Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
3273
Tıklama
2
Öne Çıkarma
input lag test: Vestel 55UA8900 vs Samsung 55JS7200 vs Philips 55PUK4900
G
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

evdeki oyuncu insan başına düşen konsol sayısı birden fazla olduğu için smart filan değil, bize input lag'i minimum alet lazım :) bu mantıkla kendi laptopum ve HDMI kablomla başladım test etmeye...
öncelikle ev hali:
Vestel'in 2010 model LCD TVsi, modelini unuttum ama 100HZ ve pixellance var... yıllardır kullanırım, pek de rahatsızlık hissetmiyorum input lag olarak...
bunda önce oyun modunu test ettim:
< Resime gitmek için tıklayın >

sonra dedim ki, bu pixellence olayı ne kadar gecikme yapıyor(çünkü oyunlarda bariz rahatsız ediyordu):
< Resime gitmek için tıklayın >

sonra söktüm kabloyu, topladım laptopu düştüm yola :)
önce evdeki de vestel olunca vestele gittim... en düşük 4k 55'' modelleri 8900müş, ona bağladık aynı sistemi:
< Resime gitmek için tıklayın >

buradan çıkınca samsung'u gördüm... derdimi anlattım satış görevlisine, en ucuz yerine şunlar iyidir diye JS7200 diye bir modele götürdü beni... tv'de oyun modu yoktu, spor modu diye bişi vardı ama o olumsuz etkiledi, ben de el ile tüm görüntü iyileştirmeleri kapattım ki en iyi tepki süresini alayım:
< Resime gitmek için tıklayın >
test ederken müdürün abuk subuk tepkisi geldi "yassah kardeşim" diye ve hatta üstüne satışçı elemana "nerden geldiği belli değil, yasak desene" demesi var... açıkçası iyiki çeyizdeki hiç bir şeyi samsungdan almamışız, bildiğin salaklık yaptıkları...

sonrasında da final olarak minimum ümitli olduğum, abuk ucuz 4K televizyon olan philips PUK4900'ü test ettim teknosada... bu alette HDMI'a geçince görüntü ayarı olarak hiç bişi bulamadım :) yine de sonuç enteresan:
< Resime gitmek için tıklayın >

belki birilerine yardımı olur diye buraya bırakıyorum... konudan çok anlamam ama kafamda bazı markaların imajını değiştirdi...

not: bütün testler aynı dandik HDMI kablosuyla, aynı ayarlardaki samsung 5 serisi ultrabook ile yapılıp, aynı fotoğraf makinesiyle çekilmiştir... hala kendim için karar vermedim... philips nasıl öyle bir değer verdi en ufak bir fikrim de yok :))



R
8 yıl
Yarbay

Güzel bilgi verdin özellikle gamemod meraklılarına,,

Testlerin devamını bekliyoruz ,,

Bu izde devam ederseniz konunun takipçisi olacağız..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

fazla beklentiniz olmasın, kendime aldıktan sonra üzerine pek gitmeyi düşünmüyorum ama en azından benim seçim sürecimde yaşadıklarımı başkaları yaşamasın :) özellikle çeyiz ayağına buzdolabının megapikseline, fırının çözünürlüğüne, çamaşır makinasının uydu alıcılısına filan bakar olduk, beyinler buğulama...

şuan philips'lere ilgim arttı, bir de bir noktada LG test edebilirsem güzel olacak...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Çavuş

hangisi iyi anlayamadım. yakın zamanda tv alacağım . Bütçeme vestel ,philips ve grundig uyuyor. Pc bağlar pes atarım diye düşünüyordum. İnput lag ı en az olan hangi markadır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

TV ekranındaki sayaç, laptop ekranındaki sayaçtan ne kadar farklıysa, o kadar input lag var demek... ha, bu gözü de korkutmasın, dediğim gibi çok oyun oynanan bir ev ve ilk ekran evdeki değer... o bile gayet güzel...



S
8 yıl
Binbaşı

Js7200 de oyun modu var hocam. Sonuçları bayağı değiştiriyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scavenger Of Human Sorrow -- 28 Nisan 2016; 20:45:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FIR_Lama
G
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

genelde spor modu civarında oluyordu samsunglarda, orada yoktu... nerede biliyor musun tam olarak? tekrar deneme imkanım olursa aklımda olsun...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Scavenger Of Human Sorrow
C
8 yıl
Yüzbaşı

abicim bu 55puk4900 fiyatı gerçekten çok uygun şunu kullanan kıyaslayan olsada sorsak. pc oyun kullanımı nasıl konu sahibi arkadaş 22 ms ölçmüş bu mucize demek. you tube da rus videolarında puh4900 diye geçiyo altta yorumlara 43-50 ms diye yazmışlar zati o sınır değer...



