Z

Yarbay
15 Temmuz 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
358761 Gün Cezalı
356362 gün 10 s. 6 dk.
Gönderiler Hakkında
Z
7 yıl
Turknetten 4 mb upload isterken download aldık.
Bende diyorum internetim neden yavaş. Modemin içine bir baktım arkadaşlar bana gelen 5 mb. Splitterı çıkarıp direkt te bağladım. Değişen hiçbirşey yok. Hattan gelen hız bu. Aradım arıza kaydı oluşturdum. Bakalım ne olacak

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Z
7 yıl
Yabancı plakalı araç ile kazaya karışınca prosedür nedir?
Allah kimseye göstermesin, ama bu durumda prosedür nedir? Hep merak etmisimdir.
Z
7 yıl
2. El araba aldığınızda icinde birşey buldugunuz oluyormu?
Mesela Tempra almıştım 2003 de. Taban halısını değiştirirken, gümrük belgesi gibi birşey çıkmıştı. 98 Polo almıştım. Koltuk aralarından eski zaman kuruşları çıkmıştı. Hatta bu poloda arkada orjinal saglik çantası varmış bulunca mutlu olmuştum. Taa 98 yılından kalmış tendirdiyot vardi. :) Sizinde bu şekilde yaşadığınız sürprizler oldumu?
Z
7 yıl
Farın içinin lekelenmesi.
Durduk yere biri su aldı. Uzunlari yaktim kurudu, fakat içinde leke kaldı. Şimdi birtarafi ipana ile fircalanmis gibi duruyor. Sarı. Far deliğinden el veya nesnede girmiyor. İçini açmadan yapılabilecek birşey varmı? Yada açmak zorunda kalirsam nelere dikkat etmeliyim?
Z
7 yıl
Kontak açıkken en fazla 5 dk radyo dinleyebiliyorum.
Araç Citroen bilenler bilir, eko mod var yani akü mars basmasına yetecek kadar, güç kaldığında tüm elektronik aksamların enerjisini kesiyor, ta ki yeniden mars yapana kadar. Ama hiç mars basmamazlik, hatta zorlanma bile yapmıyor. Kışın da aynıydı. Aku yiğit ışıklı aku. Tahminen 3 yıllık. Bu olay canımı sıkıyor. Mars basan akuyude hemen değiştirmek istemiyorum.Özellikle pejo grubu araç kullanan arkadaşlar sizde durum nedir.?
Z
7 yıl
2. el lastik alınır mı?
Az kullanılmış fiyatı uygun 2. El lastik alınır mı? Alırken dişleri ve üretim tarihi haricinde dikkat edilmesi gereken neler vardır?
Z
7 yıl
Hali yıkayan kadinlar hakkinda
Yağ arkadaş arabanın davlumbazlari temiz olmazsa huzurum kaçıyor. Bu yüzden özellikle oraları temizler parlatıcı sıkarım. Yikadigimi anlayan halı yıkama istihbaratı haber alıyor sanki. Hoppp köşe başında yola akan şarıl şarıl su. İnat ediyorum üst sokaktan gidiyorum hoooop aynı manzara.

Sudan geçiyorum mecbur inince bir bakiyorum bütün emeğim boşa gitmiş. Sizde gıcık oluyormusunuz :)
Z
7 yıl
Size ruhu varmış gibi hissettiren arabanız oldumu?
Sizi anladigini, dost olduğunu ve ona güzellik yapmak istediğiniz aranızda duygu bagi oluşan aracınız oldumu? Olduysa hikayenizi anlatır mısınız?
Z
7 yıl
Hadi gençler şu abinize bir akıl verin bu yaştan sonra okumak istiyorum.
Meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum. Evliyim 1 de çocuk var. Eskiden lise mezunu meslek sahibi olmak iyiydi ama şimdi yetmiyor. Zamanında oku dediler kafa dank etmedi.

Yaş oldu 30. Mtok bölümleri.var düşük puanlı bilgisayar ve elektronik bölümü mühendisliklerine girebilirmiyim? Gündüz çalışıp akşam derslere girebilirmiyim? Kredi yada burs alabilirmiyim? Üzerime birşey olmaması gerekiyormu?

Hadi kardeşlerim bir akıl verin. Gerekirse mtoklu bir universitenin iline tasinirim. Şu an Kocaeli İstanbul arasında ikamet ediyorum. Daha çok Kocaeli sayılır.

Üniversitelerin Avrupa'da tanınması benim için çok önemli.
Z
7 yıl
İçimi dökmek istiyorum.
Ben bir kardesinizim. Öyle köşeye sıkışmış hissediyorum ki kendimi. Sinirden stresten, 8 yıl önce bıraktığım sigaramı içerken yazıyorum bu satırları..

