O

Emekli Yönetici
21 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
43 üye
Görüntülenme (?)
274 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
2 yıl
Kule Hoparlör Tavsiyesi
Merhabalar,
9-10 bin civarı bütçeye hangi kule hoparlörü tavsiye edersiniz. 2x100W sony stereo amfiye müzik dinlemek için bağlayacağım. Ses netliğini ve yumuşak tonlamayı seviyorum.

2 model buldum ve fiyatları aynı.
Yamaha NS F51 ve Polk Audio T50 hangisini tavsiye edersiniz ? Veya önerebileceğiniz farklı modeller var ise yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Bütçe zorlayıp Dali Spektor 6 veya magnat supreme 1002 modelide alınabilir. Dali raf tipi hoparlör kullanıyorum ve gayet memnunum. Ses yetersiz geldiği için kuleye geçeceğim. Dali den sonra polk veya yamaha pişman eder mi bilemiyorum. Dinleme şansımız yok ve oldukça fazla model var.
O
4 yıl
Uygun Fiyatlı 4 Kanal Amfi
300-350 TL arası hangi amfiyi önerirsiniz?
Soundmax Sx2500, Rding, Bm modelleri dikkatimi çekti.
O
4 yıl
Adaptör ile amfi çalıştırma
Merhabalar,

Elimde Platoon marka 360W 12V 30A fanlı adaptör var. Soundmax SX-2500 model amfiyi sağlıklı çalıştırabilir mi?

2 mid ve 1 bass bağlanacak.
O
5 yıl
Audio Technica CK303M İncelemesi
Merhabalar,

Sizlere şuanda Türkiye de 30TL ‘ye bulunabilen Audio Technica markasının CK303M modelini tanıtacağım. Ürünü yaklaşık 6 aydır aktif olarak kullanmaktayım. Ürünün malzeme kalitesi ve ses performansına geçmeden önce kutu içeriği ile başlayalım;

< Resime gitmek için tıklayın >

Kutu içeriği:

  • 1 adet Audio Technica CK303M kulaklık
  • Kulaklığın üstünde gelen silikon uçlar dahil olmak üzere toplamda 4 çift silikon uç
  • 1 adet taşıma kesesi

    Kutu içeriği fiyatı göz önüne alındığında oldukça iyi. Üzerinde markanın yazılı olduğu taşıma kesesi fiyatına göre güzel bir jest olmuş.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Ürünün malzeme kalitesi oldukça iyi diyebilirim. Darbe almadığı sürece kablosunda temassızlık vb.olacağını sanmıyorum. L tipinde 3.5mm giriş jack’ı bulunmakta. Bu bildiğimiz telefonlarda, bilgisayarlarda kullanılan analog ses sinyali aktarımı için standartlaşmış bir jack tipi. Giriş jack’ının L tipinde olması kimisine göre avantaj, kimisine göre dezavantaj. Bu konu tamamen kullanıcıya bağlı. 1.2m uzunluğunda kablosu ve standart Y ayrımı bulunmakta. Kablo ve kulaklık oldukça hafif.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Ürünün en öne çıkan özelliği hafif ve konforlu oluşu diyebilirim. Küçük kasa yapısıyla kulağınıza oldukça rahat oturuyor ve saatlerce kulağınızda dursa bile rahatsız etmiyor. Dikkat edilmesi gereken konu kulağınıza uygun silikon ucu tespit ederek kullanmak. Audio Technica markasının CKS serisinde sık rastlanan kulağı acıtma durumu bu modelde bulunmuyor. CKS serisine göre katkat konforlu diyebilirim. (Sadece konfor için geçerli)

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Ürünün ses performansına gelirsek;

    Sesi oldukça net diyebilirim. Enstrumanlar arasındaki boşluklar hissedilebiliyor. Yatay sahnesi de oldukça başarılı. Derinlik hissi çok iyi değil ama ürünün fiyatını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Mid-Tiz ağırlıklı bir ses yapısı var. Orta frekanslar default EQ ayarında hacimli değilken EQ ile küçük oynamalar yaparak hacim kazandırabilirsiniz. Üst frekanslar ses konusunda ürünün en önde olduğu kısım. Tizler ve ziller gayet hızlı ve hissedilebilir. Açık karakterde çalan DAP ve telefonlarda bir miktar sibilance oluşabilir. Alt frekanslar ise mid ve tizlerin gerisinde gerektiği yerde vurup çekme şeklinde. Uzatma basslar yok ama kickleri hissedebilirsiniz. Bassların ön planda ve baskın olmaması ürünün sesine ferahlık hissi ve netlik katmış. Bass severlerin hoşuna gitmeyebilir.

