Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
622
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fiber bağlantı kurulumu
M
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Firma gelip ankastreye bağlamış gerisi bizim işimiz değil kablonuzu bulamadık palavralarıyla gitmişlerdir. Modeme kadar nasıl fiber bağlantı kuruluyor. Cat 6 mı kullanılacak. ? Ankastreye nasıl bağlantımı kurabilirim hangi kabloyla kurabilirim. Yalın internet telefon yok paket içerisinde. Cat 6 alsam nasıl bağlayabilirim ona buna para vermek istemiyorum.



İ
9 yıl
Yarbay

Sizinki fiber değil. Ya vdsl ya da adsl vermişler belli ki. Elektrikçi çağırın, size ait kabloyu bulup uçlarını bağlayacak, hepsi o. Mevcut kablo nedir bilmiyorum ama cat6 çektirebilirsiniz. Tabii eski usül kablo kanallarından geçiyorsa kablo, baya uğraştırır eski kablonun sökülmesi, yerine metrelerce cat6 çekilmesi. Yalın olup olmamasının hiçbir önemi yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Türk telekomun alt yapısındaki dopingden 35 mbs internet almıştım. Eski usül bakır tel döşeli eski internetten kalan. Fakat fiber yeni geldiği için modeme kadar fiber döşemek istedim. hatın yeri aynı evde 20 metre cat6 var söküp onu geçirirm aradan dışarıdan geçiyor bina iç hattı değil matkapla delip yol açmıştım zamanında.Problem olmaz elektrikçiye vermek istemiyorunm hangisinin benim bağlantım olduğunuda beliyorum .VDSL mi Fiber mi o konuda tartışamam yani bilmiyorum. Ama türk telekomun ankastresi var binada fiber olarak. Bu bilgiler doğrultusunda verebileceğin bir bilgi varsa çok sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
9 yıl
Yarbay

Binanın altında Telekom'un fiber kabini var değil mi? Bu kabinden eve standart bakır kablo geliyor? Bu şekilde daire içine kadar fiber çekemezsin çünkü o kabin içinde fiber sonlanmış artık. Zaten pratikte de bir farkını göremezsin. Hızından tut pingine kadar daire içine kadar fiber ile bina altına kadar fiber/sonrası vdsl arasında fark yok. Hatta vdsl'i sokaktaki fiber kabinden de alsan kayda değer bir fark olmaz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.