N

Yüzbaşı
27 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
119 üye
Görüntülenme (?)
151 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
6 yıl
Cam filmi cezasına itiraz edebilirsiniz. Tüketici dernekleri aciklama yapti
5 milyon araç sahibini ilgilendiren cam filmlerine ceza uygulamasına tüketici derneklerinden itiraz geldi.


Araçların camında film olması nedeniyle vatandaşlara ceza kesilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirten Tüketicilerin Haklarını Savunma Derneği Başkanı Ahmet Salgut, "Polisler cezayı Karayolları Trafik Kanunu'nun 'görüşü engelleyecek veya kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya" diye devam eden maddeye göre kesiyor" dedi.

"YARGITAY'IN KARARI VAR"

Salgut, "Dışarıdan aracın içinin görünüp görünmemesi değil, cam filmi nedeniyle sürücünün dışarıyı göremediğine bakılmalı. Yargıtay'ın görüşü engellenmeyen cam filmi için kesilen cezanın kaldırılmasıyla ilgili kararı var" diye konuştu.

"YASAL GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ"

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş da, "Cam filmi denilince akla siyah, aracın içini göstermeyen cam filmleri geliyor. Bunun kullanılmasına biz de karşıyız. Ancak aracın içinin rahatlıkla dışarıdan görünmesini sağlayan cam filmleri mevcut. Bu cam filmlerinin UV koruması yüzde 99 oranında. Yani sağlık açısından da güvenlik açısından da uygun. Bunlara da yasak getirilmesini anlayabilmiş değiliz. TOBFED olarak bu hatadan bir an önce dönülmesi için yasal girişimlerimizi başlatacağız" dedi.

YASA NE DİYOR?

Cam filmi ve renkli cam kullanımında Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesi esas alınacak. 63 maddede yazansa şu: Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.

Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca veya bu Bakanlığın yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından “Karayolu Uygunluk Belgesi” verilir.

Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.

(Ek: RG-09/09/1997-23105) Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği ve Araçların İmal Tadil Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümleri doğrultusunda imalatcı veya yetkili temsilcisi tarafından düzenlenen “Karayolu Uygunluk Belgesi” bulunmayan araçların tescili yapılmaz.

Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.

Trafik polisleri ile sürücüler arasında büyük soruna neden olan, ceza kesilir, kesilmez tartışmaları bir çok kez mahkemeye de taşınıyordu. Balıkesir'de bir sürücü, aracın ön camında film olmadığı ve görüşünü engellemediği için tarafına kesilen trafik cezasına itiraz etmiş ve Yargıtay tarafından haklı bulunmuştu. İstanbul'da da bir kadın sürücüye, cam filmi nedeniyle trafik cezası kesilmiş, kadın sürücü trafikte tacize uğradığını gerekçe göstererek cezanın iptal edilmesini sağlamıştı.



RESMİ GAZETE'DE NE YAZIYORDU?
107 sayılı BM/AEK Regülasyonu kapsamındaki araçlar hariç olmak üzere;

M, N ve O kategorisi araçlarda cam filmi uygulaması yapılabilir. Anılan araçlara bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten altı ay sonra cam filmi takılması halinde, cam filmi ile ilgili uygulama Ek VI ve Ek XV’teki hükümlere uygun olmak zorundadır.

M kategorisi araç: En az dört tekerlekli, motorlu yolcu taşıma amaçlı araç.

m1- Sürücü dışında en fazla 8 kişilik oturma yeri olan araç, yolcu taşımaya yönelik motorlu araç

m2- Sürücü dışında en fazla 8 kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 tonu aşmayan motorlu araç

m3- Sürücü dışında en fazla 8 kişilik oturma yeri olan araç yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 tonu aşan motorlu araç

N kategorisi araç: En az dört tekerlekli, motorlu yük taşıma aracı

O kategorisi: Römorklar
N
8 yıl
Ankara\u0027da Müzik Film arşivi nereden temin edebilirim?
Ankara'da müzik ve film arşivi yükletebilecegim yer tavsiyesi olan veya yardımcı olabilecek var mı? Birkaç internet kafe ve bilgisayarcıya sordum kiminde yok kiminde karman çorman 2 bin yerli yabancı slow pop mp3 aynı klasörde...
Yer Çankaya
N
8 yıl
Golf 7 MidliPlus Multifonksiyon direksiyon, Ayak Aydınlatma, Kapı Aydınlatma..
Arkadaşlar Merhaba... Ankara İçin Vag Com Kodlama ve fazlası için....

