeye başladım.''


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Yani sadece "power limit" i kullanarak denemeler yapabilirim, core voltage'ın hiç bir etkisi yok artık, doğru mudur ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_1070_g1_gaming_review,29.html

Fakat neredeyse okuduğum tüm makalelerde voltaj da arttırılmış. Etkisi olmasa dokunulmazdı diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

sana extra oc yapmanı sağlamaz voltaj vermek sadece daha verimli çalışmasını sağlar onun dışında daha fazla oc yapmana olanak sağlamaz.Arkadaş bunu demek istedi.




Bu mesajda bahsedilenler: @GanjasCave
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.