Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
669
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arka Süspansiyonlar
B
18 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar selam,

Aracımın arka süspansiyonlarını patlattım sanırım. Tek başıma iken herhangi bir sorun yok (derin çukurlara ya da yüksek kasislere hızlı girmedikçe), fakat aracımda 3 kişi olunca en ufak bir kasiste bile arkadan "tok tok" sesler geliyor. Süspansiyonları patlatmış olabilir miyim? Halbuki çok da temiz sürerim, çukur, kasis felan çok temkinli ve yavaş geçerim. eğer patlamışsa nasıl patlatabildim hayret ediyorum.

Süspansiyon patlak mı değil mi nasıl anlaşılır servise gitmeden? Benim aracım için arka 2 süspansiyonu değiştirsem bana kaça patlar?

Bir de arkadaşlar periyodik bakım km. lerini iletebilir misiniz benim araç için (imzamda aracım yazıyor)? 2. el aldım aracı 5 ay önce ve kitapçık yok maalesef.



F
18 yıl
Yüzbaşı

En önemlisi 60 binde triger değişimi yapılıyor.10-15 binde bir yağ değişimi yaparsın.Yağına göre değişir.Yaz sonları hava filtresini değiştir.Yaz başı polen filtresine bi baktır.Yağ seviyelerini sürekli göz altında tut.Bide git bi servise aracının km sini söyle en yakın zamanda neler yapılması gerektiğini,ne kadara yapılacağını zaten söylerler.Ama servise yaptırırsan bikaç ekstraya da hazır ol.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
18 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

süspansiyon konusunda söyleyecekleri olan???


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
18 yıl
Yarbay

Bunu anlamak gayet kolaydır. Amörtisörlerden yağ sızmışsa yani bir yaşlık varsa duruma göre bitmiş ya da bitmeye yakındır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
18 yıl
Yarbay

Eğer tek taraf patlaksa büyük ihtimal araç o yan doğru eğik görünür.(Bizim Toros sola yatık) Çünkü yay üzerine düşer. Amortisör sürprizdir. En sağlamı bile basit bir kasiste bile patlayabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
18 yıl
Yarbay

Arka amortisör patlamış.50 liradan fazla verme.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
18 yıl
Yüzbaşı

Otomobil çok kötü yol şartlarında kullanılmasa dahi,belirli bir kilometreden sonra amortisörler zayıflayıp arızalanabiliyor.Her parça gibi amortisörlerin de bir kullanım ömrü var.

Gözle kontrol edildiğinde amortisörler üzerinde yağ kaçağı olması amortisör arızasına işaret olabilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.