Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
776
Tıklama
0
Öne Çıkarma
[VB6/VB.NET] Bir resmin içerisinde başka bir resmi aramak?
U
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba. Picturebox1 in içerisinde picturebox2 deki resmi nasıl aratabilirim? İstediğim şey şu; picturebox1 de picturebox2 yi bulsun ve bulunduğu yerin koordinatını text'e yazdırsın. Böyle bir şey var mı dostlar?



K
8 yıl
Yüzbaşı

Selam dostum. Öncelikle picturebox1 'i bu işin içine neden dahil ettiğini tam olarak anlayamadım, aslında hiç anlamadım :) Neyse, eğer istediğin picturebox2 'nin koordinatlarını alıp bir dosyaya yazmak ise; bunu aşağıdaki VB 6.0 kodları yapıyor. En azından denedim, oldu. C'nin altına boş bir TXT dosyası oluştur. istersen başka bir yere oluştur ama dosya yolunu da programda oan göre değiştirmeyi unutma.

 
Private Sub deneme()

Dim iFileNo As Integer
Dim x As Integer
Dim y As Integer

x = Picture2.Top
y = Picture2.Left

iFileNo = FreeFile
Open "C:\koordinat.txt" For Output As #iFileNo
Write #iFileNo, x & "," & y
Close #iFileNo

End Sub


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar. Hocam ben picture2 ye picture1 in küçük bir parçasını koyup, picture 2 nin picture 1 deki konumunu bulup o resmin neresinde bulunduğunu bulmak istemiştim.:) Yani senin yazdığın picture2 nin 1920x1080 deki yani ekrandaki konumu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrakanarya_94 -- 19 Ağustos 2016; 13:28:55 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.