Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
60
Cevap
2000
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Elektronik Cihazlara Zam! (Konsollar da dahil)
P
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

KAYNAK

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önümüzdeki dönemde elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi. Bu durumda cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi ürünlerin fiyatlarında değişimlerin gerçekleşmesi bekleniyor.

RADİKAL - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlığının son 18 ayını Ankara 'da bir basın toplantısı ile değerlendirdi.
Ekonomi Bakanı, "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik , elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor" dedi.

Zeybekci, "Özel ürün gruplarında elektrik, elektronik, tablet ve cep telefonları da var; kimya grubu üzerinde de çalışıyoruz" diye konuştu.




KAYNAK 2

Elektronik ürünlere ek vergi geliyor.

Teknoloji tutkunlarına kötü haber. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önümüzdeki dönemde ithal elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini açıkladı.

Ankara’da gerçekleşen basın toplantısında bakanlığın son 18 ayını değerlendiren Ekonomi Bakanı önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacağını belirtti. “Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde özel ürün gruplarında gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz” diye açıklamasına devam eden Ekonomi Bakanı bir süredir konuşulan ithal ürünlere yapılacak olan gümrük vergisini yeniden gündeme taşıyor.

Sık değiştirilen teknolojik ürünlerden akıllı telefonların amiral gemisi modellerinin 3 bin lira civarında fiyatlara sahip olduğu düşünülürse yeni ilave vergiler kullanıcıları daha düşük fiyatlı modellere yöneltecek gibi görünüyor. Bunun dışında televizyon, bilgisayar tablet gibi ürünlerin yine üst sınıf modellerinde ek gümrük vergisinden sonra yaşanacak fiyat artışıyla kullanıcıların alternatif modellere yönelmesi olası.




400€ (Bütün karlar, lojistik masrafları ve vergiler dahil.) fiyatı olan bir ürünün 1500 liraya satıldığı bir ülkede daha ne zammı? Olay büyük ihtimalle Vestel'in istediği olay ancak bu açıkça konsol cephesini de vuracak. (Sürekli vergi vergi diye ağlayan Mustafa Yiğit'in eline fiyat arttırmak için bir koz daha geçti. Vergi %10 olsa, %15 zam getirirler konsola.) Bir diğer durum da elektronik olmasa da buna bağlı olan konsol oyunlarının fiyatı. Halihazırda yeni çıkacak oyunları 280 lira gibi fiyatlara çıktığını göz önüne alırsak, bu zaman ile oyun fiyatlarında da artışa gidilebilir. (Aral'dan beklenen bir olay zaten.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayforFun -- 2 Temmuz 2015; 15:15:48 >

P
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İ
9 yıl
Yarbay

Türkiye'de konsol oyuncusu olmak iyice imkansız hale getiriliyor. Oyun fiyatları şaka gibi, PSN üzerinden satılan oyunlara 270 TL gibi bir fiyat istiyorlar.

Yurtdışında konsollar daha çok dar gelirli insanların oyun oynamak için seçtikleri bir platform. PC donanımlarının pahalılığı nedeni ile genelde daha fazla maliyetli görülüyor. Zaten "PC Master Race" konsol oyuncuları için de "Peasant" muhabbetlerinin bir kaynağı da bu fiyatlar. Ama nedense ülkemizde tam tersi geçerli oluyor.

Allah'tan dijital satışların önünde bir engel yok, gerçi Steam'de kısmi bir Aral engeli var ve bu fiyatlara yansıyor ama konsol pazarında uygun fiyata dijital oyun bulmak mümkün. Mümkünden kastım 60 dolara yani 160-180 TL aralığına oyun bulmaktan bahsediyorum. Bir kaç sene öncesine 70-80 liraya aldığımız sıfır oyunlar aklıma gelince, "Vay beee" diyesim geliyor ama cidden konsol oyunculuğu "Vay bee" sınırını da aştı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 2 Temmuz 2015; 15:39:33 >

C
9 yıl
Yarbay

Evde artık boş duvarları izleriz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Yarbay