S
8 yıl
Binbaşı

Menu sistem genel oyun modu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FIR_Lama
S
8 yıl
Teğmen

güzel çalışma ama fiyat seviyesi yakin cihazlarla yapilsa daha iyi olmaz mi?

samsung 4.500 civari vestel ile philips 2.700



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

samsung mağzası zaten apar topar şutladığı için deneyemedim ki tam olarak... dediğim gibi, hedefim hep en ucuzlardı ama samsungda bunu öneririm dediler...
şuanda da maksat ben bunları denedim, siz de denerseniz ekleyin :) şu sıralar tv konusundan saptı çeyiz hali, ondan başka deneyemedim ama bakalım neler çıkıyor :)

dipnot: o 20ms civarı tepkiyi ben de hiç beklemiyordum... bu aleti olanlar kendileri de denese süper olur...



-
8 yıl
Yüzbaşı

Bi ara bende olceyim input lag değerini ps4 ile pek bi sorun yaşamadım. Ayarları oyun moduna ve oyun konsoluna alıyorum. Tabi kaç ms olduğunu anlamak biraz zor olur asıl sonuç test ile belli olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar bu ölçümler ne kadar doğrudur. yanlış olsa bile fazla çıkması lazım değilmi az olmaması lazım herhal diyorum. puk4900 beni fiyatıyla cezbediyor zati pc bağlı kullanıcam, hem VA hem direk led panel hızlı olması lazım değilmi. bir iki yerde input lagı kötü diye yazmışlar. çok aradım test sonuçlarına bulamadım. ben 49 luğunu almayı düşünüyorum. 55 e göre daha az lag olması lazım herhal. online oyun oynamasam düşünmicemde. aslında üst modellere bakıyordum abi herkes şikayetçi zati smart uydu bana lazım değil. 3500 lira verip bi sürü abudik gubudik tv almaya ne gerek var. ya şu input lagından emin olsam hemen alcam 4900 ü


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FIR_Lama , @Scavenger Of Human Sorrow
C
8 yıl
Yüzbaşı

CUMARTESİ ELİME FLAŞI ALDIM İÇİNE VERTİCAL BANDİNG TEST VİDEOSUNU ATTIM GİTTİM FORUMA, TEKNOSADAKİ ARKADAŞLAR İLGİLENDİ SAĞOLSUNLAR (YANLIZ FİYAT KONUSUNDA ACAYİP PALAVRACILAR) 6501 E 7101 E VE UH 850 YE TAKTIM. EN İYİSİ 7101 Dİ. EN KÖTÜ UH850 GELDİ BANA. ZATEN ÇOK KARARSIZDIM İKİ SENEDİRDE YORUMLARIMI OKUYANLAR BİLİRLER. İŞİN MADDİ BOYUTUDA BENİM FİKİRLERİMİ ETKİLİYOR. BANA PERFORMANSLARI TATMİN EDİCİ GELMEDİ. ÜST MODELLERDEN BEĞENEMEZSEM ALT MODEL Bİ TANE ALIP İDARE ETMEK VARDI AKLIMDA. Bİ MAĞAZADA, PUK4900 Ü ORDAKİ ARKADAŞIN USB DEN AÇTIĞI 4K VE 1080P VİDEOLARLA İNCELEDİM. FİYATINA GÖRE TATMİN EDİCİ GELDİ. ZATİ BEN PC MONİTÖRÜ GİBİ KULLANICAĞIM İÇİN SMART UYDU TRT4K VS ARAMIYORUM.

17 GÜNLÜK TEŞHİRDE OLAN 49PUK4900 Ü 1.700 LİRAYA ALDIM ARKADAŞLAR. VA PANEL OLMASI VE DİREK LED OLMASI USB 3.0 VE HDMİ 2.0 BARINDIRMASI KAFAMDA ARTILARIYDI. ORDA İNDİRDİK RAFTAN İYİCE BAKTIM ARKADAŞLA TEMİZ ÇİZİK MİZİK YOK. ELEMANLAR DEDİ ABİ SEN KUR YİNEDE GARANTİYİ ONAYLAR SERVİS DEDİ. ARABAY LA EVE GETİRİP KURDUM. SERVİSİ ARADIK GELMELERİNE BİLE GEREK OLMADIĞINI YANLIZCA FATURAYLA GARANTİ BELGESİNİ KAYBETMEMİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER. O ŞEKİL BENDE KULLANDIM. O GÜN GELEN MİSAFİR ARKADAŞIN YANINDA Kİ FLAŞTA DA 4K YA ÇEVRİLMİŞ AVATAR FİLMİ VARDI TAKTIM DİREK TV NİN 3.0 GİRİŞİNE.
4K YA ÇEVİRME FİLM OLMASINA RAĞMEN FİYATINA GÖRE TAM KARAR FİLM PERFORMANSI ARKADAŞLAR. TRUMOTİON OLMADIĞI İÇİN TABİKİ GÖRÜNTÜ YAĞ GİBİ AKMIYO AMA BENİM LG42LM640 TANDA İYİ 4K OLMASINA RAĞMEN. HEMEN BENİ İLGİLENDİREN KISMA BAKTIM PC Yİ ARC YAZAN HDMİ GİRİŞİNE TAKTIM AÇTIM. TV MENÜSÜNDE 3 AKTİVİTE MODU VAR 1- TV, 2- OYUN, 3-PC. PC MODUNU SEÇİNCE DİĞER BAZI SEÇENEKLER KENDİLİĞİNDEN KAPANIYOR.

