Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1693
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tavsiye, dengeli, sahnesi geniş kulaklık, 100-150$ bütçe ve amfi ?
I
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selamlar bugüne kadar 6-7 kulaklık kullandıktan (senn. cx300, creative ep530 8galiba), etymotic er6i, ath cks 77, bir kaç tane daha vardı unuttum) sonra aşağı yukarı 7 senedir yuin pk2 + fiio e5 amfi kullanıyorum, kaynak değişik cep telefonları ve son 4 yıldır samsung note 2.

Yakın zamanda kaynağı değiştirme ihtimalim olsa da büyük ihtimal cep telefonu olacak.

Aradığım geniş ferah sahne, dengeli bir kulaklık, dışarıya ses sızdırması ne kadar az olursa o kadar iyi, earbud olursa gayet iyi ama onun dışında kafaüstü,kulak içi kulak üstüde olur.Araştırmalarım sonunda

ostry kc06
havi b3 pro 1
sony mdr1r veya 1a
vsonic gr07
yuin pk1 (halen kullandığımın üst versiyonu)

buldum.

Bütçem 100-150 $ arası.

Ayrıca ikinci planda kulaklığın amfi istemesi halinde (bendekinin yetmeyeceği düşüncesiyle) amfi değiştirmeyi de düşünüyorum,

phiree mini ear (sizden öğrendim)
creative e1
fiio a12

var.

Bayağıdır araştırıyorum artık son çare bütçe dahilinde alıp beğenmediğimi satma yoluna gidecekken sizin yorumlarınızla karşılaştım.

Durum kısaca bu öneri/düşüncelerinizi alabilir miyim?

Selamlar, teşekkürler

(yukarıdaki mesajı @vaziyetu hocama yollamıştım, konu açarsan iyi olur sonrası ...)

:)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 25 Ocak 2016; 9:45:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @vaziyetu
V
8 yıl
Yüzbaşı

etymotic'ten birşey kullanmadım. bahsettiğin sony ve yuin'i de kullanmadım. cep telefonu da kullanmıyorum, anlamam. 100-150 dolar kulaklıklarla da ilgilenmiyorum.

şimdi sen sennheiser ve creative ile cks77'yi yan yana koymuşsun, herhangi bir yorum da yapmamışsın. bu bende şüphe uyandırıyor. daha önce benzer bir konu açılmıştı arkadaşlar uzun bir muhabbetim geçmişti o konu aşağıda buraya bir bak derim:

http://forum.donanimhaber.com/m_112812766/f_//tm.htm#112892745

ostry kc06a kullandım, firma tarafından yapılan tanıtımlarda sürekli vokalleri ön plana çıkartılır, geliştirilen sürücü de "armatür-dinamik karması" olarak nitelenir. bunları ben değil firma söylüyor. ben bu ürünü kullanıp sattım. firmanın tanıtımlarına bakmamıştım bile baktım head-fi'da çok geçiyor aldım direk. benim yaptığım yorum vokallere oldukça geniş yer ayrılmış ve tizler zirveye oynuyor şeklindeydi. ancak enstrüman ayrımında ve derin baslarda ciddi sıkıntı farkettim. daha sonra firmanın tanıtımlarıyla benim yorumun örtüştüğünü gördüm ancak internetteki yorumlar her zamanki gibi benimle çeşitli açılardan çelişiyor. türkiye'de yorum yapan bir zat var ki alıyor vsd3 ile kc06a'yı kıyaslıyor, daha önce bunu defalarca dile getirdim, o incelemede iki kulaklığın yerini değiştirdiğin zaman inceleme doğru hale geliyor. yani kulaklığın neresi zayıfsa orası harika diyor, neresi iyiyse onu es geçiyor. yabancı yorumlarda da biri çıkıyor evet basta zayıflık var diyor ama hoppala enstrrümanlar iyi diyor. diğeri çıkıyor frekans ayrımlarında zayıflık var sesler yapışık diyor ama basları olağanüstü diyor. tizleri hakkında neredeyse kimse benimle aynı yorumu yapmıyor ama eleştiriler bir tuhaf, efendim çok agresifmiş kulak tırmalıyormuş vs. bizim orda ona detay diyorlar :D