Golf 7 Midlineplus aracımı aldıktan sonra eksiğini cok hissettiğim tuşlu multifonksiyonel direksiyon için Ali Delen ile görüştüm. Ali abi daha önceden tanıdığım araçlarımı gözüm kapalı emaet ettiğim işinin ehli, dürüst ve Vag Store mağazasının işletmecisidir. Bana parcaları sen al daha uygun olur dediğinde daha da mutlu oldum. Parçaları uzun bir sürecten sonra temin edip hepsini aldıktan sonra Ali abiyi aradım pazar günü kapalı olmasına rağmen beni kırmadı ve pazar günü montajını yapmak üzere sözleştik.

Direksiyon için parçaları aldıktan sonra montajı kıra sürede Ali abi tarafından yapıldı ve gayet güzel çalışıyor. Dikkat etmeniz gereken bu işi yaparım diyen yerlere ısrarla söyleyin Gateway değiştiğinde araç kendini parça korumaya alıyor ve online bağlanılarak Almanyadan kod ile aracın şasesine işliyor ve aktif hale geliyor. Parça korumaya almıyor diyen yere yaptırmayın orada kalır uğraşır basınıza iş alırsınız.

Ayak altı aydınlatmaları orjinal soket sokete taktık ve gayet güzel oldu, burada dikkat edilmesi gereken aracın menüsüne ışık siddet ayarını getirebilmek bunu Ali abi kodladı ve menüden kısıp açabiliyorum. Kapı içi reflektör aydınlatmalarını yine soket sokete orjinallige uyarak yaptık. 10.2 ekran multimedya cihazı montajını yine yaptık fakat geri söktük geri görüş kamerasıyla birlikte tekrar takacagız.

Aracın açılabilecek ne kadar özelliği var ise açtık.

Ankara'da montaj ve kodlama için Ali Delen Vag Store diyorum başka bir şey demiyorum.

ÖNEMLİ OLAN İŞİ YAPTIRMAK DEĞİL, ARACINIZA İŞİ YAPTIRIRKEN İÇİNİZİN RAHAT OLMASI VE YAPAN İNSANIN ARACI TANIMASI ÇOK ÖNEMLİ.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
N
9 yıl
2015 Mercedes w205 Kasa C 200 BlueTEC - C 200.D Bilgi, Öneri Ve Paylaşım
2015 Mercedes w205 C 200 BlueTEC AMG ( YENİ GELİCEK ARAÇLARDA C200.D OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ. )

Renk: Kutup Beyazı 0,00 TL
Tekerlek: 18 inç, titanyum grisi boyalı, beş kollu AMG tasarımı hafif alaşım jantlar 0,00 TL
Süs parçaları: Siyah, açık damarlı dişbudak ağacından ahşap süslemeler 1.681,23 TL
Döşeme: Kızılcık Kırmızısı Deri, siyah konsol 5.884,31 TL
Konforlu AGILITY CONTROL Adaptif Süspansiyon Sistemi 0 TL
Koltuk Konfor Paketi 988,96 TL

Bmw 525xdrive aracımı ital oldugu için ötv sorunu ile sattım. Gayet güçlü ve konforluydu. Fakat bu gücü her yer kamera ve radar doluyken kullanmak zor. Zaten uzun yolda ve şehir içinde hızı sevmiyorum. İlk Mercedesim olacak. E kasa yenilenene kadar c serisi en mantıklı araç geldi. Test aracını çok begendim 1.6 dizel motordan beklemediğim bir performans beni şaşırttı. Az vergi + az yakıt + mercedes konforu. Aracı kullanan ve almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için konuyu başlatıyorum. Araç hakkında bulabildiğim bilgileri buradan paylaşacağım.