    Genel Yorum;

    Türkiye de 30-50TL fiyat aralığında satılan bir ürün ve kutu içeriğinde taşıma kesesi bulunmakta. Mid-Tiz ve sesteki ferahlık konusunda kendisinden iki kat fiyata satılan bir çok üründen daha iyi diyebilirim. Düşük bütçeli kişiler veya yedek kulaklık almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Ürünü 6 aydır kullanıyorum, fiyatının epey uygun olduğunu görünce bir tane daha aldım ve izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
  • O
    7 yıl
    Sony MDR-NC750 Gürültü Engelleyici Kulaklık İncelemesi
    Merhabalar,

    Sony firmasının ürettiği MDR-NC750 gürültü engelleyici kulaklık hakkında izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım.

    Gürültü engelleme özelliği Sony Xperia Z3 telefon ile test edildi.

    Gürültü engelleme özelliği olan kulaklıklar ikiye ayrılmaktadır. Bunlar; gürültü engelleme için enerjisini şarj edilebilen pilden alan ve sony firmasının ürettiği uyumlu telefonlar ile doğrudan çalışan. NA750 modeli gürültü engelleme özelliği için enerjisini pilden alırken, NC750 modeli uyumlu telefonlar ile doğrudan çalışmaktadır. Xperia Z2 ve üstü modellerde NC750 doğrudan çalışmaktadır. Xperia M serisinde ise gürültü engelleme özelliği çalışmamaktadır. Eğer Xperia Z2 ve üstü telefon kullanıyorsanız pilli model ile uğraşmak yerine NC750 tercih etmek daha akıllıca olacaktır.

    Bu kulaklığın mikrofonu alışılagelmişin dışında kablonun üzerinde değil, kasanın üzerinde bulunmakta. Konuşma esnasında mikrofonu kendinize doğru yaklaştırmanıza gerek yok. Çevredeki sesleri, kulaklık kulağınızda iken doğrudan alabiliyor. Mikrofon sesi oldukça net. Gürültü engelleme özelliğinin çalışması için sağ-sol kulaklığın üzerinde ayrıca 2 mikrofon daha bulunuyor.

    Daha önce NC31 modelinin gürültü engelleme özelliğini test etmiştim. NC31 modeli bu konuda oldukça başarılıydı ama NC750 modeli daha da başarılı. Özellikle toplu taşıma araçlarında gürültü engelleme konusunda oldukça başarılı.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Kutu içeriği;

  • 1 adet NC750 kulaklık
  • 3 çift silikon uçlar
  • Gürültü engelleme özelliği olmayan cihazlarda kulaklığı kullanabilmek için dönüştürücü ara kablo

    Kutu içeriğinden çıkan silikon uçlar oldukça yumuşak ve konforlu.

    Ses mevzusuna gelirsek;

    Bass: Yumuşak ve hacimsel olarak geniş yapıdalar. Midbass bölgesi dolgun ve oldukça hızlı. Bass karakterinin yumuşak oluşu, uzun süre kullanımlarda kulakların rahatsız olmamasını sağlıyor. Şiddeti çok fazla değil, yeteri kadar diyebilirim. Genel olarak yumuşak, hızlı ve eğlenceli basslara sahip diyebilirim. Basslar yüksek ses seviyesinde diğer frekans bantlarına karışmamakta.

    Mid: NC31’e fark attığı kısım diyebilirim. NC31 modelinde entrumanlarda ve sanatçı sesinde metalimsi bir sunum vardı. NC750 modelinde midler oldukça berrak ve metalimsi sunum ortadan kaldırılmış. Sert geçişler olmayan, yeteri kadar hızlı ve kadifemsi midlere bürünmüş. Midlerin yumuşak, sakin ve kadifemsi oluşu saatlerce müzik dinleseniz bile kulağınızı yormayacak yapıda.

    Tiz: Detaylar çok fazla değil, yeteri kadar diyebilirim. Sıcak bir tiz sunumu var ve tizlerin hızıda yeteri kadar diyebilirim. Tizlerde bazen uzama olabiliyor. Sibilance yok ve eğlenceli tiz sunumuna sahip.

