Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
2047
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İşin ehline sorular: Android box arayışı
R
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce himedia bölümünde bu konuyu sordum, sağolsun Orkun64 nickli arkadaş da kendi deneyimlerini paylaştı. Aşağı yukarı aynı şeyleri bekliyormuşuz zaten. Sanırım bir çok kullanıcı da benim gibi bir durumdadır. Bu sebeple, konu hakkında deneyimli arkadaşlara bazı sorularım ve tavsiye talebim var. Durum özetle şöyle;

Zidoo ana konusu ve m195 ana konusunu okudum. Şimdi de himedia konusunu okumaya başladım ama işin içinden çıkamadım, şöyle ki; ülkeye ilk geldiği andan itibaren bir popcorn a100 ya da 200 serisi bir cihazım var. İçinde 2tb disk var, harici disklerle birlikte 3-4 tb arşivim var. Popcorndan çok memnunum, beni neredeyse hiç üzmedi. Fakat devir değişti artık. Önce torrent ile indir, altyazı bul, bağla derken, bir de bilindik yerli torrent siteleri kapanınca, bir android box almaya karar verdim. İzlediğim şeyler birkaç trt dizisi ve bazen de başka programlar. Bunları dizi izleme sitelerinden bulabiliyoruz artık. Öte yandan androidde biraz browsing yapayım, bazen youtube ve bazen de diğer sitelere gireyim, ipadlerdeki ya da telefonlardaki görüntüleri tv ye aktarıp, daha rahat ve konforlu bir izleme şansım olsun diye, android boxlar konusuna girdim.

Öbce atlanta mini serisine bakındım. Onun avantajı, aynı zamanda uydu alıcısı olması. Aşağıdaki ürün gayet ilgimi çekmişti mesela;

http://urun.n11.com/uydu-alicisi/atlanta-smart-g5-mini-full-set-P26430149

Derken, 'ilk gördüğüm almayıp, biraz araştırayım, hem de daha uygun fiyatlı, daha iyi birşey bulayım' düşüncesi hasıl oldu ve bu forum bölümüne girdim. Ama işin içinden çıkamadım açıkçası, oysa istek ve beklentilerim basit sayılır; maddelemek gerekirse;

1. Sadece film amaçlı bir cihaz istemiyorum zira popcorn hour var ve o yetiyor. Filmden ötesi, bir android cihaz olsun istiyorum.
2. Dizi izleme sitelerine rahatça girmek ve kabul edilebilir düzeydeki kalitede dizileri izlemek istiyorum.
3. Youtube ve benzeri genel amaçlı sitelerde dolaşabilmek, ailece birşeyler izleyebilmek istiyorum.
4. İpad ve telefonu arada ekrana yansıtabilmek istiyorum
5. Kasmayan ve basit sayılabilecek oyunları (çocuklarım için) istiyorum. Çocukların PS3 var, onun kumandalarını kullanabilme şansı olursa, harika olur.
6. Mümkünse uydu alıcı yerine geçsin istiyorum. Ama bu 'olmazsa olmaz' değil, fakat olursa çok mutlu olurum.

Evde superonline wireless var, idare eder büyüklükte bir plazma var (ki bunu yenileme planı da var). Çocukların bilgisayara ve bazı akıl oyunlarına çok fazla ilgisi var, bazen ailece oynuyoruz. Ve aşırı bir bütçe de yok. Yani fiyat performans arayışı da var.

Bütün bunların ışığında, gsmart mini işlerimi çözer mi ? Yoksa yeni ve gelişmiş smart tv almak daha akıllıca mı olur (bendeki smart değil), yoksa bu forumdaki cihazlardan birini mi almalıyım ? Biraz anlamakla birlikte, öyle çok fazla firmware, root, moot işlerini de sevmiyorum, vakit olmuyor.

Eğer bir tv box işimi çözerse, görüntü kalitesinden fazla ödün vermeden (sesi pek önemsemiyorum, ses sistemim yok zaten), hangi cihazı almak doğru olur. Yukarıdaki maddelerden mümkün olan en az tavizi vermek istiyorum, 2 ve 3 zaten çok önemli, cihazı alma gerekçem o.

Ne dersiniz, nasıl bir yol izlemeli, ne yapmalıyım ? Yoksa bu mesajı burada değil de, ana başlık olarak açmak daha doğru biliyorum ama okuduğum kadarıyla buradaki herkes, bu yukarıdaki beklentilerimle hayli haşır neşir kişiler...

Kolay gelsin, iyi çalışmalar...



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

P
9 yıl
Yarbay

Selam ,

Android bir cihazdan beklentileriniz çok yüksek , önce onu belirtmek lazım.

Tüm bu beklentilerinizi karşılayacak bir cihazı ( en azından ben ) şimdiye dek duymadım.

Amaç sadece film seyretmekse Popcourn Hour ile devam edin bence.

Diğer taraftan oyun konusunda Android Box'lara pek güvenmeyin.Ayrıca uydu cihazı olayını hiç düşünmeyin.

Amacınız Youtube ve benzeri sitelere girip sörf yapmak , internet üzerinden dizi sitelerine girip izlemekse Zidoo X9 tarzı bir cihaz alabilirsiniz.

İpad ve telefondaki görüntüyü TV ekranına yansıtma işi ise , zaten Andorid platformundaki bazı uygulamalarla çoğu cihazda yapılabilmekte....



T
9 yıl
Onbaşı

Sizin işinizi fazlasıyla görecek bir cihaz Smart TV Box Amlogic S812 M8S Quad Core XBMC KODI Stream 4K 3D Android Media Player


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ray2
S
9 yıl
Binbaşı

Birkaç hafta önce ANDROID DVB S2 bir cihaz aldım. Açıkçası uydu performansı vasat olsa da özellikle KODI tabanlı arayüz ile addon'lar aracılığıyla değişik sitelerden film/dizi izleme olayında oldukça başarılı.
Çocukların kullanımı için biraz fazla teknik olduğunu söyleyebilirim, ayrıca korsan film/dizi sitelerine erişim anlamında addonlar ve kullanımı biraz karmaşık.

Bana sorarsanız, uydu dışında özelliklere sahip media box tarzı bir cihaza 30-35 dolar verip almak mantıklı. İşinizi de görür.
aliexpress veya benzeri sitelerde pekçok muadilini bulabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Binbaşı

@ray2
Papirus abi android box lar konusunda size en objektif bilgi verebilecek insanlardan birisidir forumdan takip ettiğim kadarıyla.

Soyledigi gibi uydu alıcısı konusunda android olayına girmemeniz en hayırlısı. Onun dısında bu kutular eglence amaclı cogunlukla da video izleme amaclı kutular. A10 islemcili mk802 den beri farklı cesitlerini kullandım. Media player olarak su an cidden basarılı duruma gelmis olmakla birlikte
her ne kadar kendilerini gelistirselerde
Oyun konusnda performansdan once gamepadlerin uyumluluk sıkıntıs,
İnternette web sitelerinden izlenen videoların oynatıcılarının birbirinden farklı olması ve windows hedeflenerek yazılmaları sebebiyle bazen problem cıkarmaları
Androidin asli amacının bu makineler olmaması sebebiyle yasanan bazı sistemsel problemler sebebiyle
cok keyifli ama ugras gerektiren makineler
ne kadar cok ozellik isterseniz o kadar sorun da cıkar karsınıza



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.