Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
682
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MSI X99S Gaming 7 4x4 RAM çalışmama sorunu
Z
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar arkadaşlar,

Sistemim şu şekilde:
İşlemci: i7 5820k
Anakart: MSİ X99S Gaming 7
RAM: Corsair DDR4 4x4 16GB 3000 MHZ CL15

Yaklaşık 2 hafta kadar önce bilgisayara format attım. Driverleri indirirken yeni bir BİOS sürümü olduğunu gördüm. Daha önce nasıl güncellediysem yine aynı şekilde güncelledim. Daha doğrusu güncelleyemedim. :)
Güncelleme başlıyor dedi bilgisayar restart attı ve öylece kaldı. Görüntü gelmiyor.

Anakartı servise gönderdim bios update edilerek test edilmiş. Geri geldi. Anakart servisteyken yeni bir anakart getirttim ve taktım yine aynı sorun oldu. RAM'lere baktım tek slot bilgisayar çalıştı. 2 slotta da çalıştı. 3 slot RAM takılıykende çalıştı. Ama ne zaman 4. slot RAM taksam bilgisayar açılmadı. RAM'leri farklı farklı kombinasyonlar da taktım 3 slota kadar sorun yok. Ben de işlemcinin RAM kontrolcüsün de sorun olduğunu düşünüp işlemciyi garantiye gönderdim. İşlemcinin yenisi geldi direk.

Bugün sistemi tekrar topladım ve çalıştırmak istediğim de sonuç yine aynı oldu. Quad channel olarak yine çalışmadı. Şu an 3 slot RAM takılı şekilde sorunsuz çalışıyor bilgisayar.

Tek slot RAM tüm slotlara tek tek takıp görüntü almak istedim fakat söyle bir şey oldu. 1-3-5-7. slotlarda tek RAM takılı iken bilgisayar açılıyor. Fakat 2-4-6-8. slotlara takınca çalışmıyor.

Bu durum da arızanın nerde olduğu çözemedim. RAM'lerin quad channel engel olma ihtimali var mı?
Yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



A
8 yıl
Yüzbaşı

İşlemciyi değiştirip, anakartı teknik servise göndermişsin ama kontrol etmediğin sadece bellekler kalmış. Bu durumda Quad channel için farklı belleklerle deneme yapman gerekir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

benımkine yakın bir sorun benim sitem i3 te normal ddr3 1600 mhzde calsııyor i7 taktım aynı sisteme 1600 mhz de açılıyor ancak stabil prime 95 bile en başta hata veriyor ikili ram kullanımında sıkıntı yok cözüm buşlamadım şimdilik aynı ramlar 1333 de sıkıntısız quad olarak bu arada ramler corsair 2gb x 4 adet


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben sorunu çözdüm gibi ama yinede emin değilim.
Ramleri 4x4 kit olarak aldım. Üzerindeki numaralara göre sıraladığımız da en büyük iki rami taktığımda sistem çalışmıyor. Yani ramlerin numaraları 0-1-2-3 son rakamları.
2 ve 3 numaralı ramleri bir arada kullandığım zaman sistem açılmıyor. Hangi slota takarsam takayım. Sadece 2 sini veya 4 ü ya da 3 slot farketmiyor. Bu iki rami aynı anda takınca sistem açılmıyor. Bu iki ramden birini sistemden çıkarıp 0-1-2 veya 0-1-3 olacak şekilde 3 slot ram takarsam sistem çalışıyor.

Amazon'dan hemen yeni 4x4 ram siparişi verdim. Yeni ramler şayet 4x4 sorunsuz çalışırsa sorun keisnlikle şuan bendeki mevcut ramlerde. Onların değişimini isteyeceğim.

Şuan için benim gördüğüm durum bu. Artık yeni ramler gelince netleşmiş olacak. Yakınımda vs ddr4 kullanan kimse olmadığı için mecbur yeni ramleri bekleyeceğim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

bende az önce iki ramimin 1.5 v diğerlerinin 1.65 v oldugunu gördüm şu zamana kadar hiç dikkat etmemişim neyse i3 işlemcim 1600 mhz desteklemediginden 1600 gözükse bile 1333 de calıstılar muhtemelen şimdi i7 yi koyunca hata gün yüzüne cıktı diye düşünüyorum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.