    Sahne: Yatay sahnesi bir çok müzik türü için yeteri kadar geniş. Enstrumanların bol olduğu müziklerde sıkışma olabiliyor. Sahne derinliği ise fiyatına göre iyi diyebilirim.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Özetlemek gerekirse;

    NC750 modeli hiç bir frekans bandının birbirini baskılamadığı, dengeli bir sunuma sahip. Kulaklığın yumuşak, kadifemsi ve sakin bir sunumu var. Birçok müzik türüne optimum derecede uyum sağlayan bir kulaklık. Gürültü engelleme özelliği ise oldukça başarılı.

    Kulaklığın ses seviyesi çok yüksek değil. Yüksek ses istiyorsanız, dap kullanmanızı tavsiye ederim.
  • O
    7 yıl
    Audio Technica CKS550iS İncelemesi
    Merhabalar,

    CKS serisinin yeni üyesi CKS550iS modeli hakkında gözlemlerimi sizlere aktaracağım.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Klasikleşmiş kutu içeriğimiz;
    1 adet CKS550iS kulaklık
    1 adet taşıma kılıfı
    4 çift silikon uç

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Kutu içeriğinde herhangi bir ekleme veya çıkarma yok. Yeterli bir kutu içeriğine sahip diyebilirim.

    Konfor ve Yalıtım: Ürün klasikleşmiş plastik CKS serisi kasa yapısına sahip. Kasanın uzunluğu biraz fazla, görünüm olarak bazılarına tuhaf ve çirken gelebilir bu göreceli bir kavram. Küçük kulağa sahip kişilerin kulağını acıtabilir. Büyük boy uçlarla ben fit sorunu yaşamadım, kulağıma kene gibi yapıştı ve rahatsız etmedi. Yalıtım konusunda fazla beklentiye girmemek lazım. Dışarıdan ses alma konusunda fiyatına göre iyi olsa da, dışarıya ses verme konusunda tüm cks serisi gibi bu modelde pek başarılı değil. Kablonun yapısı klasik CKS serisinden farklı olduğu için mikrofonik etki bir nebze azalmış.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Ses mevzusuna gelirsek;

    Silikon başlıkları 2 farklı konumda kullanabiliyoruz. Tam arkaya takıldığında basslar daha şiddetli olmakta fakat sahne daralmakta. Silikon başlığı ön bölgeye aldığımızda ise sahne genişliyor, enstruman arası boşluklar daha rahat fark edilebiliyor.

    Basslar: ATH firmasının yeni ürünlerinde dengeli sese eğilim bulunmakta. CKS550iS modeli de firmanın yeni çizgisini sürdürmüş. Bass miktarı, bass odaklı bir kulaklık için yeterli denebilir. Ama gümbür gümbür şiddetli bass isteyenleri memnun etmeyecektir. Mesela CKS77X modelinin bass şiddetine alışmış birisine CKS550iS’ nin bass şiddeti az gelecektir. Alt frekansların karakterine gelirsek; Hafif serte dönük, hızlı, gereksiz uzamalardan uzak, fazla hacimli olmayan bir yapıya sahip. Alt frekansların, orta frekanslara karışma sorunu yok. Bilindiği gibi CKS77X modelinde bass şiddeti çok fazlaydı ama basslar gereksiz uzayarak midlere karışıyordu. Fiyatına göre yeterli, kontrollü ve sıkı basslara sahip diyebilirim.

    Midler: CKS serisinin genellikle en zayıf olduğu kısım orta frekanslardır. Fakat son ürünlerinde bu algıyı kırmayı açıkça hedeflemiş. Alışılmışın aksine midler tizler ve basslar karşısında ezilmiyor ve ben burdayım diyor. Tizlerle hemen hemen aynı yakınlıkta olan midler çok hafif perdeli ve koyu yapıda. Kadın sanatçılarda sesin çatlaması gibi bir problem yok. Uzun süreli kullanımlarda midlerin hafif perdeli oluşu insanı yormuyor. Bass odaklı kulaklık olduğu düşünülürse ve fiyatı göz önüne alınırsa başarılı diyebilirim.

