Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1378
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sizce hangisi?
T
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba Dostlar

2 hafta önce ilk arabamı (2010 fiesta 1.4 benzinli otomatik) aldım. Araba ile ilgili bilgim yok denecek kadar az :) Araçta herhalde ilk lastiklerin ikisi (Michelin Pilot Sport 195 50 r15 82v) hala duruyor. Diğer ikisi ise Kumho Ku31 Ecsta Spt 195/50R15 82V ile değiştirilmiş geçen sene eylül ayında.

Eski olan Michelinleri değiştireyim diyorum ama ne alacağıma karar veremedim. Alternatiflerim ;

1. CONTINENTAL ContiPremiumContact 5

2. CONTINENTAL ContiEcoContact 5

3. PIRELLI Cinturato P1 Verde

4. Michelin 195/50 R15 82T TL ENERGY SAVER + GRN

Araç şehir içi kullanılıyor genelde. 10-12 litre/km yakıt tüketimi. Haliyle bu rakam çok yüksek. O nedenle yakıt performansı iyi bir lastik mantıklı bir tercih olabilir. Mudanyada pek kış olmuyor senede bir hafta anca. O nedenle kış lastiğine gerek yok. Çevremdekilerde kullanmıyor zaten. Birde acemi olduğum için acemiye uygun bir lastik tercih etmek en doğru seçim olabilir. Senede maksimum 7-8 bin km kullanacak biri için sizce hem yakıtı çok yaktırmıcak hem acemiye uygun olacak bir lastik olarak ne önerirsiniz?



U
8 yıl
Binbaşı

Enerjy saver kullandim lastikler guzel ama cok cabuk ve cok fazla havalari iniyordu 30 basiyorum 5gun sonra 24 e dusuyordu.lastikler yakit tuketimini pek etkilemez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Yarbay

Energy saver nispeten düşürür yakıtı. Ancak özellikle yağmurlu havalarda dikkat. Continental çok iyi yol tutar ama azıcık fazla yakabilir. Lastiklerin markasından ziyade hava basınçları daha çok etkiliyor yakıtı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.