Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1012
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İzmir'de Harici Disk Onarımı - Veri Kurtarma
H
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle merhaba. Yaklaşık bir yıl önce Seagate 2TB Expansion (ST320005EXD101-RK) harici diskimi bir öğretmen arkadaşıma vermiştim. Bilgisayara bağlı ve çalışır durumdayken ayağı güç kablosuna takılmış ve kablo aniden çıkıp harici disk çalışmayı durdurmuş. O sırada yere düştü mü veya başka bir darbe gördü mü bilmiyorum. Birkaç bilgisayarda denedim çalışmadı. İçini açtık; plastik kaplamayı ve bağlantı parçalarını çıkardık, sadece hard diskin kendisini denedik, yine çalışmıyor. Belirli aralıklarla küçük bir ses geliyor fakat çalışmaya başlamıyor. Sanki içindeki disk dönmeye çalışıyormuş da dönemiyormuş gibi. Yaklaşık bir senedir bu şekilde poşetin içinde duruyor. Bunu İzmir'de tamir ettirebileceğim güvenilir bir yer var mıdır?

Ek: Aslında tamir ettirmekten ziyade amacım diskteki verileri kurtarmak. Önerilerinizi bekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halacoglu -- 16 Ocak 2015; 2:07:21 >

T
9 yıl
Yüzbaşı

Eğer içinde ki dosyalar sizin için çok önemli değil ise, bu masraflı işe kalkışmayın derim, fiyat 400 Dolar'dan, 400 Bin Dolara kadar çıkabilir, internetten yardım alarak kendin kurtarmaya çalışabilirsin ( içindekiler çok önemli değil ise tabii disk tekrar kullanılmaz hale gelebilir )


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Veri kurtarma işi bu kadar pahalı mı? Cihazın kendisinden bile


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Teomaniaa
T
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Halacoglu

Veri kurtarma işi bu kadar pahalı mı? Cihazın kendisinden bile

Diski disk yapan içinde ki veri hocam, hasara ve yaptırılacak olan firmaya bağlı olarak fiyat değişebilir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Çavuş

aynı sorun bendede var STBV2000200 modelli seagate de, bir kez çalışırken düştü, içinde aile fotoğrafları vardı 5-6 senelik, önerebilceğiniz firma falan varmı veri kurtarımı için, içinde 1-2GB lık fotoğraf var gerisi önemli de değil açıkcası



E
9 yıl
Binbaşı

İçinden ses geliyosa fiziksel problem var demektir. Kafa vurması yani okuyucu kafanın diske temas etmesi en çok karşılaşılan problem. Bu tarz bi problemde diski kesinlikle çalışmaya zorlamamak gerekli.
Mydisk firması ile irtibata geçebilirsiniz. Baya iddialılar. Yalnız referanslarımız dedikleri şirketlerden birinde çalışıyorum ve biz kendileri ile hiç çalışmadık bu da ayrı hikaye :)

Bu tarz durumların önüne geçmek için nacizane tavsiyem birden fazla harici ile yedekli çalışın ve bunlar 2.5" olmasın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.