1.6 litrelik dizel motorla ilgili Otohaber dergisinin yazısından bir alıntı

"Renault'tan gelen ama pistonları çelik olanlarla değiştirilip püskürtme sistemi ve motor kontrol ünitesi elden geçirilen motorun gücü 136 hp'ye çıkarken maksimum torku 300 nm'ye düşmüş. bu değişiklikler için yapılan açıklamaysa daha uzun ömür, daha düşük tüketim ve emisyona ulaşmak. Yapılan bu değişiklikler ve şanzıman oranları, Renault ve Nissan modellerinde aynı motorla yaşanan atak hızlanmaları törpülemiş, ağırkanlı bir karakter katmış bu motor yıllardır Nissan Qashqai ve X-Trail de de var. "

Yani, Renault'tan alınan motoru elden geçirildiğine şüphe yok, ancak bunun sebebi daha yüksek tork-hp değerlerine ulaşmak değil diğer gereksinimleri karşılamak olmuş ve performanstan da biraz ödün verilmiş.
N
10 yıl
BMW 5 SERİSİ İÇİN KIŞ LASTİĞİ VE JANT ...
ARKADAŞLAR MERHABA ... Bmw 5.25vdrive aracımda kullandıgım jant lastiği satmak istiyorum. İhtiyacı olan var ise degerlendirsin.

JANT LASTİK TAKIMI LİNK
N
10 yıl
Ankara Cankaya Karatas, Mühye , Yakupabtal ,Yaylabag Proje ve Imar bilgileri
Gelişmekte olan Ankara’nın yeni yüzü Ankara’nın güneyi olacaktır.

Cankaya , Karatas , Yakupabtal ,Muhye ,Yaylabag Proje ve Imar bilgileri ve aklınıza takılan sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamaya fiyatlandırmaya çalısacağım. Bölgenin imara açılmasından sonra doğabilecek haksızlıklar ve mağduriyetlerle etkin biçimde mücadele edebilmek için hissedarlar ile ortak hareket edebilmek şüphesiz çok önemli, onun için daha şimdiden bu platform üzerinden iletişim kurmak çok önem arz ediyor. Bununda ötesinde şu an edinmek istediğiniz bilgilere ulaşıp bölge ile ilgili gelişmeleri kolaylıkla takip edebilmeniz için konuyu açıyorum.

Bölge ile ilgili tüm sosyal ve fiziki gelişimleri paylaşmak ve bilgi edinmek yatırım yapmak adına çare olmaya çalışacağım..



0551 907 95 95 Yücesan.
N
10 yıl
Yanlış yere attım silinsin lütfennn
XXXXX
N
10 yıl
Alkol metre bozuk ve hatalı HAKSIZ ŞEKİLDE EHLİYTİMDEN OLUM..! Yasal süreç...
Arkadaşlar hiç alkol kullanmadığım gece trafik kontrolünde ben üfledikten sonra polis memuru evraklarım elinde ekip otosuna gitti ve otodaki diğer polis evrakları aldı dışarda duran 2 polis ise ortalıkta geziniyordu. Sonra alkolmetreyi üfleten polis gelip uzanıp aracın anahtarını aldı ve aşağı inin 0,51 promil alkollüsünüz dedi şaka yapıyorsun böyle birşeyin ihtimali bile yok dedim " yalanmı söylüyorum 51 promil alkollüsün" dedi aşağı inip mümkün degil dedim.( TAHMİNİM BENDEN ÖNCE BİRİSİ ÜFLEDİ TANIDIĞI VARDI ADAMI BIRAKMAK ZORUNDA KALDILAR VE CEZA BANA KESİLDİ )


Hiç alkol almadığım için itiraz ettim yeni yasa gereği tekrar üfleme gibi bir lüksümün olmadığını söyleyip üfletmediler eğer biraz daha konuşursam

"Alkolmetreye üflemeyen, ölçüme itiraz eden araç sürücüleri yasal düzenleme ile birlikte 100 promil alkolü kabul edilecekler ve kendilerine 2 bin lira trafik cezası uygulandığı gibi, sürücü belgeleri iki yıl süre ile geri alınacaktır." dedi.

Ehliyetime 6 ay el konuldu, 747lira ceza yazıldı..

