Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
706
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yaza girmeden motor almayı düşünüyorum yardımlarınız gerek
S
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar direkt konuya giriş yapmak istiyorum önceden soracagınız soruların cevaplarınıda şimdiden yazayım dedim. 4.5 yıllık b sınıfı ehliyetim var istanbulda sürekli trafikteyim ve istanbulda yaşıyorum. Daha önceden defalarca düz vites yani otomatik scooter kullandım hondanın 2015 150 lik vardı gelelim derdime.. Daha önceden uzun süreli vitesli motor hiç sürmedim desem yeri var bi kaç kez yamaha 125 honda 125 cbr sürmüşlüğüm var yol tutuşum vites geçirmelerde sıkıntı yok. Arabadan bunaldım hadi onu geçtim fiyatlara hiç bakmak istemiyorum 50 bin liraya düzgün bir araba yok bende kafayı bozdum 600 lük motor almaya karar verdim birden çıta yükselttim. Diyeceksiniz ki 125 lik ile başla haklısınız. Arkadaşım 125 yamaha aldı sıfır 1 yılı aşkın süredir satamıyor. Oda yükseltirim diye aldı elinde patladı ilginç bir piyasası var motorun.Daha doğrusu türkiyede motorlu taşıt piyasasını anlamak çok zor . Bende ilk küçük alayım dedim ama dedigim gibi 600 lük sürebileceğimden eminim tabi ki çok zor küçük cc lere göre ama motor dediğin de heybetli ve sesli olacak bana göre zevkler tartışılmaz kimine görede onların önemi yok performans vs vs . Uzatmayacağım önerilerinizi bekliyorum almalımıyım almamalı mıyım alırsam ne almalıyım bütçem 20 bin civarı yani şuan için 600 f bakıyorum r lar biraz tuzlu ve bir motorun (600) bana bir yılda çıkarabileceği masraflar neler..Bunları üşenmeyip cevaplayan olursa çok çok teşekkür ederim saygılar sevgiler.



D
8 yıl
Teğmen

İlk güçlü bi motor sürdüğümde sürmesi çok zor vs gibisinden çok şey düşünmüştüm. Biraz antreman ile sürebilirsiniz fakat mevzu bu değil, 600 cc bi motorda en ufak anı bi panikte yada motor üzerindeki oturuş pozisyonunuzun yanlışlığından dolayı motor beklemediğiniz tepkileri verebilir ve sizde 600 cc bi motorun tabiri caiz ise kol gibi parça fiyatları ile yüzleşirsiniz tabi size bir şey olmazsa. Düz yolda yada insanların sizi rahatsız etmediği yerlerde güçlü bi motor sürmek pek zor olmayacaktır zaten mevzu motorun sizin bir organınız gibi hareket edebiliyor olması. Ufak hacimde tepkileri yavaş ve hafif bi motorla geçireceğiniz 20 bin km siz farkında olmasanız dahi büyük bi iki teker hakimiyeti verecektir refleksler oturucaktır. Piyasası olan bi 125 yada 250 cc motor almanızı tavsiye ederim bin tl ucuza koyarsınız hadi oda olmadı 2 bin tl zararla satarsınız fakat size bir şey olmaz.



R
8 yıl
Teğmen

Hocam herkes kendine guvenip alıyor 600 luk sonra sakat kalıyor ya da obur tarafi boyluyor. Derieninde dediği gibi al bir 125 lik sür iyice bir 20 bin km yap ondan sonra koy bi fiyata uygun koydugun sürece alan olur . Bu arada arkadas yamaha 125 i satamıyor demissin yamahanim sıfırı 14 bin lira ikinci elide 10 bin üstüdür neyse millet onu alacağına 10 bin liraya sıfır gicir gicir honda cbr 125 alır arkadaşın satmasi zor bole bir platformda .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yarbay

sonrasında kolay satılamıyor dıye buyuk cc dusunmek canına 125cc pahsı bıcmek gıbı bırsey,cok zekı hemen kapan refleklerı mukemmel akıllı ...................... bosluklara ıstedgınız, (ıse yarayacagını dusunudugunuz ama hıcbır ıse yaramaycak) cumlelerı doldurabılırsınız.

onlar bınler yazıldıgı ve haftaya yıne benzerını baskası acınca o konuyada yazılacagı gıbı 600 falan almayın,benım sahsı gorusum 250lık bıle almayın,karar sızın para sızın zevk sızın can sızın..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yüzbaşı

hocam 600cc az değil mi ? yanınızdan vızır vızır geçerler siz kaplumbağa gibi kala kalırsınız. bence hayabusa , s1000r , zx10 , h2r falan bakın. hem heybetli hem de sesi güzeldir bunların



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.