N

Yüzbaşı
16 Ekim 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
21 üye
Görüntülenme (?)
271 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
N
geçen yıl
15000 TL telefon tavsiyesi
Telefon ile oyun oynamayacağım. Kamerası ve şarjının iyi olmasını istiyorum. Doğu'da yaşadığım için kaçak telefon da alabilirim. Bu bütçeye önerilerinizi bekliyorum.
N
2 yıl
Toz olmadan protein ihtiyacımı karşılayamaz mıyım?
Yıllar sonra spora başladım. Daha önce spor geçmişi olan biriyim. Seviyemi konumlandırmak gerekirse acemi ve orta seviye arasında bir yerdeyim.

83 kiloyum, günlük kalorim 2200-2800 arasında değişip gidiyor. Kilo mu alayım, kilomu mu koruyayım hiçbir fikrim yok açıkçası. Asıl sorun yaşadığım nokta, 170 gram proteini nerden karşılayacağım?

Günlük rutinim genelde bu şekilde:

Kahvaltı:

5 yumurtalı, 30-50 gram lor peynirli, içine 1 yeşil biber doğradığım sahanda yumurta.
Bir kase sütün içine 6-7 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 kaşık fındık ezmesi, 6-7 adet cici bebe, 1 adet muz attığım karışım. Shake değil, mikrodalgada ısıtıp sonra kaşıklayarak yiyorum.

Öğlen yemeği: 1 porsiyon tavuklu, patatesli pilav.

Ara öğün: 1-2 adet muz. Bazen bir avuç yer fıstığı, badem yiyorum.

Akşam yemeği: 1 porsiyon tavuklu, patatesli pilav.

Bunu yemek sitelerinde hesapladığım zaman protein 170 grama yaklaşmıyor. İlla protein tozu mu almak zorundayız?
N
2 yıl
7500 TL ekran kartı tavsiyesi
Önümüzdeki 3 gün içerisinde 7500 TL bütçem oluşacak ekran kartı için. Maalesef döviz her saat artıyor. Geçen hafta bu bütçeyle 6600 XT almaya niyetliyken bugün anca 6600'e fitim. Peki 6600 dışında başka hangi kartlar alınabilir? Bütçede 500 TL inme ve çıkma yapabilirim.

Forumdakiler genelde Amazon'dan kovalıyor ancak yurtdışından alma konusunda hep tedirginim. Bir sıkıntı olur gibi hissediyorum. Acaba ordan bu bütçeyle 3060 Ti alınabilir mi? Çabuk geliyor mu yurtdışından kartlar?
N
3 yıl
6000 TL\u0027ye kadar TV tavsiyesi
Konuya çok uzağım. Sadece 3 kriterim var;

1) Tamir yüzü görmeyecek uzun ömürlü bir markadan olsun.
2) Smart tv olsun.
3) Dahili wifi ve uydu alıcısı olsun.

Fiyatına değecek bir model ise bütçemi 300 TL daha aşabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
N
3 yıl
4000 TL maaş ile İstanbul\u0027da nasıl yaşanır?
4000 lira maaş ile Beylikdüzü'nde tek başına yaşanır mı? Yaşanırsa evde survivor programı çekilir mi :) Nasıl görüntüler ortaya çıkar?
N
3 yıl
Debug LED Cpu ışığı yanıyor?
CPU: Ryzen 5 5600X
GPU: ASRock RX 590
MoBo: B450 Tomahawk Max
RAM: Adata D30 3000 MHz
SSD: Samsung 860 EVO 500 GB
HDD: Seagate 1 TB

Sistemim yeni. Parçalar sıfır sayılır. Sadece işlemciyi ikinci el aldım. Adam ekran kartı için sistem alıp sistemin üzerindeki donanımları ihtiyaç fazlası olduğu için satıyordu. Hiç kullanmamış dediğine göre. Ben de pozitif düşünmeye çalışıyorum bozuk işlemci satmadığını ümit ediyorum.

Bilgisayarın montajını sıkıntısız yaptım, bios flashback ile son sürüme güncelledim. Bilgisayarım sorunsuz çalışıyor ve işlemciyi de algılıyor ama anakartta nedense bu ışık yanıyor...

Sorun ne olabilir?

< Resime gitmek için tıklayın >
N
3 yıl
Z490 anakartlar 12. nesil işlemcileri destekler mi?
Muhtemelen cevabı Intel dışında kimsenin veremeyeceği bir soru.

Ancak Intel'in kaprisli bir firma olduğunu, AMD kadar esnek olmadıklarını ele alırsak bence Z490 anakartlar 12. nesil işlemcileri desteklemeyecek.