    Tizler: Sibilance konusunda oldukça iyi diyebilirim. Sibilance miktarı oldukça az. Kalitesiz kayıt dinlemediğiniz sürece rahatsız olacağınızı düşünmüyorum. Tizler fazla “şıkır şıkır” değiller. Tizlerin şiddeti yeteri kadar diyebilirim. ATH’ın alışılagelmiş şıkır şıkır eğlenceli fakat sibilance olan tizleri yerine; arkada duran, fazla net olmayan, gereksiz uzamayan, sakin ve kararlı bir tiz yapısına sahip diyebilirim.

    Enstruman Ayrımı ve Sahne: Kasasının büyük olmasının avantajını kullanmış ve derinlik hissi iyi oluşturulmuş. Yatay sahne konusunda çok iyi diyemem. Fazla enstrumanların olduğu parçalarda yatay enstruman diziliminde sıkışma olduğunu fark ettim. Techno tarzı parçalar için sahne genişliği yeterli diyebilirim.

    Mikrofon: Ürünün isminden de anlaşılacağı üzere akıllı telefonlar için kablonun üzerinde mikrofon bulunmakta. Mikrofonun sesi gayet net. Mikrofonun üzerindeki tuş ile parçaları durdurabilir/oynatabilir veya parça atlama işlemi yapılabiliyor.

    Genel Yorum: Akıllı telefonuna mikrofonlu kulaklık arayanlar için f/p ürünü diyebilirim. Dengeliye yakın bir bass kulaklığı demek yanlış olmaz. Hemen hemen her müzik türünü optimum düzeyde dinleyebilirsiniz ama techno&trance tarzına daha yatkın diyebilirim.
    O
    7 yıl
    | Audio Technica CKS-1100 İzlenimleri |
    Selamlar,

    Audio Technica markasının yeni amiral gemisi olan CKS-1100 modeli hakkında izlenimlerimi aktaracağım.

    Kutu içeriği ile başlayalım;

  • 1 adet CKS-1100 kulaklık
  • 1 adet değiştirilebilir mikrofonsuz kablo
  • 3 çift farklı boyutlarda silikon başlıklar
  • Deri taşıma kılıfı

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Kutu içeriği klasik ATH kutu içeriği diyebiliriz…

    Malzeme Kalitesi ve Konfor:

    Ürün klasik CKS serisi kasa yapısını andırıyor. CKS990’a göre uzunluk azaltılmış. Sağlamlık hissi gayet iyi. Kablosunun kalitesi ve jack sağlamlığı custom kablolar gibi olmasa da oldukça iyi diyebilirim. Kablosunun değiştirebilir olması önemli bir artı, custom kablolar ile performans arttırılabilir. Konfor konusunda eski nesil CKS serilerinde olduğu gibi kulağı acıtma sıkıntısı yok. Tabii bu durum kulak yapısına göre değişiklik gösterebilir.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Yalıtım:
    Ürünün dışarıya ses vermesi malesef klasik ATH diyebilirim. Dışarıya ses verme konusunda pek başarılı değil. İçeriye ses alma konusunda büyük boy silikon uçlarla başarılı sonuç aldım. Yeteri kadar dışarıdan gelen sesleri absorbe edebiliyor. Burada önemli nokta kulağınıza uygun başlığı seçmek. Mikrofonik etki mevcut.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Ses mevzusuna gelirsek;

    Bass: Ürün CKS serisi olmasına rağmen orta dereceli bass şiddetine sahip. CKS serisinde en yumuşak, dingin basslara sahip kulaklık diyebilirim. Bassların uğuldaması, gereksiz uzaması, mid seslere karışması gibi bir durum söz konusu değil. Gerektiği yerde orta şiddetli, yumuşak ve hızlı olarak bassları aktarıyor. Yüksek şiddetli bass arayanlar için uygun olmasada, temiz bass arayan kişiler için uygun diyebilirim…

    Midler: Kulaklığın beni benden alan kısmı diyebilirim. Bence bu kulaklık CKR serisinde konumlandırılmalıydı. Midler gayet dengeli, detaylı ve temiz. Çamurlaşma, bozunma gibi bir durum yok. Parlak karakterli daplarda bayan sanatçılarda yüksek ses seviyesinde çatlama yapabilir. Davullar, kemanlar vs… hiç bir enstrumanda birbirine karışma yok. Tabii enstruman ayrımı iyi olan bir dap tercih edilmeli.