havi b3 pro I'e gelirsek, bu kulaklığın bas zayıflığı herkesçe kabul ediliyor ancak piyasada zayıf basları aklamaya çalışan bir kesim var. efendim kayıtta ne varsa onu veriyorcular bunlar (sanki kayıtta bas frekansı yokmuş gibi). bu tiplerin kafası o kadar uçuk ki, öyle bir fantezi dünyasında yaşıyor ki bunlar aman allah yani. mair'in incelemesinde havi'nin baslarına 10 üzerinden 5 veriliyordu ki bence zaten fazlaydı, elemanın biri çıkıp 7-8 daha doğru olurdu az olmuş diye yorum yapabiliyor. halbuki ben bunların her tartışmada sırtını dayadığı head-fi'dan onlarca adam çıkartırım ki havi'yi aldığı gibi bu kadar bassızlık olmaz kardeşim deyip satmaya koyulmuştur. ha bunun dışında bu kulaklığın akustiği biraz geniş, sesler büyük bir alanda çıkar bu bakımdan eğlenceliktir ancak fark aman aman değildir zaten geniş akustikli kulaklıklara göre.

vsonic gr07 malum çok yıkanıp yağlanan bir ürün. şahsen deneyemedim daha çok uygun ürünlere bakan biri olarak. vsd3, vsd3s, gr02 ve r02 elimden geçti şuana kadar. bunlar da çok övülen ve gr07'ye şu kadar yakın bu kadar yakın diye muhabbetleri geçen kulaklıklar. maalesef bunlar da zirveye oynamaktan çok uzaktı. gr07'nin basları sürekli eleştiri görür, bass edition versiyonu dahil. vsd3'lerde de ben bunu görmüştüm haliyle inanıyorum. zayıf baslı değillerdir ama çok güçlü bir bas da ihtiva etmezler. onun dışında genel olarak iyi bir kulaklık olsa gerek gr07 ancak parasını hakeder mi çoooooook büyük soru işareti koyarım.

amfilerde phiree başka bir dünya. gerçekten bas tiz kökleyen, sinemadaki, konserdeki gibi bir ses arzusuna sahip, yüksek ses ve bas istiyorsan phiree almalısın. fiio'dan e06, e11, e11k, e12 hepsini gördüm ama e12 dahil phiree varken bakmam. fiio'lardan sadece e06 fiyatı bakımından alternatif oluşturuyor onu da sadece mecbur kalındığında önerebilirim.

bence kendi alıp satıp deneme olayından vazgeçme birinin demesiyle olmuyor bu işler. benim tavsiyem o konuda da anlattığım gibi cks77-beta olayına girmen olur. benden başka tavsiye çıkmaz.



I
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

hocam cevap için çok teşekkürler, dediğin gibi head-fi'deki durum ve bizdeki ve daha başka internetteki sitelerdeki incelemelerden bir şey çıkarmak çok zor. Senin yorumların bana yakın olduğundan fikrini almak önemliydi. KOyduğun konuyuda okudum. Kısaca kulaklık amfi vs. bahsedeyim.

İlk dinleme deneyimlerim sony aiwa walkmanlere gidiyor, onların kulaklıklarıyla dinlerdim, okuldayken uzunca bir dönem nispeten kaliteli kulaklıklarla geçti, tabi bozuldukça sahte sony ve aiwalarlada tanıştım, burn in muhabbetinide o zaman fark ettim ne olduğunu bilmeden. Bütçenin süper önemli olduğu zamanlardı (ki her zaman çok önemli o ayrı mevzu)

İlk önemli kulaklık deneyimim 20 tl ya teknosadan aldığım (ki bundan neredeyse 10 sen öncesine gider) sony mdr serisi bir kulaklıktı (ekleme:araştırdım benim kulaklık sony mdr e828 miş, demekki bana denk gelmiş, bayağı sağlam kulaklıkmış, fiyat 60$ civarı) mükemmel burn in olmuş halde 3. yılında rahmetli oldu. Ondan sonra aynı kulaklıktan aldım ama bir kurtta düştü, başka kulaklık denesem mi falan diye.

O ara araştırmaya başladım (7-8 sene öncesi) araştırma ile bas tiz mid derinlik sahne vs. konularında da belli bir farkındalık (diyeyim) oldu. Sonuçta o zamanlar yağlanan (bence) sennheiser cx300 aldım, toplamda dinleme sürem 10 saat ancaktır, sonuç benim emektar sony'nin yanında bass dışında hiç bir üstünlüğü olmayan yorucu bir kulaklık, demek ki bass head değilim dedim (ki basslarıda bence olması gerektiği gibi değildi, kısaca hoşuma gitmedi, sattım yada kaybettim o kadar umurumda olmadı yani)

sonra aynı dönemlerde (bu dönemlerde uzun bir zaman değil max 1 aydır) creative ep530 (du galiba) birilerinin daha iyi gelecektir'i ile aldım, sonuç, hala rahtmetli sony daha iyi bundaki problem neydi onu bile hatırlamıyorum, muhtemelen bunuda sattım, toplam dinleme sürem max 10 saat

eh bassçı olmadığımız ortaya çıktığına göre yine o dönem "demek ki senin ilacın etymotic er6i" tavsiyesi ile bunu aldım, sonuç bass yok, yani bildiğin yok, sıfır. Öztaki borusuna kadar giren kulaklık uçları ayrı bir şeydi zaten. Bu kadarda değil diyerek onuda sattım. Herhalde 5 saat max dinlemişimdir.

