Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1195
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fiat Albea Direksiyon Sallanma Sorunu
E
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İyi pazarlar arkadaşlar, arabamızda bir sorun var ve bunu çözemediğim için sizlere danışmak istedim.

Araç 2011 model Fiat Albea Sole 1,3 multijet 120000 km de.

Yaklaşık olarak 2 3 ay önce düşük hızlarda giderken sanki lastik bir şeyin üzerinden geçiyormuş gibi yada lastiğe bir şey yapışmış gibi bir his oluyordu sürekli. Bunu hangi lastik yapıyor bilmiyorum ama biri yapıyor sanırım. Son 1 haftada ise birden direksiyon sağ doğru sürekli gidip gelmeye başladı. Düşük hızlarda daha yavaş ve belirgin bir şekilde oluyor bu. 80 100 km gibi hızlara çıkınca neredeyse kayboluyor.

Sırası ile yaptıklarımızı anlatıyım.

İlk önce lastiğin yanak yaptığını düşündük ve kontrol ettik, her hangi bir yanak yok.
Arabanın 120.000 bakımı bu haftada gelmişti tam, Fiat yetkili servisine götürdük. Fren diskinden balatalara kadar değişmeyen parça kalmadı, 1400 tl tuttu bakım. 3 sayfa fatura listesi var, fatura şu anda yanımda değil, eğer değişen parçaların bilgisi gerekir ise yarın akşam ekleyebilirim.

Yetkili serviste araç ile ilgilenen kişi sorunun lastiklerden kaynaklandiğini, lastiklerin yüzeyi bozulduğu için bu sorunu yaptığını belirtti. Ön arka lastik yerlerini de değiştirdik. Sorun hala aynı şekilde devam ediyor şu anda.

Lastikler michelin energy saver + modeli, yaklaşık olarak 60-70 bin km oldu sanırım. Lastik yüzeylerine göz ile kontrol edince hiç bir sorun gözükmüyor.

Sonuç kısmına gelirsek lastik değiştirmek tabiki sorun değil fakat lastik değiştirdikten sonra sorunun devam etmesinden korkuyorum. Ayrıca ön ve arka lastiklerin yerleri değiştiği halde hiç bir değişiklik olmaması bana çok garip geliyor, ufakta olsa sorunda bir fark olur diye düşünüyorum.

Yardımcı olucak, fikir vericek herkese şimdiden teşekkürler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.