Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
11443
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HDD ile NAS HDD farkı?
İ
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar mrb. Evime en ucuzu bu olduğu için torrent destekli ZYXEL NSA310 model NAS cihazı almayı planlıyorum. HDD olarak araştırdığımda normal HDD nin yanında bir de NAS HDD modelleri var. Farkı hakkında araştırdım ama net bir bilgi bulamadım, NAS HDD nin avantajları nelerdir bilgilendirirseniz ihya edersiniz. NAS HDD lerin fiyatı biraz daha yüksek. Normal HDD alsam NAS cihazına takabilir miyim, ilave aparat gerekir mi bilemedim. aşağıda almayı planladığım normal ve NAS olan iki model HDD var. yardımcı olursanız sevinirim. saygılar.

Normal HDD: Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Sata 3.0 64Mb (280 TL)
NAS HDD: Seagate NAS HDD 2TB 3.5" 5900RPM Sata 3.0 64Mb 7x24 Nas Disk (3



@killForYou

Hocam, NAS hdd lerin farklari biraz daha fazla aslinda desktop cihazlara gore. Detaylar icin genelde teknik dokumanlarina bakmak gerekiyor.

Oncelikle guc tuketimleri gen...
Yoruma Git
Yorumun Devamı zengier - 8 yıl +4
K
8 yıl
Yarbay

Takabilirsin. İlave aparat gerekmez. NAS Hdd modelleri 7/24 kullanım için tasarlanmış, elektrik tüketimi daha düşük, uzun vadeli sürekli kullanımda performansın düşmeyeceği disklerdir. Normal diskler için bu durumlar geçerli değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
8 yıl
Binbaşı

@killForYou

Hocam, NAS hdd lerin farklari biraz daha fazla aslinda desktop cihazlara gore. Detaylar icin genelde teknik dokumanlarina bakmak gerekiyor.

Oncelikle guc tuketimleri genelde farketmiyor, yaklasik olarak ayni. hatta desktop vea arsiv diskleri daha dusuk guc bile tuketebiliyor duruma gore.

- Desktop HDD lerde genelde URE 10^14 dur. NAS ve ent NAS disklerde bu deger 10^15 dir . URE hatali okuma orani demektir. yani belirtilen sayida bit okundugunda 1 bit hatali olarak okunur.
Verilen sayilar cok yuksek gorulebilir, ancak sektor boyutlarinin 512 byte dan basladigini ve genelde 4096 byte (ve belki daha buyuk) oldugunu dusunur isek 10^14 URE ye sahip bir diskten 3 TB
veri okundugunda mutlaka bozuk bir blok gelmesi demek olur.

- Load/Unload cycle dekstop disklerde 50000 den baslar, seagate desktop diskler 300 000, NAS diskler 600 000 Load /Unload dongusune sahiptir. Bu kafanin park edilip tekrar aktive edilme sayisi bu arada.
Surekli aktif olan diskler icin cok onemli degil, ancak gelismis guc secenekleri , guc korumasi adina diski kapatip acarlar ve bu sayiyi hizla tuketirler. Devaminda ise kafa vurma dedigimiz geri
donusu olmayan bir noktaya gelir disk.

- MTBF (disk omru) desktop disklerde 800k saat civarinda iken NAS ve ent NAS larda 1000k 1200k saatdir.

Karsilastirdiginiz disklerin dokumanlarini detayli bir sekilde inceleyin.

Her iki diski de NAS cihaza sorunsuz takip kullanabilirsiniz.



İ
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cevaplarınız için teşekkürler. O zaman bütçe kısıtlı olduğundan belirttiğim zyxel nas cihazına nas hdd yerine normal bir hdd almak mantıklı. Saygılar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.