Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
807
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HOPİ
A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Son günlerde tv kanallarında sıkça yayınlanan HOPİ reklamının öncelikle çok başarılı olduğunu belirtmek istiyorum. Tolga ÇEVİK ‘in muhteşem oyunculuğu ile onlarca farklı karakter fikri çok iyi olmuş. Reklamı izlerken aklıma geldi araştırdım hemen, meğer Hopi adında bir kızılderili kabilesi varmış. Ben de onlardan bahsetmek istiyorum sizlere…

ABD Arizona eyaletinde bulunan Hopi Rezervasyonunda yaşayan bu kabile, Uto-Aztek dili kullanıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Hopi adının sözlük anlamı, İyi, barışçı yada akıllı” anlamına geliyormuş. Günümüzde Büyük Kanyon’un doğusunda yaşayan Hopilerin nüfusu 8 bin civarıdır. Ayrıca hopi kültürünün metafizik bir görüşe sahip olduğunu öğreniyoruz ve bu görüşe göre, zaman kaybolur, mekan başkalaşır. Hopi kültüründe evreni tarif eden öyle kavram ve soyutlamalar varmış ki, batılı dillerde bunları açıklamaya yeterli sözcükler yokmuş. Hopi kültüründeki zaman anlayışı modern uygarlığın zaman anlayışından çok farklı olmakla birlikte, dillerinde şimdiye, geleceğe ve geçmişe doğrudan değinen hiçbir sözcük yada deyim yokmuş. Ama buna rağmen de olayları açıklamakta hiç zorluk çekmiyorlarmış.

Hopiler, dünyanın 3 kez yıkım geçirmiş olduğuna inanıyor, üçüncü yıkımda baş rolü suyun oynadığını düşünüyorlar. Tüm evrenin tütreştiğini, ve yıldızların meskun olduğunu kabul eden hopilerin inanışına göre ataları da dünya dışı kökenliymiş. Hopilerin 1970 yılındaki şeflerinin adı ise Beyaz Ayı‘ymış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 15 Mayıs 2015; 15:43:42 >

A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hopiler (Hopice Hopitu ; İngilizce Hopi)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.