Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1418
Tıklama
0
Öne Çıkarma
CBW-383ZN Wi-fi Hız Düşüklüğü
T
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Ethernet kablosuyla bağlandığımda aldığım 48 mbps'lik hızı wireless ile ancak 23 mbps olarak alabiliyorum. Hatta telefonumdan test ettiğimde sonuç 3.7 mbps falan çıkıyor. Sorunun bilgisayarımdaki wireless carddan kaynaklanmadığından eminim N destekli, Viyana'da da 50 mbps'lik bağlantı gücü alıyordum kablosuz ile. Telefonum da aynı şekilde. Bu nedenle modemden kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm ve Netmaster teknik desteği aradım. Modem arayüzünden OBSS Varlığı'nı devre dışı bırakmam söylendi, değişen bir şey olmadı. CBW-383Z4 forumlarında değinilen birkaç ayar atmayı denedim, sonuç alamadım. Modemin yazılımını kontrol ettim, güncel. Teknik destekteki eleman sinyal dalgalanması yaşadığımdan hız testlerinde hızım düşük görünse de download yaparken 4 Mb/s üstü hız alacağımı söylese ve bu cevap beni tatmin etmese de denedim, 2.4 Mb/s'yi aşmıyor download hızım. Kabloyla tam hız alabilirken neden kablosuzken bu şekilde olabilir? Ne yapmalı?

Bilgisayarımdaki wireless card da bu: Realtek RTL8723AE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC



R
9 yıl
Binbaşı

Aynı sorun bendede var dostum. Eski adsl modemimi acess point olarak bağladım. Onada ancak 1 cihaz bağlanabiliyor. Delirmek üzereyim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yüzbaşı

Hocam wireless şifreleme WPA2 mi? Farklı channellar denediniz mi belki kullandığını channelda etrafta gürültü fazla ise oluyor olabilir. 20 mhz 40mhz felan var onları değiştirin otomatik felan yapın. Fazla bilgili değilim konuda ama daha önce benzer bir sorunla karşılaşmıştım modem sayfasından değidiğim ayarları değiştirerek ve deneyerek düzelme sağlamıştım bir miktar.



H
9 yıl
Yüzbaşı

Bende de ayni modem ve ayni soeun var. Telefondan baglaninca hız dusuyor, cozumu bulabildiniz mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TourniQueT93
T
9 yıl
Yüzbaşı

PC'de 50 mbit alırken telefonda 5 mbit alıyorum. Sorunu çözebilen var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Déαđ

PC'de 50 mbit alırken telefonda 5 mbit alıyorum. Sorunu çözebilen var mı?

selam
bu konuyla ilgili gelişme varmı,aynı sorun bendede var.çözüm bulabilen varmı
teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yarbay

Netmaster modemi evimden dışarı atınca sorun otomatik düzeldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
8 yıl
Teğmen

aynı sorun bendede var 29 ekimden beri uğraşıyorum aramadığım yer kalmadı destek ekibi bi türlü evime gelmedi oluşturduğum 15 in üstünde arıza, şikayet kaydı var ancak dönüş yok


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yüzbaşı

Sorun devam etmekte. Ben wifi güçlendirici alıp modemin yanına koymayı düşünüyorum. Defalarca aradık, ekip de geldi ancak ilgilenilmiyor.



A
8 yıl
Teğmen

Bendede ayni sorun var. Hiz bi artiyor bir dusuyor. Ping de ayni sekilde. Duzgun olarak calismadigi kesin. Bi arkadas tp link c20i yi onermis. Onu almayi dusunuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.