Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
4918
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yüksek Ping Değerleri ve Fast Path Modu
R
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, yer Muğla, 2 hafta öncesine kadar yurt dışı oyunlarda ping değerlerim oynanabilir seviyede iken son 2 haftadır pingim yüksek (80 - 100 arası)

nette biraz araştırdım bizim modemler genelde default olarak interleaved moduna ayarlıymış, ancak fast path moduna alınırsa ping sürelerinde kayda değer bir azalma olabileceği anlatılıyor bu modun da kendine göre artı eksileri mevcut tabikii, benim sormak istediğim bu fast path modunu bir şekilde kendimiz değiştirebiliyormuyuz veya bize hem interleaved hem fast path modunu seçenek olarak sunabilen bir adsl modem markası mevcutmu yoksa telekomu arayıp bu konuda bilgili bir yetkili ile mi görüşmek gerekiyor teşekkür ederim.



P
9 yıl
Binbaşı

Genel bir sorun var.Onlarda farkında ama ne zaman çözerler bilemiyorum.Bence modem ayaralarınızı değiştirmeye gerek yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Yarbay

İnterleaved fast arası 20ms oynar. Hatta adsl bağlantıları genelde download hızı yüksek sinyal seviyesinde olması annex-a modunda calısır. Annex-m modunda upload sinyal seviyesi artar. Burda suna dikkat cekmek istiyorum upload hızı artmıyo upload signal margin artıyo. Bu sayede de 5-10 ms fayda saglarsınız.
Tüm bu modulasyon ayarları dslam ın port ayarları. Bu ayarlar genelde telekomun iplemediği talepte bulunsan salağa yattığı ayarlar. Santralin içinde bu işlerden anlayan adamı bulup işini görebilirsin. Fakat aradan 1 hafta gecer kota yüzünden hızın düşer bu set değerleri yine başa döner. Sacma sapan bir olay şu hız düşürülmesi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

modem default olarak fast mode'da bağlanır zaten, hat sorunluysa interleaved olabilir ki sizin durumunuzda sanmıyorum. genel sorun vardır muhtemelen.



R
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

teşekkür ederim cevap için faydalı oldu gerçekten ben uğraşmayayım madem yani sinir olduğum nokta tracert komutu ile kontrol ettiğim zaman çıkışları ilk ip (modem) 192.168.2.1 de 1 ms gösterirken 2. ip ye geçtiği zaman 93.155.1.99 (telekomun ip si) direk 23 ms oluyor bu anormal geldi bana.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hotel california
B
9 yıl
Yarbay

Dsl bağlantısında mesafeye bağlı aradaki süreyi 2-4ms arasında gecmeniz lazım ki şehirler arası 15ms kaybınız olacak, yurt dışı cıkışında da 40ms frankfurta erişiminiz olsa toplam da ideal pinginiz 60-65 arası olması lazım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Realknight
R
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

yani şehirler arasındaki mesafeyi 2-4 ms arasında geçmem lazım derken, teorik olarak olması gereken mi bu, (sizlerde böylemi ) yoksa benim şu andaki hatta bir problem mi var (1. ip den 2. ip ye geçiş 1>23 ms)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

2-4 dememiş 15ms demiş şehirlerarası için.



B
9 yıl
Yarbay

Modemden dslam portuna kadar maksimum 4ms olması lazım fast mode için. Muğladan hiç tracer atmadım fakat izmir istanbul arasını 10-12ms ile geciyordum. İstanbul gayrettepe hattından yurtdışı cıkısıda almanya frankfurt için 40-43ms. Burdan sorun varmı yokmu hesaplayabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
9 yıl
Yüzbaşı

bir kaç gündür sorunlu hız düşük ping 70 80 arası başka bir sorun vardır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ya ben yarın telekom teknik hizmetler binasına gidip bu konuda bilgili bir yetkili ile görüşmeyi planlıyorum , bu arada bilgisayarımdan tracert komutu ile yapmış olduğum izlemeyi eke koydum anlayan arkadaş o resimden sorun tam olarak nedir söyleyebilir mi yoksa bir problem gözükmüyor mu çünkü bu çıktıyıda yanımda götürücem.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

konuyu ben açmıştım kapanışı da mutlu son ile bitireyim, telekom teknik hizmetler binasına bir önceki mesajımda ki ekli dosya ile gittim port değişimi veya interleaved olan data modunu fast patha çevrilmesini talep ettim, sağolsun ilgili ve bilgili bir arkadaş data modunu fast path a çevirdi sorunum düzeldi yaklaşık 15 ms oyunlarda fark ediyor. Yüksek ping problemi yaşayan arkadaşlar da bulunduğu bölgedeki telekom teknik hizmetler binasında ilgili ve bilgili birini bulabilirlerse çözebilirler sorunlarını, tabi ilerde ne olur bilinmez duyduğuma göre modem data modu değiştirilse bile bir süre sonra otomatikman gene interleaved moda dönüyormuş sistem kendiliğinden.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

20 gündür bende kafayı yemek üzereyim hiç bir şekilde sorunumu çözmüyorlar.Yer Muğla Bodrum

20 gün önce 2 yıldır sorunsuz kullandığım 100mb netim bozuldu arıza kaydı oluşturdum 3 gün sonra bir şekilde çalıştırıldı.Ama ne hikmetse Türkiye içi 10 olan ping 40-50 arası yurt dışı Almanya serverları da 50 ping den 150 pinge çıktı.Dota 2 166 -188 ping den aşa düşmüyor bf4 desen 100 pingden aşa server bulduğu yok.Hat değerlerimde çok kötü her gün arıyorum hiç bir gelişme yok bugün en son arıza kaydını oluşturduğumdan beri 18 gün geçti.Telekom ofisine gittim durumu anlatıyorum derdimi anlayan bir allahın kulu yok modem modunu değiştirin madem diyorum öyle bakıyorlar suratıma.Yıl başından sonra dilekçe ile başvurup çözüm arayacağım bakalım zehir oldu oyun keyfim 18 gündür.



RESİM


Benim kinin durumu da bu önceden 49-65 arası bir değer gelirdi.90 çıkmasına karşın en iyi değer bu geç saatlerde 110 ları buluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 31 Aralık 2014; 17:36:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Yüzbaşı

Bende de 3 aydır var ping problemi.
Önceden Frankfurt ping 50 civarı iken şu anda 100-120 arası değişiyor gece vaktinde bile, yurtiçi 20-30 arası.
Online işlem merkezinden şikayet yazıyorum bana bilgisayarınızı uzman bir bilgisayarcıya gösterin diye cevap veriyorlar.
Anlayan da yok müşteri hizmetlerinde ya da salağa yatıyorlar.
Bişeyler yaptılar ama bilen ya da söyleyen yok ne olduğunu.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.