Eğer fiyatı bir 70-80 TL yükseltebilirseniz gold bilgisayarın resmi sitesinden garantili Canon sx130 alabilirsiniz. Fotoğraf dünyasına yeni başlayan biri için en uygun makine budur herhalde. Otomatik modda başlarsınız(bas çek) daha sonra isterseniz manuel özelliklerini kullanarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Belki bu işin sonunda bir DSLR alır ve sanatınızı icra etmeye başlarsınız :)
Size makine seçimi konusunda söyleyebileceğim şey şudur;
Megapixel veya Zoom(optic veya digital) özelliklerine aldanarak makine almaya kalkmayın. Kompakt makinelerde genelde küçük sensörler kullanıldığından ve bu sensörlere 14 mp gibi değerler fazla olacağından 10-12 mp gibi değerler daha uygun olur. Zoom konusuna gelecek olursak bir makinenin ne kadar fazla zoom özelliği varsa mercek sayısı artacağından görüntü kalitesi o kadar düşer. Burda size uygun makineler 10-12 mp 10-12 optik zoom gibi değerlere sahip olmalı ayrıca manuel modu olursa ilerde kendinizi geliştirebilirsiniz.
Son olarak önerdiğim canon sx130 pahalı gelirse bir alt modeli canon sx120'yede bakabilirsiniz aralarında pek fark yoktur. Hatta sx 120de biraz daha düşük megapixel ve zoom olması daha iyi diyebilirim. O halde Sx130'dan tek kötü yanı onun kadar geniş açı çekememesi.
maksimum 400tl kadar foto makinesi önerebilirmisiniz.. ilk defa alacaım..giriş seviyesi diyelim.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.