Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
26147
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ruhsatta soyadı değişikliği
W
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ablam 3 yıl önce evlendi, soyadı değiştiği için noter sabahtan satış yapmadı. Önce trafikten soyadı değişikliği yapın dedi. Pazartesi günü dilekçe, evlilik cüzdanı ve vukuatlı nüfus kayıt örneği ile başvurusnu yapacak trafik tescil şube müdürlüğüne. Kendisi çalıştığı için işlemi kısa bir sürede tamamlamak istiyor. Şu meşhur ek-1 araçta hiçbir değişiklik yokken sadece soyadı değişikliği içinde isteniyor mu? Yakın zamanda bunu yapan biri varsa yardımınızı bekliyorum. Çabucak halledelebiliyor mu bu mesele.

Bir diğer konuda kendisi dün sıfır araba aldı ve hasarsızlık indirimini kullandı. Fakat 2011 de aldığı arabayı yukarda ki sorun nedeniyle satamadı. Bu durumda yeni aldığı aracın hasarsızlık indirimi satış yapamadığı için kalkacak mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
9 yıl
Çavuş

Herhangi bir trafik tescil şubesine/bürosuna müracaat etmesi yeterli. Mernis sitemi üzerinden kimlik ve adres bilgileri güncellenerek yeni ruhsat düzenlenir. 2015 yılı Araç Tescil Belgesi ücreti 76 lira 50 kuruştur. Ruhsat düzenleme sırasında tahsil edilir.



W
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Öncelikle cevap için sağolun.

Dün sabahtan halletti işlerini. Ek 1 doldurtup gitti, lazım olur diye birde vukuatlı nüfus örneği. Sadece ek 1 almışlar, birde trafik tescil ücreti o kadar.

Başımıza gelmeden bilemezdik, soyadı değiştirmeden ev satan birinin 10 da 1 değerinde araç satamaması garip.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whipy -- 21 Temmuz 2015; 9:03:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Er

Arkadaşlar öncelikle iyi günler. bugün bu olaya ilgili başıma gelen bir olaydan bahsedeceğim. Arabamı satış için ruhsatta soyisim değişikliği için ankara emniyet müdürlüğü trafik tescil şubesine gittim. C giriş kapısının orada otoparkta çeteleşmiş insanlarlar karşıladı bizi. sigortacı diye dükkan açmışlar gelen insanları yönlendiriyorlar(güya) ruhsatın fotokopisi kimliğin fotokopisini alıyorlar. emniyetin içerisinde ki adamlarına yönlerndirip o onden sıra alıyor ve sonunda 50 tlyi cebe atıyorlar. arkadaşlar ben kandım siz dikkatli olun bu sahtekarlar hiç birşey yapmadan milletin parasını alıyorlar. maalesef emniyetin yanında olan bu olay hakkında hiçbirşey yapmıyorlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.