Bu arada marketlerden falan ucuz kulaklıkta deniyorum ama bahsetmeye gerek yok.

Her neyse böyle giderken bir gün head fi de yuin gördüm yere göge sıgdırılmıyordu, tipide benim eski sonye benzeyince alalım bakalım dedim. Yuin pk2 aldım. Sonuç kulaklık tam benlik, ilk taktığımdan beri 7 yıldır çıkarmadım desem yalan olmaz, arada başka kulaklıklara da baktım ama yuin arada baktığım kulaklıkların hepsini yedi.

Mesela bunlardan biri çok övülen cks77 forumdan sıfır olarak aldım. Aldığım arkadaş fast falcon'muydu unuttum, kulaklığın basları beni rahatsız etti, aslında yuin olmasaydı muhtemelen çok beğenirdim ama dediğim gibi bendeki durum bendekini yenecek kulaklık, üstüne çıkmalı yani. Toplamda 25 saat filan dinlemişimdir. Her dinlemeyide karşılaştırmalı yapmışımdır. Aynı şarkı aynı ayarlar iki farklı kulaklık şeklinde. Yanlış anlaşılması eq ayarlamaya karşıda değilim ama genelde elim gitmez.

Bu arada müzik çalarlarda da haşır neşir oldum, müzik çipi iyi telefonlar (sony walkman serisi, motorola e2, envai çeşit nokia samsung, müzik odaklı telleri, iriver, ipod touch vs.), sony w200 ve moto e2'nin yeri ayrı bende, birde irivber clix2 tam benlikti.

Neyse cks'den sonra birde section8, plantronics'in bluetootlu bir modeli, bir veya iki tane sony de araya girdi, en dikkat çekici olanı 11 tl'lık section 8'di ciddi anlamda iyiydi, hiç biri yuin'i yenemedi ama fiyatına göre section baya iyiydi.

Bunlar dışında son dönem mediamarktta sony kafaüstü olarak mdr 100a denedim, niyet 1a'idi ama açıkta yoktu, sonuç incelemelerde bahsedilen öne çıkarılan şeyleri bulamadım. Onun dışında koss'un bir modeli philips'in bir kaç modeli vs. (beğenmediğim için modellerine bakmadım) çekmedi.

Geleyim amfi işine, ilk amfim fiio'nun e3 modeli (http://www.dx.com/p/fiio-e3-3-5mm-earphone-volume-booster-power-amplifier-black-14823#.VqYA7-ztlBc) bence minik pil olması dışında gayet iyi hala durur.

sonraki fiio e5 (http://www.amazon.com/Fiio-E5-FiiO-Headphone-Amplifier/dp/B001P9EQH8) buda hala duruyor, biraz gazi durumları var ama hala gayet iyi çalışıyor, ikisinden de memnunum ama fiyatına göre e3'ün verdiği daha fazla.

Başkada amfi kullanmadım.

Arada atladığım şeyler vardır ama çala kalem kulaklık dinleme özgeçmişim bu şekilde.

Uzuuun yazıdan sonra aradığım ilk mesajda da var zaten. Dengeli ses, geniş sahne ve hala kullandığım ama artık ömrünü tamamlamak üzere olan yuin'i geçecek kulaklık.

Brainwavz betayı sipariş vereceğim. Diğerlerini de muhtemelen arada alıp deneyeceğim. bunun başka yolu yok anlaşılan.

Önemli Not: Yukarıda yazdıklarım tamamen görecelidir. Önemli olan müzikten kulaklıktan aldığım zevk, dinlediğim müzikleri mümkünse flac tercih ediyorum yoksa 320'lik bakıyorum yoksa dinlemiyorum diye bir şey yok youtube'dan da bi sürü dinlediğim var. tarz olarak hoşuma giden her şeyi dinlerim ama şarkı ismi verelim daha açıklayıcı olur.

ACDC
Back in Black
Thunderstruck
shoot to thrill
highway to hell

metallica
unforgiven
nothing else matters
enter sandman
sad baut true

mariah carey hitleri
whitney houston hitleri
cem karaca
haluk levent
kıraç
funda arar

tony bennet
jazz klasikleri

diye gidiyor ilk aklıma gelenler.

Selamlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 26 Ocak 2016; 11:05:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vaziyetu
V
8 yıl
Yüzbaşı

pop tarzlara yatkınsın, metallica'dan unforgiven 2 ve until it sleeps dışında birşey dinlemene gerek yok, gerisi zaman kaybı (şimdi de müzik tavsiyesi vermeye başladım :D). biraz hız için arada fuel yada biraz rahatlama için memory remains dinleyebilirsin arada, onlara izin veriyorum hadi arada sab but true nostaljisine de ok diyelim ama unforgiven 1, nothing else matters falan bunları bırak artık.

neyse bak sen eq kullanmayarak hatayı yapıyorsun zaten. sert bas kısmayı öğrenmen lazım, mid ve tizler için gerekli ayarlamaları yapman lazım. senin böyle düzgün kulaklık yorumlama imkanın yok maalesef çok iyi kulaklıkları da es geçebilirsin sana işte o yüzden zaten o konuyu gösterdim farkettim bir tuhaflık olduğunu. yuin kullanmadığım için birşey diyebilmem mümkün değil maalesef.

geri kalan hikayeler bilindik hikayeler işte. bunlardan o kadar çok var ki okuma/anlama/yazma/duyma kapasitesi sıfırın altında tipler ellerinde bilmemkaç dolarlık ordan burdan düşme kulaklıklar. hepsi kendini elit sanıyor bi acayip tipler. birbirleriyle de bir anlaşıyorlar şaşarsın. tam bir körler sağırlar ilişkisi. neyse başlatma beni şimdi... onun bunun tavsiyesiyle bu iş kesinlikle olmuyor. kendi işini kendin göreceksin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ıspanak
I
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

teşekkürler hocam, ucuz yollu kulaklık bakıyorum

brainwavz beta
kz ate

şimdilik listede, galiba bir kaç tane alıp deneyeceğim, sonrasına bakacağım artık.

Müzik görüşleri içinde tsk.

:)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

sipariş verdiğim iki kulaklıktan brainwavz beta geldi (diğeri xiaomi hybrid),

ilk izlenimim y'den sonra kablo ciddi inceliyor, çat diye kopacak gibi değil ama ince.
Malzeme olarak fiyatına göre gayet iyi,
en önemli kısım olan ses kalitesi olarak gayet iyi, yukarıda bahsi geçen çoğu kulaklıktan iyi, benim için en önemli kısım olan yuin'den iyi mi.
Değil, ama fiyatını dibine kadar hakediyor, yanında gelen kulak içi şeylerinden en büyükler bana hitap ediyor, sese olan etkisi de bayağı yüksek.

Sonuç 15$ kargo dahil fiyat çok çok iyi. Her halde gelmesi 10 gün falan sürdü. ir kaç gün kullandıktan sonra yorumumu güncellemem gerekirse yazarım.

@vaziyetu hocama çok teşekkürler.

selamlar

===ilk güncelleme===

kulaklığın bir tarafı masaüstüne düştü, sonuç tel filtre yerinden çıktı, hafif yapıştırıcıyla yapıştırdım bakalım, olmazsa garanti... :(

neyse ki amazondan aldım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 5 Şubat 2016; 12:12:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vaziyetu
V
8 yıl
Yüzbaşı

filtre önemli birşey sayılmaz yaw, ben geçen koss ruk30 gibi daha önce 2 defa kullandığım bir dana build kulaklığı 3. kez aldım, bir yere düşürmememe rağmen bir tarafın filtresi elime geldi :D yapıştırıcı namına en ufak bir kalıntı yoktu nedense, üretim sürecinde böyle şeyler denk gelebiliyor. şuanda farklı renkli gözlü kediler gibi bir tarafı filtresiz bir tarafı filtreli. sese bir etkisi olmaz, kanal tipi kulaklıklarda zaten kulaklıkla uyumak gibi sıkıntıların yoksa kirlenme konusunda da pek bir etkisi olmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ıspanak
I
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

aldığım diğer kulaklıkta geldi, xiaomi hybrid, aliexpressten aldım, 21 dolar.

