Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
605
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Prizin şase yapmasından dolayı oluşan arıza
S
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Intel core İ5 2500k stock fan auto overclock 4.3ghz
Asus P8Z68V_PRO anakart
12gb toplam 4 slot G. Skill ram 2133mhz 2+2+4+4gb ram.
2+1tb Seagate hdd 120gb Kingston hyperx 3k ssd
Amd Radeon HD 6950 2gb
Aerocoll Vx-e pro limited edition kasa ve kasayla birlikte gelen 730watt power supply

sistemim böyle benim sorunum şu pc çalışırken üçlü priz ark ve şase yaptı. Pc yi kapattım. Tekrar açtığımda american megatrends bios ekranında fatal error hatası verdi. Haftalar öncesinden bu gibi hatalar veriyordu. Chassis error ve new cpu installed hataları. Windows oturumunda sebebsiz yere donanım çıkarıp takma sesi çıkardı. On board (hd graphics 3000) kendi kendine devreye girip çıkıyor olabilir bilemiyorum. Cpu yu söktüm termal silikonun kuruduğundu gördüm 73-74 dereceleri görür.
Sonra bilgisayar overclock değerlerinde açılmamaya başladı. Ramler 1333mhz den yukarı yapınca pc hiç başlamıyor, donuyor ve bios a giriş yapılmıyor. Aynı şekilde cpu da öyle. Toplam 12gb olan ramler 8gb görünüyor. Bios içinde ram menusunde hepsi takılı boyutları düzgün ama sistem 8gb görüyor ve intel hd graphics 3000 on board ekran kartı menüsü biostan kaybolmuş. Açıp kapatılacak ve bellek paylaştırma menusu yok/kaybolmuş. Ramleri tek tek denedim düzgün problem yok, boyutları düzgün ve bellek tanılama testinde hata vermedi.
İşlemciyi iki kez söküp taktım termal silikonu yeniledim. Değişen birşey olmadı. On board igpu işlemci üzerinde ve bellek kontolcüsü de işlemci üzerinde diye biliyorum. Problem işlemci kaynaklı mı?, anakart kaynaklı mı? Yoksa power supply kaynaklı mı?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.