    Tizler: Midlerden gayet ayrık ve temizler. Şıkırtılar kulağınıza tane tane sıcak karakterde geliyor. Diğer ATH kulaklıklarında olduğu gibi aşırı değiller ve midlerin önüne geçme eğiliminde değiller. Tabii kayıt kaliteside önemli bir faktör. Parlak daplarda sibilance yapabilir.

    Sahne: Ürünün en iyi olduğu noktalardan biri. Şuana kadar hemen hemen bütün CKS ve CKR serisini deneyen biri olarak sahne konusunda en çok hoşuma CKS1100 gitti diyebilirim. Yatay sahne konusunda ATH başarılı bir firma sayılır, bu üründe de yatay sahne oldukça iyi. Asıl can alıcı nokta derinlik hissi. ATH ürünlerinde ilk defa bu kadar iyi derinlik hissi yakaladım. Bana göre firma derinlik hissi konusunda biraz sorun yaşıyordu ama CKS1100 ile beni ikna etmeyi başardı…

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Bence ATH bu sefer farklı ve iyi bir ürün piyasaya sürmüş. Kutu içeriği, malzeme kalitesi ve yalıtımda değişiklik olmasa da ses konusunda ilerleme katedilmiş. Her türlü müzik türü dinleyenler, temiz-net enstruman ve sanatçı sesi arayanlar, detaylı ve sıcak tiz arayanlar için uygun bir model olmuş. Tekrar söylemeliyim ki ürün aslında CKR serisinde konumlandırılmalıydı.
  • O
    9 yıl
    | SONY XB30EX İzlenimlerim |
    Selamlar,

    SONY markasının uygun fiyatlı ürünü XB30EX’ i sizlere kısaca tanıtmaya çalışacağım. Kulaklığı FiiO X5 II ve Xperia Z3 ile test ettim.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Her zaman olduğu gibi kutu içeriği ile başlayalım;

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Kutu İçeriği:

  • 1 adet 13.5mm dinamik sürücüye sahip XB30EX kulaklık
  • 3 boy (S/M/L) silikon uçlar
  • Yaka klipsi ve bez taşıma kesesi

    Kutu içeriği yurt dışında 55-60 dolar civarına satılan bir kulaklık için yeterli diyebiliriz.

    Ürünün kasası sert plastikten üretilmiş. Kulaklığın görünümü ise her zaman ki Sony tasarımı. Fazla süslü-püslü olmayan ağır bir duruşa sahip. Kablo kalitesi ise oldukça iyi. Fazla karışma-dolanma yapmıyor ve dandik izlenimi vermiyor. Mikrofonik etkinin çok az olması da önemli artılarından.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Jack ise bildiğimiz L şekilli jack. Çok sağlam veya çok dandik diyemem, orta sağlamlıkta demek daha doğru olur. Tabii jack sağlamlığı için kesin bir şey söylemek için uzun süre kullanmak lazım. Kulaklığı elinizde top edip, cebinize atan biri değilseniz sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum.

    Konfor konusunda oldukça başarılı. Sony markasının yumuşak silikon başlıkları oldukça rahatlar. Bu başlıkları çoğu modelinde kullanıyor zaten. Uygun başlık ile kulağınıza oldukça iyi oturuyor. Spor yaparken düşme gibi bir durum söz konusu olmadı. Tabii her insanın kulak yapısı farklı kesin bir şey söylemek zor.

    Ses mevzusuna gelirsek;

    Öncelikle uygun silikon başlığı bulmak çok önemli. Bass yoğunluğu açısından kulak kanalınız olabildiğince kapanmalı.

    Alt frekans (bass) ‘lar ile başlayalım. Markanın vurguladığı gibi bass üzerine kurulu bir kulaklık olmuş. Midbass bölgesi oldukça yoğun. Midbassların yavaş kaldığı bazı parçalarda hissediliyor ama tonlamasında ki başarı biraz olsun yavaş kalmasını örtüyor. Midbass sunumu yumuşak karakterli. Dolgun ve kulak kanalını dolduran cinsten. İyi bir besleme ile sürücünün basıncını kulak zarınız da hissedebilirsiniz :) Alt basslara çok iyi indiği söylenemez ama fiyatı göz önüne alındığında hiçte fena değil. Özellikle ses seviyesi arttıkça CKS77’den daha az dağıtıyor bassları.