Annem babam yıllarca kavga etti, Şiddetin oluk gibi aktığı bir yuvada büyüdüm. Maddi imkansızliklar nedeniyle, liseden beri çalıştım. Cahildim, dünyayı yaşadığım ülkeden ibaret sanardim. Üniversite okumayı çok istedim. Ama ailemin maddi durumundan dolayı, askerlik için para biriktirmek, evlenmek için para biriktirmek, kısacası herşey için para biriktirmek, zorunda bırakıldım.

Şimdi ise, issizim evlendigim için kendime göre büyük sayılabilecek borclarim, dertlerini ve tasalarim var. Çıkar yol olarak gördüğüm tek imkanım ise, gerekirse gece gündüz calisabilecegim yurtdışında bir ülke bulmakti.

Azmettim, ücretsiz bulabildiğim her İngilizce dil kursuna gittim. Ama bir gerçeği unuttum. Her ne kadar bir çok mesleğim olmasına karşın, üniversite eğitimi olmadan hiçbir ülkenin beni istemeyecegiydi.

Şimdi 2 yaşında bir oğlum var ve geceleri ona bakarak düşünmekten uyuyamıyorum. Burada bir işe girsem en fazla 2000 TL kazanacak, bu parayla borç mu odeyecek? Ailemimi geçindirecek, yoksa oğluma bir gelecekmi sunacaktim?

Yurtdışında yaşayan Türklerden yardım istedim. Buna kendi akrabalarimda dahildi. Kimse yardım etmek bir tarafa dursun, Türkiye'nin durumunu göklere cikarip, acaba benmi başka ülkede yaşıyorum diye uzun uzun düşünmeme neden oluyorlardı.

Sonunda anladım, kimseden kimseye fayda yoktu. Hatta insanın en yakını kardeşinden bile. Linkedini alt üst ettim. Mesleğim ile ilgili her ilana cv gönderdim. Alman bir işveren bana geri döndü. Sevinç ile açtığım e mailde, geçmişte sadece İngilizce bilenler ile calistigimizda, sorun yaşadıklarını, Alman işverenlerin c2 seviyesi Almanca istediklerini, bu sebeple yardımcı olamayacağı yazılıydı.

Peki Almanca da öğrenirdim. Ama kendi dilimi konustugum, sadece YouTube gibi ücretsiz dil öğrenebileceğim bir yerden mi? Bu hedefime ulasacaktim? Hayır tabiki hayır...

Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Çok sevdiğim oğlundan bile ayrılmayı göze aldım, fakat bundan sonra ne bir fikrim, nede bir planım kaldı. Ne bir birikimim, nede hayallerim kaldı.

Kendimi suçlu hissediyorum, neden bir çocuk sahibi oldum, neden evlendim? Neden bir çocuğun günahına girdim? Ne olacaktı? Büyüyünce benim gibi çocukluk hevesi, o küçük arabalar hep hayallerindemi kalacaktı? Yoksa gözü hep birseylerdemi kalacaktı? Kendimi düşünmeyi uzun zaman önce bıraktım. Öyle ki doktor çıkıp kansersin 3 aylık ömrün kaldı dese sevinecek haldeyim.

Şimdi bu konuyu okuyacak, belki de alay edecek, belki de benim kendime kızdığım gibi bana kızacaksıniz, sonrada hayatınıza kaldığınız yerden devam edecek, beni çok değil, 1 gün sonra unutacaksiniz. Haklısınız da, fakat akıl akıldan üstündür, akıl verende coktur, bu kardesinize bir akıl verin.

Pasaportu ve yabancı dili olan İngilizce bilen, 25 yaşından sonra kendini geliştirmeye çalışan, çalışmak zorunda olmasa üniversite okuyup, bilgisayar mühendisi yada yazılım mühendisi olmak isteyen, yada yurtdışında gece gündüz çalışıp, Euro ve doların satın alım gücüyle bu hayaline kavuşup ailesinin geleceğini kurtarmak isteyen 30 yaşındaki bu kardesinize bir akıl verin.

Dün gece bir rüya gördüm. Denizde yuzuyordum, anlamina baktım, sıkıntılardan kurtulacağım anlamına geldiği yazıyordu. Benimde son kalan ümidim ile sizlerden bana yol göstermeniz için, aklıma konu acmak geldi. Çoğumuzun dertleri aynı, ülkemizin gündemi sayılır, adminlerden konuyu kaldırmayıp, son kalan umudumada balta vurmamalarini rica ediyorum.

Yokmu inandığı ve sevdigi ne olursa olsun, onun hatirina, bir insana yardım edebilecek olan? Yokmu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.