2 gün önce aldığım 10400F için Z490 anakartlara göz gezdirirken birden düşündüm; Bu işlemci beni 3060 Ti ile beraber en az 4 yıl götürecek. E sırf 11. nesil yükseltmesi sağlıyor diye Z490 alınmaz ki? 4 yıl sonra yükselteceğim işlemci 11. nesil bir işlemci olmaz, en kötü 12. ya da 13. nesil bir işlemci olur. Bir diğer artısı olan yüksek RAM frekansı konusuna gelecek olursak... Onlarca video izledim yarattığı FPS farkı ortalama 7, maksimum 10. Fena bir değer değil, ancak 700 TL fazla vermeye de değmez.
N
3 yıl
Mizah dinamik midir?
Bence evet. Espriler tekrarlandıkça komikliğini yitirirler. İlk zamanlar bayılarak dinlediğimiz şarkıların zamanla sıkması gibidir bu olay. Ancak bunun, tüketim hastası bir toplum haline gelmemizle de alakası var mıdır? Babam ve dedeme bakıyorum Kemal Sunal filmlerini hala ilk günkü gibi izleyip gülüyorlar. Bense geçen hafta gördüğüm bir meme’i bugün görünce he kardeş çok komikmiş diyorum.

Düşünüyorum da çok çabuk eskittik bazı şeyleri. 25 yaşındayım. 2007 yılından beri faal olarak internet ve sosyal medya kullanırım. Bir zamanlar artiz ne arar la bazarda gibi videolara gülerdik, apaçi denen insan profillerine ve apaçi dansına gülerdik, bugün hepsi öldü. Caps denen bir kavram vardı, çok yaratıcı gelirlerdi bana, öldü. Şu an bir fotoğrafın altına kırmızı şerit çekilip espri yazılsa baya itici bulurum. Adam haklı beyler gibi bir sürü İnci sözlük mottosu vardı, çok komiklerdi ama şimdi mimik oynatmıyorlar.

Mizah dinamiktir, ancak bunun kesinlikle tüketim hastalığımızla da alakası var. Müziklere bakıyoruz, albümler yerini single’lara bıraktı. Rock, pop, rap albümleri eskiden bir konsept içerisinde hazırlanır, üzerine ciddi emek harcanırdı. Şimdi müzisyenler Cuma günü bir single bırakıp kaçıyor. Sinemaya bakıyorsun, sosyal medya fenomenlerinden geçilmiyor. Azcık takipçisi olan üzerine hiç düşünülmemiş acele senaryolar ile film çıkarmış. 90’ların filmlerine bakıyorsun, senaryo kötü bile olsa o emeği ve uğraşılmışlığı hissediyorsun. Oyun dünyasına bakıyorsun orda bile tüketim hastalığımız var. 50 gb’lık oyun indiriyorum, 5 dk oynayıp siliyorum. Ulan ortada bir emek var, oyunun bitmesine daha 20 saat kalmış! Ama yok, oynarken feci sıkılıyorum, dayanamayıp siliyorum. Eskiden öyle miydi? Prince of Persia’nın bir bölümünü geçmek için 4 saat harcasam yine sıkılmazdım. Şimdi 2. deneyişte geçemesem kapatırım :)

Neyse, konumuz mizaha dönelim. Birkaç örnek de sizden gelsin. Eskiden epey gülüp şu an mimiğinizin oynamadığı şeyler nelerdir?
N
3 yıl
10400F için stok fan yeterli mi?
1 hafta önce şu ürünü sipariş etmiştim Amd işlemci kullanacağım diye.

https://www.trendyol.com/id-cooling/id-cooling-se-224-xt-red-120mm-4pin-pwm-kirmizi-ledli-islemci-sogutucu-p-54480174

Fakat dün gece 10400f alınca soğutucu varlığı biraz gereksiz geldi. Overclock da yapılmıyor zaten işlemciye. Kullananlar cevaplayabilir mi stok fan performansı nasıl üst seviye oyunlarda. (RDR2, Cyberpunk) Çok gereği yoksa soğutucuyu iade etmeye çalışacağım.
N
3 yıl
2200 TL Anakart - İşlemci tavsiyesi
MOBO: Belli değil.
CPU: Belli değil.
PSU: Xpg Pylon 650W alınacak.
GPU: Stoklar düzelene kadar idareten RX590 kullanılıp, düzelince 3060 Ti alınacak.

CPU soğutma: ID-Cooling SE-224-XT. (Sipariş edildi.)
RAM: Adata 16 GB 3000 MHz. (Sipariş edildi.)
SSD: Samsung 870 EVO 500 GB. (Sipariş edildi.)
HDD: Seagate 1TB 3.5" 7200RPM (Sipariş edildi.)
Kasa: Ranker Cygnus V2 Beyaz. (Sipariş edildi.)

​Bugüne kadar 5600x + B550 bir anakart alma konusunda kararlıydım. Ekonomik sebeple vazgeçtim. Züğürt tesellisi mi bilmiyorum, ama oyun için bu işlemci şart değil gibi. 3060 Ti yanına zaten 10400f ya da 3600 işlemci de çeksek, 5600x’in vereceği FPS’ten 5-10 FPS az alıyoruz. Ben değil benchmarklar böyle söylüyor.

Sözün özü, 2200 TL bütçeye oyun için işlemci + anakart önerisi yaparsanız sevinirim. 3600’ün fiyatının son zamanlarda artması sinir bozucu. Intel de daha önce hiç kullanmadığım için göz kırpıyor. Yine de top sizde. Mantıklı bir gerekçesi varsa bütçede aşım yapabilirim. Ama parayı tutup 3060 Ti’a çabuk geçme derdindeyim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.