Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
290
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Aklınıza Takılan Tüm Sorular Ve Cevapları!!!
S
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
EDİT 2: Arkadaslar akla takılan sorular veya unuttukarım oldkca tekrardan guncelleyecegım.

2013 ' e ayıt bir PMYO Öğrencisi kayıdı:

30 Aralık 2013 ·
PMYO Öğrencisinin Bir Günü;
Saat 22.30 da son 5 dakika beyler nidaları altında yatağa girilir.Kurala göre 22.30 da yatağa girip uyumak şart. Öyle telefonla oynayıp, mp3 dinleyip zaman geçirmek yok.Ama çoğu öğrenci benim gibi komser geldi mi diye çıt çıkarmadan bir yandan yatak altında telefonla oynayıp ışığını saklamaya çalışırken diğer yanda seslerden çıkarım yapmaya çalışır.Tabi %90 oranında pmyo öğrencileri komser gittikten sonra rahata erer 12-1 e kadar uykusuz kalır sabah 6.30 da kalkacağını bile bile.
İşte esas meseleye geldik. Sabah 6.30 nöbetcinin koridorda "Beyler kalk saati" nidalarıyla uyanılır.Elde köpük jilet,omuzda havlu sıra beklenir.Zaten burada 10 dkika zaman harcanır.Traş olduktan sonra jet hızlıyla yatak yapılır. İp gibi olmalı yatak ,komser koğuşa girdiğinde koğuşta yatak , dolap olsun gözün görüntüsünü bozacak hiç bir şey olmamalı. Yoksa muhtemelen gece 3-5 ceza nöbetini etüt mümessili bildirmeye gelir.
Üniformayı giymekte zahmetli iştir. Genelde kazak,gömlek,kravat tek tek çıkartılmadan öyle bütün halinde kalır.pantalonda geçirildikten sonra ayakkabı odasına koşarsın. Orda da sıkışıklık olur genelde küçücük odada kattaki 85 adam ayakkabı giymeye uğraşır
Saat 7'ye 5 kala herkes içtima yapılacak yerde toplanmış olmak zorundadur. Yoksa nöbetçi amirle beraber başmümessil içtima alanına girişte bekler 6:56dan itibaren numara almaya başlar.Eğer 5 dkka sabah uykundan feragat etmessen muhtemelen 1-3, 3-5 saatinde uykundan olmuşun demektir. Başmümessil ortaya geçer hizaya sokar okulu ve tüm okulgür bir sesle " TANRIMIZA HAMDOLSUN;MİLLETİMİZ VAROLSUN" diye dua ettirerek sabah kahvaltısına gönderir.
Saat 8:00 'da sabah etütü başlar. Bu etütün konma amacı ders çalışmak olsada(genelde bu iş sınavdan önceki hafta başlar) kimisi konuşur, kimisi de kitap okur.Ama cidden bu etütlerde bir polis hayatı boyunca okuyabileceğinden fazla kitap okunur.
Sonra dersler başlar.Kısaca bahsedersek, Beden eğitimi en azından bizim okul için zulm olur. 1 ders boyunca koşu yaparsın 5 dakika dinlenir diğer ders şınav,mekik,komando dansı yaparsınız. Silah dersiniz olur aslında en zevkliside budur. İlk defa silahı aldıysanız eğer doya doya söküp takarsınız.2. dönemde atışlara başlarsınız.Birde Polis Savunma Taktikleri dersi vardır.Burda yakın dövüş eğitimleri alırsınız, nasıl jop vuracağınızı öğrenirsiniz( yeri geldimi arkadaşınızda denersiniz bunları, tekme atmayı falan baya zevklirdir) sene sonunda da tabi biber gazı yersiniz Diğer dersler anayasa hukuku cmk, falan olduğundan sıkıcıdır hiç girmeyelim Smilezaten günüzün yarısı ders yarısı tenefüste gazinoya git gel yapmakla geçecektir.
Ders biter akşam yemeği içtimasına kadar serbestsiniz. Eğer okulun açtığı kurslara giderseniz(bağlama,gitar ,ingilizce,bilgisayar,hentbol,atıi,karete,tekvando) zamanınız bunlarla geçer.eğer girmediyseniz ya yatakhaneye gider bütün gün telefonunuza mesaj geldi mi diye bakarsınız( telefon indirmek yasaktır ders saatleri içinde, tabi amir ve 2. sınıflara yakalatmazsanız) yatıp uyursunuz. Yada gazinoya gider televizyon izlersiniz. Eğer açıksa bilardo,masa tenisi oynayabilir, internet kafeye gidip nete girebilir yada dışarda çimlerde kola-cips keyfi yaparsınız.
AKşam yemeği yenir, akşam etütü olur, sanki bütün gün hiç görmemiş gibi sağındaki ve solundaki adamla etütte konuşursun. Kimisi sabah yarım kalan kitabı okumaya çalışır oradan etüt mümessili susun diye bazen bağırır uslu durmazsanız gazino nöbeti kitleyebilir.etüt 8:45 gibi biter dağılırsınız.
Bu boşlukta gazino daha çok dolar , polis veya askeri ilgilendiren diziler varsa onlar izlenir. Ayrıca perşembe günleri kurtlar vadisi izleyenler için nöbetçi amir pek huysuz değilse dizi bitene kadar 23:30'a kadar yat saatini uzatabilir.) genelde izlemeyenlerde erken yatmamak için televizyon başında otururSmile
Sanki hiç o an gelmeyecekmiş gibi saat 22.15 e kadar herkes avare avare gezinir ve ardından yatakhaneye gider üstler değişir kişisel bakım yapılır yatılır.. Eğer gece nöbetiniz varsa misal 1-3 saat 00.40 da nöbetci gelir seni kaldırır.Nöbet saatinden on dakika önce defteri imzalar nöbeti devralır 2 saat beklersin. Nöbetci amir gelirse tekmil verilir, arada koğuşlar kontrol edilir 3'de yatağa girilir ve saat 6.30 da kalkmak üzere derin bir uykuya dalınır...
Her okulda böyle olmasada buna benzer bir gün geçirir pmyo öğrencileri.)Ama bu sırada yaşanılan dostluklar,sohbetler,olaylar yıllarca konuşulacak bir anı olarak hafızlarda kalır..

____





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shvetzov -- 24 Nisan 2016; 13:18:15 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.