    Orta frekans (mid): Bu fiyat seviyesinde (50-60 usd) satılan ürünlerde maalesef mid yönünden başarlı kulaklık dinlemedim. Midler için ”eh işte” demek doğru olur. Midlerde biraz perdeli sunum var. Ses seviyesi arttıkça midbasslara yapışıyorlar ve özellikle bayan sanatçılarda metalikleşme oluyor. Çok daha pahalı kulaklıklar da bile metalikleşme olurken kulaklığın hakkını fazla yememek lazım, fakat benzer fiyat seviyesinde satılan CKR-5 kanaatimce daha kaliteli mid sunumuna sahip. Midlerin basslara yapışmaması için havadar çalan dap tercih edilmeli. Midleri önde olan bir dap metalikleşmeyi daha da arttırabilir.

    Üst frekans (tiz): Ürünün basslardan sonra en başarılı olduğu yön. Kristal tiz sunumu beklemek yanlış olur ama bu fiyat seviyesinde ki bir ürün için yeterli seviyede. Bazı parçalarda ” tıslama ” yapabilmekte. Tizler orta ve alt frekanslara karışmıyorlar. Tiz sunumu çok kaliteli olmasada, tizlerin nerede başlayıp nerede bittiği belli oluyor. Sibilance konusunda oldukça başarılı. Dikkatimi çeken parlama veya ”S-Ş” uzaması gözlemlemedim. Yine de kayıta bağlı olarak çok az seviyede sibilance yapabilir.

    Sahne: Yatay sahnesi fiyatına göre fena sayılmaz. Genişlik anlamında beklentiye girmemek gerekiyor. Aşırı enstrüman olan parçalarda meydan karışacaktır :)

    SONY bass severlere dönük f/p ürünü ortaya koymuş. Kulak kepçesinin üzerinden takılan kulaklıklar ile uğraşmak istemiyorsanız ve bass ağırlıklı ürün istiyorsanız tercih edebilirsiniz.
  • O
    9 yıl
    | Sony MDR-NC31E // Sony MH750 // LG Quad Beat 2 İncelemesi |
    Merhabalar,

    Bu incelemem de sizlere uygun fiyatlı olan Sony MDR-NC31E gürültü engelleyici kulaklık, Sony MH750 ve LG Quad Beat 2 modellerini tanıtmaya çalışacağım.

    Ürünlerin fiyatları ile başlamak istiyorum;

    Sony MDR-NC31E: Kulaklık ülkemizde 130-160TL arasında satılmakta. Yurt dışında daha ucuza bulunabilir.

    Sony MH750: 35-40 TL arasında satılmakta.

    LG Quad Beat 2: 35-60 TL arasında satılmakta.

    Ürünlerin fiyatlarına göz önüne alarak değerlendirme yapacağım.

    SONY MDR-NC31E Gürültü Engelleyici Kulaklık:

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Ürün Sony Xperia Z2/Z3 Compact ve Z3 modelleri ile uyumlu çalışmakta. Farklı cihaza bağlanırsa maalesef gürültü engelleme özelliği kullanılamıyor.

    Üründe 5 bölmeli jack kullanılmakta.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Kulaklığı Xperia Z3 ile test ettim.

    Telefona kulaklığı bağladığınızda telefon otomatik olarak kulaklığı algılıyor.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Gürültü engellemek için bulunduğunuz ortama göre gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Mikrofon hassasiyetini ayarlayabilirsiniz.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Mikrofon kalitesi gayet iyi. Telefon görüşmesi yaparken sıkıntı yaşamadım.

    Gürültü engelleme konusunda işe yaradığı söylenebilir. Ama çok fazla beklentiye girmemek lazım. Sokakta yoğun trafik olan yerlerde vs. dış ses elbette alıyorsunuz.

    Kulaklığın mikrofonik etkisi az. Yolda yürüyüş yaparken rahatsız etmeyecektir.

    Konfor konusunda epey beğendiğimi söyleyebilirim. Kulaklık uçları gayet rahat. Uzun süreli kullanımda kulağımı acıtmadı.

