Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1013
Tıklama
0
Öne Çıkarma
i7 4790k - i7 4790 Soğutma
S
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba, Öncelikle OC den hiç anlamayan biriyim :) Sorularım biraz basit olacak kusura bakmayın.

Affiliate Marketing için totalde 300 civarı sosyal medya spam hesabı için artan maliyetleri nedeniyle VPS kullanmak yerine artık kendi desktopumu kullanacagım. 7/24 Bot programları acık kalacak. Kasa olarak Zalman Z11+ aldım. 5 Fanlı kasa işimi gorur diye dusundum. Bu alanda 1-2 sorum olacaktı.

1- Ilk olarak i4790 (k sız) model OC yapılamaz diye okudum ancak OC siz modellere de fan takılabılıyor mu ?

2- Stok fan yetersiz kalırsa sıvı sogutmalı mı onerirsiniz ? Cooler Master RL-S12V-24PK-R2 Seidon 120 yada Cooler Master RR-212E-16PK-R1 Hyper 212 Evo düşünüyorum kendim birini alıp takabılırmıyım rahatca ?

3- Yogun bot kullanımında ısı yeterince artar diye düşünüyorum OC siz verim alabılırmıyım ? OC işine yeterince zaman ayırmam gerekir mi ?

Tesekkurler



S
8 yıl
Yarbay

Soğutucu için k'lı veya k'sız fark etmez hepsine takabilirsin. OC daha çok ısı yarattığı için ayrı soğutucu öneriliyor. Bu işlerle hiç ilgin yoksa bilen birine taktırmanı öneririm zira macunu doğru yaymak önemli, gerçi kendin de youtube'dan izleyerek yapabilirsin. Sana kalmış.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

-
8 yıl
Yarbay

Intel 2.nesil işlemcilerden sonra işlemci çekirdeği ile soğutucuya temas eden dış plaka arasına lehim yerine kalitesiz bir macun kullandı. Bu macun çekirdekteki ısının plakaya iletilmesinde yetersiz kalıyor. İşlemci kendi içinde kavrulurken dışarıya yeterince ısı yayamadığı için işlemci soğutucusu da ısınmıyor. İsterseniz sıvı soğutma sistemi kurun 4790K'yı belli bir frekans ve voltajdan sonra soğutamazsınız. Bir maddenin soğuması için ısı yayması gerek çünkü. Termal dizaynı berbat işlemciler üretiyor Intel kasten. Kısaca Hyper 212 Evo fazlasıyla yeter. Yetmez ama başka soğutucu olsa da yetmez. Aynı sıkıntı 6700K için de mevcut. Bir tek LGA2011 işlemcilerde halâ lehim kullanılıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.