elimde yuin pk2, brainwavz beta, xiaomi hybrid var (birde sony'nin adını anmak istemediğim bir kulaklığı var, değerlendirme dışı)

malzeme kalitesi olarak xiaomi > pk2 > beta

xiaomi y ayrımına kadar ip kaplama olarak geliyor, güzel, jak kısmı parlak metal bayağı havalı, sağlamlık soru işerati, beta L şeklinde ve bayağı sağlam görünüyor, pk2 fena olmadığı ortada 7 sene oldu neredeyse. kulak başları olarak pk2 earbud diye geçiyor, rahatlıkta süper, yalıtım biraz sıkıntılı, başlıklar konusunda beta ve hybrid benziyor, yalnız yanında gelen uçlar birbirlerine iyi uymadı, uç konusunda beta önde. Hava konusunda başlıklar hybridde diğerlerine göre bayağı havalı.
Betada kıskaç vardı gömleğe filan kıstırmak için, güzel bir şey xiaomide yok, eksi bence, pk2 de yok, yalnız onda mikrofonda yok gerekte yok, hybrid'in mikrofonu alaşım ve betaya göre ağır, olmalıydı kısaca, mikrofon demişken hybridte ses açma kapatma play/stop var, beta da sadece mikrofon var, konuşma kalitesi olarak betanın sıkıntısı yok, hybrid'i denemedim ama sıkıntı olacağını sanmam.

geleyim en önemli kısma, ses, bas ağırlıklı tizler parlıyor midler ve vokal biraz geride. Kötü mü değil, ama "çok iyi yaa", "hibrid abi, yanii" dedirtmiyor. Genel olarak bir parlaklık var, derine inmeyen basslar var, hızlı vuruşlarda da ne deniyor o etkiye ama ben bomluyor diyeyim, hızlı bölümlerde pek iyi başa çıkamıyor. Sanki biraz üzerinde çalışılması lazım, yontulması lazım gibi, yanlız yontulduktan sonra 21 dolarlık fiyatını bence 3'e katlarlar, eder mi eder.

Ses kalitesi olarak bence pk2>beta>=hybrid diyebilirim.

Bir süre deneyeceğim ona göre belki güncellerim.

F/P olarak; beta>hybrid>pk2 diyebilirim sırasıyla 21$, 14$, 75$(galiba unuttum şimdi)

Selamlar

Not, denemeleri flac parçalar, note 2 telefon, flat seste yaptım,

parçalar;

ACDC Back in black, Highway to hell
Bon Jovi Bed Roses, in and out of love
Mariah Carey, emotions, one sweet day (boys II men vers)
Guns N Roses, You could be mine, sweet child O'mine,
Hugh Laurie, Guess I'm a fool
James Bay, hold back the river
Maroon 5, sugar
Verdi, Aroldo,
Mozart, Turkish March
Ray Charles, hit the road jack
The animals , house of rising sun
Strauss, wine, woman and song
Adam levine, lost stars,
Keira Knightly A step can't take back
Tabi bu benim değerlendirmem beni bağlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 14 Şubat 2016; 19:20:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vaziyetu
I
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

amfi ile deneme yaptım (kablom yeni geldiği için)

sonuç, hem hybrid hemde beta'nn amfiye verdiği tepkiyi beğenmedim, kulaklıkların eksiklikleri daha çok ortaya çıktı.

pk2'yi amfi daha ileri götürdü (zaten biliyordum), beta'yı bir parça daha baslı yaptı, hybridte ise kulaklıkta eksiklik olarak gördüğüm ne varsa onları abarttı, iyi dediğim tarafları biraz daha arttırdı ama bu artış kalite şeklinde olmadı.

Sonuç bence hem beta hemde hybrid en azından bendeli fiio e5 amfi ile en azından benim müzik ve kulak zevkimle dinlemeye uygun değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 17 Şubat 2016; 11:27:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

selamlar uzun sayılabilecek bir zamandan sonra kendi konumda bir iki tecrübe paylaşayım dedim.

geçen zaman zarfında daha çok hybrid dinledim, birde onun yanına bluetooth kulaklık aldım.

MPOW Wolverine

Kulaklığın özellikleri zaten yazıyor sayfada kendi sayfasında yazıyor.

Benim fikrime gelince telefonum note 2 müzik dinlerken arada kesilmeler oluyor, müziği 1-2 sn. durdurup devam edince sıkıntı geçiyor. telefondan kaynaklı diyorum buna telefon note 2, çünkü labtop ile dinlerken bu tür bir sıkıntı yok. Kulaklığın müzik zevkide oldukça güzel, benim zevkime uygun ne tür bir seten hoşlandığım zaten konudan da belli.

ben gayet memnun kaldım.

Şu an elimde 4 kulaklık oldu, bayram sonu bazıları satacağım alan olursa sonrasında yine aliexpress'ten merak ettiğim iki kulaklığı deneyeceğim.

kulaklık 1

kulaklık 2

Bunları ullanan veya deneyen varsa fkirleri işime yarar.

Bakalım artık.

Selamlar




Bu mesajda bahsedilenler: @vaziyetu
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.