Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
954
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sahip Olduklarımız !
B
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kim ne derse desin, Türkiye kirli siyasi oyunların arenası oldu. Sanırım kendi kazdığımız çukura düştük. Büyük devlet, etkili devlet, yön veren, aktifleşmiş dış politika, istikrarlı yönetim, ekonomik mucizeler yaratan ülke, demokrasi, milli irade, çözüm süreci falan derken kendi oyunuyla tuş olan güreşçilere benziyoruz.
Ülkeyi tek başına yönetme arzusuna sahip bir Cumhurbaşkanı’mız var.
“Beyefendinin haberi olsun” diyecek kadar kupon alışverişlerde icazet arayan, kollama isteyen iş dünyamız var.
Ülkeyi kendi dışında hiç kimsenin yönetemeyeceğine, yönetirse batıracağına gerçekten inanmış bir AK Partimiz var.
Geleceğini, iktidar gücüne, muhalefetin başarısına endekslemiş bir medyamız var.
İktidarı hırsızlıkla suçlayan, kendisi harama el uzatmayacağına gerçekten inanmış bir muhalefetimiz var!
Kendi içinde kim paralel, kim değil cadı avına çıkmış, 2 ton bombayı dolaştıranları yakalamaktan aciz, canlı bombaları elinden kaçıran bir polis teşkilatımız var.
İçeriden çıkmak için binlerce silahlı adamı istediği an harekete geçiren, kan akıtan, istemediğinde durduran, insafına kaldığımız bir İmralı mahkûmumuz var.
“Darbe yapacaklardı” diye belini kırdığımız, ne yapacağını bilmez hale dönüşmüş, yeteneklerini kaybetmiş bir ordumuz var.
Kürt sorununu çözmek için masaya oturduğunuzda milyonlarca insanı “Türkiye bölünüyor” diye korkutan milliyetçi bir partimiz var.
PKK’ya yarım yağız dur diyen, ama karşı çıkamaz halde olmasına rağmen barışı sağlayacağını ileri süren bir Kürt partimiz var.
İktidar değişirse, “Bize karşı tavırları değişir” zannıyla hareket eden, ajanları ülkemizde cirit atan, bölünmüş, yıkılmış bir komşumuz ve diktatörü var.
O diktatörü yıkarak komşuda İslami bir rejim peşinde koşturan ve boğaz kesen canileri başımıza bela eden Katar gibi, Suudi Arabistan gibi krallıkla yönetilen ve içişlerimize dalıp çıkmaktan çekinmeyen güya dostlarımız var.
Kürtleri kışkırtarak petrol ve doğalgaz rezervlerine konmaya çalıştığımızı düşünen bir Irak’ımız var...
Irak’a kafa tutup kendi devletini kurmaya hazırlanırken, elini kolunu Türkiye’ye kaptıran ve her an düşmanımız PKK’yı da satacak bir Barzani’miz var.
Ülkemizdeki gençleri İslam devrimine çağıran ve istediği an mitinglere canlı bomba yollayan bir IŞİD’imiz var.
IŞİD canilerinden soydaşlarını kurtarmak için ölmeye giden Kürt gençlerimiz var.
IŞİD ile mücadele eden uluslararası koalisyona “Aman üslerimizi kullanın”, “Koalisyona beni de alın” diyen ama kendisi sadece Kürt ayrılıkçılara yönelmiş bir devlet aklımız var.
AB’ye üyelik perspektifiyle hareket ederken, Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına itina ve özenle sokan bir dışişleri vizyonumuz var.
Kendi sınırlarımıza füze attırarak gerekirse savaşa sokacağını filan sanan bir istihbarat teşkilatımız var.
İnanın en acısı da ülkede akan kan artarsa partisinin tek başına iktidara geleceğini sanan zekâ özürlü insanlarımız, onlara kanaat önderliği yapan yazarlarımız var.
Dün “Sayın Öcalan”, bugün “terörist Öcalan” diyebilen kıblesi güç olan aydınlarımız var. Dün çözüm sürecine “Teröristle masaya mı oturulur” diyen ama şimdi “Barışı bozdunuz” diye ağıt yakan, gözyaşı döken siyasetçilerimiz var.
Karakter suikastları yapmakla meşhur gazeteci maskesiyle dolaşan ajan provokatörleri televizyonlara çıkararak reyting yarışı yapan kanallarımız var.
“Savaş çaredir” diyen gazetecilerimiz var.
Ver-kurtul, vur-kurtul arasına sıkışmış insanlarımız var.
Tek yolun demokrasi ve insan hakları olduğunu söyleyenleri vatan hainliği ile suçlayan kamuoyumuz var.
Bu kadar var oğlu vardan iki liderin cesur bir davranışla yeni bir koalisyon çıkarması ne kadar zor bilir misiniz!
Hangi birini kontrol edecekler ki... Cumhurbaşkanı’nı ikna etsen, İmralı kaşlarını çatıyor. Onu ikna etsen, milliyetçisi harekete geçiyor, Kürtleri iteklesen, Şırnak, Diyarbakır ayağa kalkıyor.
O yüzden de bu ülkede her şey mış gibi gerçekleşiyor. Pazartesi iki lider koalisyon kurulacakmış gibi yapacaklar. Başarırlarsa hükümet varmış gibi olacak. Yani sevgili okur, -mış gibi yaparak düşe kalka yaşayıp gidiyoruz işte...

YAVUZ SEMERCİ



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.