GTA 5 AÇTIM 2K OYNATTIM ONDA BİLE FARKETTİ MESELA BULANIK GÖZÜKEN PLAKALAR NET OLARAK OKUNUYOR. GELELİM ZURNANIN BENİM İÇİN ZIRT DEDİĞİ YERE, BATTLEFİELD 3 OYUNU ONLİNE OLARAK AÇTIM. BİR İKİ KİŞİNİN DEDİĞİ GİBİ İNPUT LAG FİLAN YOK (ONLAR KESİN PC MODUNA ALMAMIŞLARDIR YADA BİR ŞEYİ YANLIŞ YAPMIŞLARDIR.) ŞIKIR ŞIKIR OYNADIM HATTA VA PANEL OLMASI SEBEBİYLE SİYAH VE GRİ DETAYLAR DAHA İYİ GÖRÜNÜYORDU BENİM ESKİ TV YE GÖRE. AYNI ŞEKİLDE VERTİCAL BANDİNG OLAYIDA ESKİ TV DEN DAHA İYİ.

TV EVET GERÇEK TEN 4K YI VERİYOR AMA BENİM GİBİ DİKKATLİ GÖZLER İÇİN ANLAM İFADE EDER BU DİYE DÜŞÜNÜYORUM. 3 METREDEN GÜZEL BİR FHD İLE BİR FARKI OLMAZ. 4K OLAYI TAMAMEN BÜYÜKLÜKLE ALAKALI ONU ANLADIM Bİ KERE MUCİZE DEĞİL. NE KADAR BÜYÜK ALIRSAN O KADAR GÜZEL. HE ÜST SEVİYE LER HDR YOK KUANTUM DİSPLAY VS ONLARINDA ARTILARI YOK DEĞİL ONLARI DA MAKUL FİYATA ALAN ARKADAŞLAR PİŞMAN OLMASINLAR. BİRDE YORUMLARI DİKKATLİ OKUYUP ANLAYIN. BAZI İNSANLAR AYARLARI DÜZGÜN YAPMADAN YOK ÖLE OLMADI BÖYLE OLDU DİYE OLUMSUZ ŞEYLER YAZIYOLAR.

FİLM PERFORMANSI PARASI KADAR TV NİN ÖYLE UH850 LER GİBİ JAN JANLI KIMIL KIMIL DEĞİL. TAMAM ÇÖZÜNÜRLÜK GERÇEKTEN 4K AMA BU 4K CİLASI OLMADAN TEK BAŞINA UZAY FARKI YARATMAZ ÇOĞU KİŞİ İÇİN. ZATİ TAHMİNİMCE O YÜZDEN BU HDR OLAYLARINI ÇIKARDILAR. İLERLEYEN YILLARDA GERÇEK DONANIMSAL HDR İLE İŞTE NE BİLİYİM 1000 NİT PARLAKLIKLI VS VS TV LER DE ÇOK GÜZEL OLACAK 4K. GERÇİ ŞİMDİDE VAR AMA ÇOK GEREKSİZ PAHALI. E BİZİM ALACAĞIMIZ ORTA SEVİYELERDE PARASINA GÖRE ANCA UCUNDAN TATTIRIYO O ZEVKİ.

E ŞİMDİ BU DANDİK TV DE AÇIYORUM SONY NİN SAMSUNGUN 4K DEMOSUNU, FİYATINA GÖRE CANAVAR GİBİ. YANİ KAYNAK GÜZEL OLURSA BU TV BENİ BAYA İDARE EDECEK FİLM KONUSUNDA. EKRAN KARTIMIDA YÜKSELTİCEM İNŞALLAH HDMİ 2.0 OLAN GTX1070 GETİRTCEM AMERİKADAN. O ZAMAN PC DEN FİLMLERİ AÇICAM. PROGRAMLARDA MOTİON AYARLARIDA VAR. YANİ ÜST SEVİYE TV LER PARASINI GERÇEKTEN HAKEDENE KADAR BU TV BENİ İDARE EDECEK DİYE DÜŞÜNÜYORUM ARKADAŞLAR.

ÇOĞU KİŞİ BU TV Yİ BENİM GİBİ MONİTOR GİBİ KULLANMAK İÇİN DÜŞÜNÜYOR. ARKADAŞ LAR BENİM ALDIĞIM FİYATA ALABİLİRSENİZ ALIN. FAZLASI NI VERMEYİN BENCE.
İNPUT LAG KESİNLİKLE YOK. MUCİZE DEĞİL TV, RENK KONUSUNDA VASAT PARLAKLIĞI DÜŞÜK. AMA GERÇEKTEN 4K YANİ. 1700 LİRAYA 49 İNÇ 4K MONİTÖRÜM OLDU İŞTE DİYORUM DAHA NE OLSUN.



F
7 yıl
Yarbay

Hocam muazzam bir yöntem bulmuşsunuz. Kullandığınız programın adı nedir acaba ? Bende bu hafta gidip bu test ile bir TV'ye karar vermeyi düşünüyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.