Yeni sistem kurdum ve kurduğum günden beri bu hatayı alıyorum. Bilgisayar normalde hiçbir şekilde takılmıyordu. Sadece oyunlara girdiğimde ( hangi oyun olursa olsun 10 sene öncesinin oyunu yada yeni 2012 oyunlar olsun ) oyunu oynarken bir süre sonra bilgisayar donuyor reset atmadan kendine gelmiyordu. Sorunun Ramlardan olabileceğini düşünerek servise gönderdim. Servis aynen geri iade etti ürünü bir sorun yok diye. Ve şimdide ne kadarda format atsamda bilgisayarım normal hiç bir program açık değilken bile takılmaya başladı. Sistem özelliklerim Intel i5 3570K 3.4 Ghz işlemci Gigabyte Z77M-D3H 2X4 Gb Corsair Vengeance 1600 Mhz Ram PowerColor 6870 DDR5 1 Gb 256 Bit ekran kartı 500 Gb HDD
Bu sorun neden olabilir? Biosdan ayar çekmem söylenmişti. Biosa girdim baktım Ram Mhz 1333 Ayarlı 1600 yaptım ama yinede takılmalar devam ediyor. Acaba topladığım bilgisayarın donanımları birbirine uygun değil mi? Lütfen yardımcı olur musunuz?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Sistem benimkine çok benziyor, uyumsuzluk sorunu olamaz. Parçaların bir şekilde denenmesi lazım, ekran kartını çıkarıp dahili ile test edebilirsiniz. Ramler ve hdd test edilir, bunlar sonuç vermezse anakart denenebilir.
Çözüm çok basit , donanımsal bi arızan yok sadece biosu güncellemen gerekiyor , yaptığında çözülecektir , çok basit bir işlem anakart modeline göre anlatım bulabilirsin
Bilgisayar normalde hiçbir şekilde takılmıyordu. Sadece oyunlara girdiğimde ( hangi oyun olursa olsun 10 sene öncesinin oyunu yada yeni 2012 oyunlar olsun ) oyunu oynarken bir süre sonra bilgisayar donuyor reset atmadan kendine gelmiyordu. Sorunun Ramlardan olabileceğini düşünerek servise gönderdim. Servis aynen geri iade etti ürünü bir sorun yok diye.
Ve şimdide ne kadarda format atsamda bilgisayarım normal hiç bir program açık değilken bile takılmaya başladı.
Sistem özelliklerim
Intel i5 3570K 3.4 Ghz işlemci
Gigabyte Z77M-D3H
2X4 Gb Corsair Vengeance 1600 Mhz Ram
PowerColor 6870 DDR5 1 Gb 256 Bit ekran kartı
500 Gb HDD
Bu sorun neden olabilir? Biosdan ayar çekmem söylenmişti. Biosa girdim baktım Ram Mhz 1333 Ayarlı 1600 yaptım ama yinede takılmalar devam ediyor. Acaba topladığım bilgisayarın donanımları birbirine uygun değil mi?
Lütfen yardımcı olur musunuz?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.