Alkol metre bozuk diye kan testi istedim fakat adli tıpa götürülmedim ceza tutanağında 0,53 promil yazıyordu polis bana 0,51 demişti iyice olaylar karışmaya başladı ceza tutanagına kabul etmiyorum yazmak istedim polis elimden aldı "İMZADAN İMTİNA" YAZDI.

Aracım bağlandığı için taksiyle Adli tıpa gittigimde üst yazı olmadan test yapamayız denildi test yaptıramadım, devlet hastaneside nöbetçi doktoru buldum durumu anlattım alkol testi istedim kendisi bana yapılcak alkol testi polis nezaretinde olmazsa ölçüm geçersiz olur dedi yinede yap dedim hastane polisini çağırdı hastane polisi ise doktora böyle birsey yaparsan basın ağrır ifadeye cagırırlar uğrasırsın gitsin ceza yazan polisleri alsın gelsin yada karakoldan yazı getirsin dedi, polise madem karakoldan yazı getiricem sen napıyorsun burda dedim ben güvenliği sağlıyorum dedi. DOKTORDA TESTİ YAPMAKTAN VAZGEÇTİ

Ceza yazan memurların yanına döndüm gece saat 3:15 civarıydı toplanıyorlardı artık. Hastane siz olmadan işlem yapmıyor ben alkolsüzüm beraber gidelim yemeginizi ısmarlayım sigaranızı alıyım sadece yanımda gelin dedim. Aldığım cevap "sabaha kadar burada soğukta perişan olduk birde hastanede perisan olalım hadi kardeşim git evine" oldu. bu cevabı aldıktan sonra kendilerine aynen şunu dedim
" ALLAH BELANIZI VERSİN GÖREVİNİZİ YAPMIYORSUNUZ KEYFİNİZ YÜZÜNDEN EHLİYETİMİ ALIYORSUNUZ NEKADAR RAHATSINIZ KAFANIZA TAŞ ATMADIM ANANIZA SÖVMEDİM BEN HAK ETTİM BUNU HAKLISINIZ....." başka bir memur geldi beni aldı uzaklaştırdı.

Bölge idare mahkemesine kan testi hakkımın elimden alındığı alkolsüz olduğumu ispat edemediğim gerekçesiyle başvurdum sonuç bekliyorum canım cok sıkkın ..!!!


BİR YUDUM BİLE İÇMİŞ OLSAM TAMAM DİCEM AMA ALKOLSÜZDÜM ÇOK SİNİRLİYİM...!!!

GELİŞMELERİ VE MAHKEME SONUCUNU PAYLAŞACAĞIM....


21-02-2014 Yaklaşık 1 ay yürütmeyi durdurma kararı aldım. Ehliyetim mahkeme bitene kadar elimde bakalım mahkeme nasıl sonuçlanacak...
N
11 yıl
Ram yükseltme Sorunsalı.. Anlayan var mı?
Arkadaşlar sorumu söyle özetleyim;

Diz üstü bilgisyarımda 2 ram slotu var bir slotta 2gb DDR3 RAM (1.066 MHz) ram takılı Diğer slot boş oraya 1333Mhz 2 gb ram takarsam sorunsuz kullanabilirmiyim yoksa 1.066 Mhz ram bulup onumu takmak zorundayım ?





Cihazın marka model ve özellikleri ; TOSHIBA C660-14K CORE i3-370M 2.4Ghz 2GB 500GB 15.6

İşlemci : Intel® Core™ i3-370M işlemci | Saat hızı : 2.40 GHz | Ön Veri Yolu : 1,066 MHz | 2. seviye önbellek : 3 MB

İşletim Sistemi : Orijinal Windows® 7 32-bit

Sistem Hafızası : 2,048 MB | maksimum genişleme : 8,192 MB | teknoloji : DDR3 RAM (1.066 MHz)
N
11 yıl
Memo Pad me 172v İÇİN KILIF ARAYANLAR.
Memo Pad me 172v yabletim için 2 tane kılıf almıştım cinden yeni geldi tableti satmış olduğumdan kılıf isteyene yardımcı olabilirim.

Sahibinden Link TIKLAYIN
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.