    Lafı fazla uzatmadan ses konusuna gelmek istiyorum;

    Kulaklığı Xperia Z3 ve iBasso DX90 ile test ettim. Kulaklığın bende bıraktığı izlenim dengeli ses oldu. Basslar gümbür gümbür değil ama yeterli seviyede denebilir. Basslar hacim olarak çok fazla bir şey vaad etmiyor ama eğlenceliler. Yumuşak tonda olan basslar mid ve tizlerin hafif arkasından geliyor. Ritmi yüksek parçalarda gayet eğlenceli bass sunumu olduğunu söyleyebilirim. Sert bass isteyenler muhtemelen hoşlanmayacaktır. Bassların yüksek ses seviyelerinde bozunması minimum düzeyde.

    Midler ise oldukça ferah ve kulağı yormuyor. Konumlandırma olarak ne çok yakın ne çok uzak ortalarda diyebilirim. Enstrüman ayrımı fiyatına göre yeterli seviyede. Kulaklık dolgun ve hacimli mid isteyenler için pek uygun olmayabilir. Uzun süre müzik dinleyen kişiler için oldukça ideal.

    Tizlerin ayrımı fiyatına göre oldukça başarılı. Midlere bulaşmayan tizler bazen doğallıktan uzaklaşsa da oldukça eğlenceli. Kulaklık tizlere kendisi biraz efekt ekliyor denebilir. Tizler yeri geldiğinde ne kadar öne çıkarsa çıksın sibilanceye çok az düşüyor. Kulaklığın en sevdiğim yönü diyebilirim.

    Özetlemek gerekirse;

    Eğlenceli sunum isteyen, tizlerin şıkır şıkır ve midlerin tizlerin arasında ezilmesini istemeyen kişiler için ideal. Tabii en önemli unsur fiyatı. 150-160 TL bu kulaklığa vermek pek mantıklı değil. 90-120TL aralığında bulunursa alınabilir. Gürültü engelleme özelliği Sony telefonlar ile aktif olduğu da unutulmamalı.

    _____________________________________________________________________________________________

    Sony MH750 ve LG Quad Beat 2

    2 kulaklık fiyat ve performans anlamında birbirinin rakibi. Kulaklıkları karşılaştırmalı olarak inceleyeceğim.

    MH750:

    < Resime gitmek için tıklayın >

    MH650 ve MH750 modelleri ülkemizde ve dünyada f/p açısından çok ünlü 2 model. Açıkcası f/p açısından MH750 modelini çok sevdiğimi söylemeliyim.

    MH750’nin kablosu biraz sert yapıda. Şekil alması biraz zor.

    Kulaklık uçları kulağa tam oturmuyor. Ben bu sorunu Audio-Technica silikon uç kullanarak çözüyorum.

    MH750’nin ses tarzını özetlemek gerekirse;

    Fiyatına göre çözünürlük konusunda oldukça iddialı bir kulaklık. Sıcak ses karakterine sahip olan kulaklık tizlerin ayrımında oldukça başarılı. Midlerde cılızlık bulunmakta. Mid bölgesinde hacim konusunda biraz sıkıntı çekiyor. Basslar ise midbass bölgesinde yoğunlaşmış. Midlere ve tizlere bulaşmayan basslar kulaklığın fiyatını göz önüne aldığımızda yeterli seviyede performans sunuyor. Gümdür gümdür ve sert bass arayanlar pek hoşlanmayacaktır.

    Quad Beat 2:

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Kulaklık esnek yapıda kabloya sahip. Kabloda sertleşme olmuyor. Kulaklık mikrofon özelliğine sahip.

    Malzeme kalitesi fiyatına göre tatmin edici.

    Ses konusuna gelirsek;

    Kulaklığın ses tarzı küçük farklarla MH750’den ayrılıyor. Mid dolgunluğu ve hacmi 1 adım önde. Ayrım konusunda MH750 bir adım önde. QB2 modelinde midler ve tizler ortada toplanmış, özellikle yüksek ses seviyelerinde meydan karışıyor. Basslar pek hissedilir değil. Basslar midlere oldukça yakın, derine inme konusunda pek başarılı değil. Zaten derin bass konusunda 35-60TL arasında satılan bir üründe beklentiye girmemek lazım. Tizlerde sibilance olabiliyor. Özellikle yüksek ses seviyelerinde rahatsız edebilir.

