Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1384
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ASUS TP300LJ- Ge Force 820M Witcher 3 Performansı
R
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Nvidia GF 820M harici ekran kartı ile gelen ASUS TP300LC transformer book ile Witcher 3 maceram:

Malum oyunu steam'e para bayılıp indirmeden önce araştırayım dedim. Nette dönen kullanıcı yorumlar gidin o kartla kumda oynayın şeklinde olunca moralim bozuldu ama işin ucunu bırakmadım. YOutube da GF 820M ile witcher 3 oynayanların bazı kliplerini görünce cesaretlenip oyunu almaya karar verdim.
Oyunun ilk yüklmesi bitip Geralt'ın küvvette duş sahnesi başlayınca mort oldum. Takıla takıla giden bir klip, pixel piexl olan yerler/taban falan derken biraz takılayım dedim ama bariz olarak kart oyunu kaldırmıyor görünüyordu. Balkona çıkınca grafikler normale döndü ama oda içinde yerler mozaikden beter pixelasyona uğruyordu.
Çıkıp nvidia ayarları ve yeni driver arayışına girdim ve yoktu. Uzunca bir yap boz denemeden sonra oyunun akışı düzeldi ama yerlerde ki mozaiksel pixelasyon geçmedi.
PhysX yapılandırmasını oto.dan GF820M'e çevirince bu sorun da çözüldü.

BU süreçte akıcı olarak 1366x768 çözünürlükte bazen de daha yüksek çözünürlüklerde max 4-5 crash yiyerek oynadım bir süre. Sonra biraz daha toparlar falan diye kurcalarken Nvidia nın utility programını devreye soktum. Derken oyun full crash yemeye başladı oynanamaz hale geldi. Moraller bozuk tabi 1-2 gün bıraktım oyunu olmayacak heralde dedim derken nvidia utiliti programlarını silmeye ve driverı değiştirmeye karar verdim. Nvidia'nın tüm driver ve utilitylerini sildim.
Bİr önceki sürüm driverını (GTA V ready diyen) temiz bir şekilde kurdum utiliteleri kurmadan!!

Sonuç gözyaşartıcı oldu. 1440x800 çözünürlükte 60 fps orta ve düşük ayarlarda tereyağ gibi kayan bir performans elde ettim. Cihaz 1920x1080 full hd ekrana sahip ama bu çözünürlükte performans düşüyor o yüzden ideal çözünürlük 1440x800.
Sıfır crash,hata ile uzunca bir süre oynadıktan sonra oyunu, son gelen 1.07 patch ile oyun biraz şapşallaştı. Mouse cursor ayarları bozuldu, atla giderken koşarak ufak titreme ve takılmalar başladı. Neyse biraz netten de destek alrak bu sorunları kısmen giderdim.

Baş belası kontrol özürlü atımız ROach koşarken,sprint atarken oluşan durağan ve hafif takılıyormuş hisli ilerlemesi dışında oyunda hiçbir sorun yok ve hiç çökme etme kasma vb bir durum yaşamadım.
Mevcut ayarlarında bile son derece iyi grafikler, gayet iyi bir çözünürlük,akıcı videolar (videolarda biraz fps düşüşü hissediliyor ayarıda var ama değiştirmedim) ara yüklemeler tekrar ara videolar, full action/yanarlı dönerli çatışmalar/dövüşler gibi son derece sistem ve ekran kartı kasan bir oyun böylesine orta ayar ve kesinlikle gamer olmanın çoook uzağında kalan bir sistemde dahi müthiş bir performans vererek oldukça şaşırttı. Oyunun en sağlam anlarında alt+shift ile masaüstüne geçiş falan jilet gibi.

Doğru ayarlar ve en önemlisi de doğru driver ile giriş/ekonomi sınıfı grafik kartlarının dahi son derece ağır oyunlarda büyük süprizler yapabileceğini bir kez daha görmüş oldum.

Oyuna gelince, Roach ve Geralt'ın yön kontrolleri malesef kötü ve böyle bir oyuna yakışmıyor. Saçma salak ağaca/dala,varile/kutuya takılmaları falan can sıkıyor bazen ama kesinlikle türünün en iyi örneklerinden biri olan efsanevi bir oyun olmuş. Bu tarzı sevenler kaçırmasın derim...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasap74 -- 9 Ağustos 2015; 12:59:33 >

L
9 yıl
Yüzbaşı

Eski nvidia kartlarda güncelleme yapmayın. Bin yıldır bu böyle. Her yeni driverda performanslarını düşürürler.



.
7 yıl
Yarbay

tenks



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.