Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
396
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Harddisk Sorunu
M
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Geçen hafta bilgisayar açıkken C sürücüsünden D sürücüsüne bir şey kopyalıyorken bilgisayar birden takıldı. Resetledim ve " loading opening system " hatası almaya başladım. Yaklaşık 2 dk bu yazıda takılı kaldıktan sonra Harddisk yok şeklinde hata alıyordum. Bazen de açılışta " detected ide drivers " yazısında takılıp kalıyordu. Bu arada HDD bios'ta da görünmüyor. ( 500 gb sata hdd ) daha sonra HDD yi söküp başka bilgisayarda denedim. Orada da çalışmadı.

2 gün önce 80 gb lık bir HDD aldım. Windowsu yükledim ve şu an normal olarak kullanabiliyorum. Yeni aldığım HDD ve eski çalışmayan 500 gb lık HDD yi bilgisayara aynı anda bağlıyorum. Bilgisayarı açıyorum 15 dk falan loading opening system yazısında takılı kalıyor. Windows başlatılıyor yazıyor 15-20 dk burada takılıyor burayı geçtikten sonra mavi bi ekran geliyor 15-20 dk burada takılıyor. Bilgisayarı açtıktan 1 saat sonra falan windows açılıyor, fakat 500 gb lık HDD yine görünmüyor. Bu HDD yi kurtarmamın bir yolu var mı ?

80 gblık HDD tek başına taktığımda hemen açılan bilgisayar 2 HDD yi aynı anda taktığımda 1 saatte açılıyor ve birisini görünmüyor. Eğer komple bozulmuş olsaydı 2 HDD yi taktığımda yine hemen açılması gerekmezmiydi ?

Bilen birisi yardım ederse sevinirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbaykal26 -- 9 Nisan 2015; 20:22:36 >

D
9 yıl
Binbaşı

Bozuk olan HDD yi açmaya çalışırken zaman kaybediyor.Hata ile karşılaştığı için bios. HDD komple çöp olsa dediğiniz gibi uzun sürmez ama sizin HDD can çekişiyor anladığım kadarıyla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Fazla teknik bilgim yok ta bende sizin gibi düşündüm. Bozuk olan HDD'yi belki 50 defa tek başına taktım, hiç birisinde de açılmadı ve hiç birisinde Bios'ta görünmedi. Bir şekilde açılsa belki programlarla falan tarama yaptırırım ya da 2nci hdd olarak kullanırım ve içerisinde 300 gb lık dosyalar vardı. Belki başına böyle bir şey gelen vardır diye düşünüyorum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.