    MH750 ve QB2 ortak yönler;

    * İki üründe f/p anlamında başarılı

    * İki üründe mikrofona sahip

    MH750 üstün olduğu yönler;

    * Frekans ayrımı daha başarılı

    * Tizler daha başarılı

    * Bass miktarı daha fazla

    * Daha eğlenceli ses sunumuna sahip

    QB2 üstün olduğu yönler;

    * Kablo kalitesi üstün

    * Sağlamlık hissi üstün

    * Midler daha dolgun, hacimli ve canlı

    İki üründe f/p anlamında iyiler. Aralarında ki farklar minimum seviyede. Şahsi fikrimi sorarsanız iki ürünü de alsanız pişman olmazsınız.
    O
    9 yıl
    | V-Sonic VSD5 İncelemesi (VSD3S ile karşılaştırması) |
    Merhabalar,

    Bu incelememde siz kulaklık severlere VSD5 modeli hakkında deneyimlerimi aktarıp, küçük kardeşi olan VSD3S ile karşılaştırma yapacağım.

    Her zaman olduğu gibi kutu içeriği ile başlayalım;

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Kutu İçeriği:

    * VSD5 kulaklık

    * 1 çift klips

    * Farklı boyutta slikon uçlar ve foam uç

    * Taşıma kılıfı

    Kutu içeriği standart sayılabilecek içerikte. Eksik veya fazlası yok.

    Malzeme Kalitesi:

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Kulaklık tamamen plastikten üretilmiş. Plastik kalitesi pek hoşuma gitmedi özellikle Astrotec GX50’nin yanında zayıf kalıyor. Elinize aldığınız da premium his oluşturmuyor. Ama yine de dikkatli kullanıldığı taktir de çatlama vs. yapacağını düşünmüyorum.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Jack kalitesi standart sayılabilecek yapıda. Oldukça sade bir görünüme sahip. Uzun süre kulaklığı kullanma şansım olmadığı için jack sağlamlığı konusunda yorum yapmam pek doğru olmaz.

    Kablo yumuşak ve kolayca katlanabilen yapıda. Sertleşme sorunu pek fazla olacağını zannetmiyorum. Mikrofonik etki oldukça az.

    < Resime gitmek için tıklayın >

    Kulaklık metal filitreye sahip.

    Konfor-İzolasyon:

    Kulaklığın en iyi olduğu yönlerden biri. Foam uçlar ile kulak kanalınız oldukça iyi kapanıyor ve kulağınızı acıtmıyor. Uzun süre kulaklık kullanan kişiler için gayet ideal. Dış sesleri almama konusun da fiyatına göre oldukça başarılı. Kulaklık günlük kullanımda gerek izolasyon gerek konfor açısından ideal.

    Ses konusuna gelelim;

    Bass: Ürünün bassları midbass ağırlıklı. Bassların derine inmesi pek başarılı değil. Yumuşak ve midleri,tizleri örtmeyen yapıda. Hızı pek iyi değil. Hareketli parçalarda biraz yavaş kaldığını hissediyorsunuz. Subwoofer etkisinde bass arayan kişiler uzak durmalı. Daha çok yerinde kendini belli eden, yumuşak ve yormayan bass isteyen kişiler için ideal.

    Mid: Midler ortada konumlandırılmış. Çok önde değiller. Ayrım konusunda fiyatına göre oldukça iyi denebilir. Hacimli mid isteyenler için pek ideal değil. Dinlenilen parçaya göre değişse de biraz cılızlık hissettim. Sanatçı sesi konusunda bence biraz sıkıntılı. Özellikle bayan sanatçıların sesini olduğu gibi doğal veremiyor, yapaylık ve cılızlık olmakta. Sanatçı sesi sunumunda biraz armatür sürücü havası sezdim.

    Tiz: Tizler midlerin biraz daha önünde konumlandırılmış. Yeri geldimi tüm frekansların önüne geçerek ben burdayım diyorlar < Resime gitmek için tıklayın >

    VSD5’in üstün olduğu yönler:

    1- Daha ferah sunuma sahip

    2- Enstrüman ayrımı daha başarılı

    3- Sahne konusunda daha iyi

    VSD3’ün üstün olduğu yönler:

    1- Sibilance biraz daha az

    2- Midler biraz daha hacimli

    3- Bayan sanatçı sunumu biraz daha başarılı

    4- Basslar daha önde ve miktarı daha fazla

    Ortak Yönleri;

    Malzeme kalitesi ve kutu içerikleri aynı.
    DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.