Zam. Zama zam. Zamlara zam.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
9 yıl
Yarbay

Herşeye vergi ve herşeye her sene ek vergi. Zam-vergi-zam-vergi... Hani aldığımız nefesede vergi kesicekler diye kara mizah yapılıyor ya, o gerçek olucak o seviyeye geldik çünkü. Sokağa çıktı girdi vergisi, ayak bastı vergisi falan... Sürpriz olmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yarbay

G
9 yıl
Yarbay

Devletin tek geliri vergi oda insanlardan alıyor işte bu yüzden gelişemiyoruz ya.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Yarbay

Zamaninda ulkeye ilk atari girdiginde kumar makinesi ile bir tutulup ayni sekilde vergilendiriliyordu. Bu devletten bir halt olmaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
9 yıl
Yarbay

Vatandaşı da sıfırlayacaklar az kaldı !



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Yarbay

Vestel yüzünden oluyor bunlar. Vestel devlete gidip ben satış yapamıyorum kimse telefonumu televizyonumu almıyor siz yabancı ürünlere zam yapın bizim yerli malımız satılsın diye dayatma yaptı başarılıda oldu. Asla evime vestel sokmam

http://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/Vestelin-ek-vergi-istegi-kabul-edildi.htm



R
9 yıl
Yüzbaşı

Hükümet kuruldukdan sonra o zaman görün zamları.



F
9 yıl
Yarbay

Araplara mama lazım tabi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ş
9 yıl
Yarbay

Bazı insanlara yeni GEMİCİK'ler lazım olmuştur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
:
9 yıl
Yarbay

Sony samsung lg ... teknosa gibi mağazalar bu markaların satışlarının düştüğünü görünce hediye çeki , taksit erteleme vs yollara gidebilirler.

İsterse 1000 liraya 65' 4ktv satsın vesteli almam.Sonyden sharpdan samsungdan iyi görüntü paneli yaptı da biz mi almadık ?

10 sene vadeli konut alır gibi tv alırız , artık 1080p tvnin taksitleri bittiğinde bizim tv çürümüş; elalem 16k oled'e geçmiş olur.

Baskılarla bize tv ya da şunu bunu sattıramazsınız.Böyle oyunlarla olmaz .Sen kaliteni artır diğerlerinin önüne geç o zaman buzdolabını da tvni de o reklamını yaptığın telefonu da alırız vestel.

Yıl 2015 ama kafa hala 1970lerdeki Koç Sabancı kafası...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
9 yıl
Yüzbaşı

Hay ben buna sebep olanların, onay verenlerin, arkadasında haksız kazanç elde edenlerin an..... av...... si...
Bakanı Nihat Zeybekci en baştada sana gelsin bu sözüm. Başka diyecek söz bulamıyorum. İliğimiz kuruttunuz p.. ku...... sizi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 2 Temmuz 2015; 16:52:48 >

S
9 yıl
Yarbay

Bizim ülkenin vergi cenneti olduğu bir gerçek. Yeni çıkan oyunlar abd de $60 avrupada 50-60 avro o ülkelerin ekonomilerine göre bu fiyatlar çok uygun. Şöyle düşünelim bizde 1500-2000 tl maaş alan biri için oyunların 50-75 tl olması gibi bişey. Ama bize geldiğinde kur farkı kargo gümrük dükkan masrafı aç gözlü firmaları ekleyince 60 oluyor 250-300 tl.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 2 Temmuz 2015; 17:02:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
9 yıl
Yarbay

Bu ülkeden bi cacık olmaz, fırsatı olan kaçsın kurtarsın kendini


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
9 yıl
Yarbay

Yapabildikleri en iyi icratı yapıyorlar (zam)

Konuştukları yalanların hesabını nasıl verecekler..
Herkes bir partiyi savunuyor yaptıkları ortada kim gelirse gelsin aynı icraatlar yönetim şekli..

Cennete gitsekte kurtulsak.. Müslümana rahat yok..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
9 yıl
Yarbay

işten analamayan insanlar yıllardır meclisi dolduruyor..
Kukla gibiler..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >