Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1176
Tıklama
0
Öne Çıkarma
WD my passport 2.5' wd unlocker uygulamasi ekrana gelmiyor..
E
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cihaz WD external hard drive 2.5" 750 gb kapasiteli. Bu hard diskin içinde kendi şifreleme programı var "WD Unlocker" diye bir program. normalde bilgisayara hard diski bağladığımda otomatikman bu Wd Unlocker ekrana geliyor bende şifremi girince hard diski aktive edip içindeki dosyalarımı bana gösteriyordu.

Sorun ise şimdi bilgisayara bağladığımda bu WD Unlocker ekrana gelmiyor ve dolayısıyla şifremi girip diski aktive edemiyorum. aygıt yöneticisi altında baktığımda, disk sürücüleri altında diski görüyor, DVD/CD-rom sürücüleri altında gözüküyor, ama diğer aygıtlar altında WD SES Usb device'da ünlem işareti çıkıyor.

Bunun üzerine tıklayınca" Bu aygıtın sürücüsü yüklenmemiş kod: 28" yazıyor. Burada sürücüyü güncelleştire tıklayarak sürücü yüklemeye çalıştım ama olmadı. Windows update üzerinden kendi aradı bulamadı, ben kendim WD sitesinden driver indirip bilgisayara yükledim ve daha sonra bilgisayar üzerinden yuklenen klasoru hedef gösterip sürücüyü aratarak güncellemeye çalıştım, yine olmadı. Bilgisayarda sürücü yüklediğim klasör gözükmüyor, ve bulamıyor dolayısıyla.

Bilgisayarım üzerine sağ tıklayıp > yönet > depolama > disk yönetimi yapınca disk yönetimi altında "Disk 1 başlatılmamış" yazıyor.

bu dediğim işlemleri farklı bilgisyarlar üzerinde denedim, yeni usb kablosu denedim. sorun çözülmedi. diski bilgisayara takınca çalışıyor titreşimi hissediyorum, üzerindeki ışığı normal yanıyor devamlı olarak.

Hard diskin icindeki verileri wd unlocker ile sifrelemistim, diski konple bicimlendirip sonra tekrar veri kurtarma programlari ile geri getirmeye çalışsak da veriler wd unlocker programi sifreledigi icin biseye yaramayacak. Yabanci forumlarda bu yolu deneyen ve çözüme ulasamayan bir sürü kisi gördüm.

Hard diski parcalayip icindeki diski pc'ye baglayip calistirmayi deneyende olmus ama bu wd disk uc kısmını degisik yapmis ve pc'ye baglayamamislar.
Ayni model ve marka baska bir wd disk bulup onun icindeki söküp benim diski taksamda çalışmaz diyenler oldu.

Yardima ihtiyacim var :(

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape__06 -- 22 Ocak 2016; 11:19:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.