Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
409
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: OSMANLICA ZORUNLULUОU
I
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bunu herkese öğretmenin bir mantığı yok. Bu elbette kültürle alakalı çok önemli bir konu hatta bir çok şairi, yazarı ve hatta Nutuk'u orijinal okuma fırsatı bulursunuz, fakat bunu zorunlu yapmak hoş değil karşı çıkanlara da destek tam.

Edit: Arkadaşlar bu arada bu dil Arapça dil değil Türkçe'dir sadece alfabe değişikliği var. Yani Osmanlıca'nın okunuşu da şu anda yazdıklarımı okuduğunuz dille aynıdır. Bu cehaleti de bir kaldıralım ortadan. Bir çok arkadaş eksi yağmuruna tutulmuş bazı mantıklı yorumlar da aynı şekilde. Evet Türkçe'nin kökenini iyi anlayabilme fırsatına da sahip olabilirsiniz. Dediğim gibi bir çok şair ve yazar bugün popüler olan eserlerini bu dillerde yazmışlardır. Latince de Fransızca, İtalyanca gibi bir çok dilin anlaşılması için önemlidir mesela. Lütfen yorumları değerlendirirken buna göre yapalım. Direk Osmanlıca'yı kötülemek hoş bir şey değil. Biliyorum işin içine ideolojiler giriyor fakat bunu bu şekilde halledemeyiz. Osmanlıcayı zorunlu yapmaya çalışanlar gibi tamamen karşı çıkanlar da aynı derecede hataya düşüyorlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.