Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
3286
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ttnet modem sinyalini alamıyorum diyor, internete bağlanamıyorum
W
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

merhaba;

pazartesi günü ttnet adsl abonesi oldum. yaşadığım yerde fiber yok ne yazık ki. salı günü ekipler geldi, evde ben yoktum başkası vardı, demişler modemini taksın kullansın. akşam eve geldiğimde modemi taktım denildiği gibi fakat adsl sinyalim yanmıyordu arıza kaydı bıraktım. modemi kendim almıştım yeniydi, dün arıza kaydıma cevap olarak o klasik sesli mesaj şuyunuz buyunuz arızalı olabilir dedi. bende gittim yeni adsl modem aldım. dedim belki hakketten bozuktur diğeri. neyse taktım yeni aldığım modemi baktım gene sinyal yok. yeni bir arıza kaydı bıraktım haliylen. bugün türk telekomdan geldiler, bina içinde ki kutuda sinyali ayarladırlar, eve çıktık evden de sinyal alıyosun bu iş tamamdır dediler.

şimdi ben sinyali alıyorum almasına fakat tarayıcıyı açtığım zaman ttnet ilk yardım sayfasından otomatik kurulum programıyla sana yardım edelim diyorlar. kullanıcı adım veya şifrem hatalıymış. o ilkyardım programıda modem ile bağlantı kuramıyor. aradım bende 4440375 i dedim benim şifremi sıfırlayın yenisini alayım. karşımda ki yetkili sizin modemden sinyal alamıyoruz efendim diyor. yani modeme ulaşamıyorlarmış. türk telekomcuların o aletine sinyal sabah gelmişti mesela ama telefon takıp dinlemediler.

şimdi benim sorum şu, bina 4 yıllık, karşısında türk telekom kutusu var. dairede ki hattım yıpranmış olabilir de mi 4440375 benim modemime ulaşamıyorda gerekli ayarlamaları yapamıyor?

ben napabilirim bu durumda valla gitcem yarın kapattırcam aboneliğimi, deli oldum resmen. yardım edin lütfen

modem durum ekranında bunlar yazıyor

Hat Durumu: Showtime

Modülasyon:ADSL2 PLUS

Annex Modu:ANNEX_A

Downstream Upstream
SNR Marjı: 9.3 8.4 db
Hat Zayıflaması: 10.9 8.9 db
Veri Oranı: 8192 637 kbps
Max Oranı: 9744 649 kbps
CRC: 0 0



G
9 yıl
Yarbay

Çevrenizde bu işi bilen bir arkadaşınız veya komşunuzdan yardım isteyin telekom yapacağını yapmış kullanıcı şifre ve ismini modem arayüzüne girip kullanacaktınız.. telefon kablosunu modem bağlantıları eksiz yapın
tarayıcının adres kısmına 192.168.2.1 yazıp yeni aldığın modemin şifre kısmını es geçip gireceksiniz modem arayüzüne..
internet cafeden bir çocuk çağırsanız ayarlardı hemen :) siz sorun yokken şifre sıfırlanmasını istemişsiniz :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 5 Mart 2015; 19:05:48 >


Bu mesajda bahsedilenler: @whipy
W
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Türk telekom geldikten sonra bu sabah sinyali alır almaz kullanıcı adını ve adsl şifresini girmedim mi sanıyorsunuz? Zaten bu hatalı kullanıcı adı şifre uyarısını sabah aldım. Sonra işe gittim, akşam eve geldiğimde uğraşırım dedim. Gene aynı uyarıyı alınca, şifremi ttnet online hizmetlerden değiştirmek istedim mevcut şifre yanlış dedi. Sonra 4440375 ten yeni şifre verin dedim adam bana modeminizle iletişim kuramıyorum dedi. Şifre almak için 40 takla attırıyorlar, sms sistemleri bile çalışmıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Ttnet port hatası olduğunu kabul etti. En kısa sürede çözeceklermiş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Ben bu mallardan bıktım ya. 4440375 i aradım , dün yapmış olduğunuz arıza hakkında teknik ekibimiz gerekli incelemeyi yaptı sorun sizin bağlantınızdan kaynaklanıyor isterseniz elit hizmet verelim diyorlar.

explorer da redirect yapıp port hatası veriyor ttnet ama sorun benden kaynaklanıyor. şimdi ben isp'yi değiştirsem mesela vodafone supernet'e geçersem bu port hatası uyarısı kalkar mı? sanırım diyorum portumu değiştirirler bende bu mal ttnet'ten kurtulmuş olurum. sanırım pek kimsede kalmamış ttnet kısmında, pek bir yardım çıkmıyor doğrusu.

edit: vodafone siparişini verdim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whipy -- 6 Mart 2015; 13:04:24 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.