S

Binbaşı
02 Haziran 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
201 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
geçen yıl
Baseus USB C HUB 9\u0027u 1 arada USB C
Herkese merhaba,

Şirket bilgisayarında gereksiz USB kullanımını azaltmak için HUB arayışına girdim ve araştırmalarım sonucunda aşağıda linkini bıraktığım ürünü almaya karar verdim.


https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B5QK1W9Z/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
Ürünü sıradan normal hublardan ayıran en büyük özelliği 2 HDMI çıkışını eş zamanlı bağladığınızda monitörlerinizi extend olarak kullanabiliyorsunuz. Piyasada bu özelliği sağlayan bu seviyede ve bu fiyatta ürün nerede ise yok. Normal alacağınız 2 HDMI portuna sahip bir çok ürün monitörleri Mirror olarak kullanmanıza olanak veriyor.

Amazon yorumlarında bir arkadaş Macde extend olarak kullanamadığını belirtmiş ancak ürün özelliklerinde mac için uyumlu olduğu bilgisi var. Ben windows üzerinde denedim bir problem yaşamadım.

Ürün üzerinde benzer ürünlerin bir çoğunda olduğu gibi type C portu üzerinden PD özelliği mevcut ve 100W destekli. Laptopunuzu ve usb üzerinden telefon v.s. şarj edebilmenize olanak sağlıyor.

Ürünün fiziksel özelliklerine gelecek olursak, premium bir hissiyatı olduğunu söyleyebilirim. üzerinde çalıştığını gösteren bana göre gereksiz bir led tarzı ışık var. Rahatsız edici şekilde yanmıyor. 5 saatlik kullanım sonucunda bende şimdilik bir ısınma olmadı.

Ürünü Amazon TR üzerinden satın aldım ve yurt dışından 1 hafta içerisinde geldi.

Bana göre ürünün en büyük eksiği üzerinde ekstra 1 2 tane daha Type C portunun olmaması.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart
Herkese Merhaba.

Sitede problem olduğu için resimleri Imgur a attım : https://imgur.com/a/SyqCfJu

Uzun zamandır uygulamayı planladığın Vertical (Dikey) GPU uygulalamasına başlıyorum.

Kartı dikey koyma planım yaklaşık 4 senedir mevcuttu ancak sistemimde ayrı olarak takılı 2 PCI karttan ötürü uygulayamıyordum. Önceden kullandığım kasa Mid Tower bir kasa olduğu için yeteri kadar boş slotum yoktu ve PCI kartları takmadan kullanma zorunluğu olduğu için sürekli erteliyordum. Kasamı geçen gün Phanteks Enthoo Pro 2 ile değiştirdim ve üzerinde bulunan Vertical GPU bölümüne kartı takarak bir deneme yaptım.

Ekran kartım Aorus RTX 3080 olduğu için kendisi 3.7 slotluk bir alan kaplıyor ve yan cama çok yakın olduğu için temiz hava almada problem yaşıyorum. Durum böyle olunca kartı normal yerine kit ile taşıma ve diğer kartları bir şekilde montajlama durumuna geldim.
< Resime gitmek için tıklayın >


Öncelikli olarak almış olduğum ürünün resimlerini buraya ekliyorum.

Ürün basit bir kutuda geliyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


Kutuyu açtığınızda sizi basit bir bilgilendirme kağıdı karşılıyor. Kağıt üzerinde nasıl montaj edileceği ve eğer kasanızın kart braket yeri uygun değilse manuel olarak modifiye etmeniz gerebileceği bilgisi verilmiş.
< Resime gitmek için tıklayın >


Kutu içerisinden
1 Adet PCI Express 3.0 Raiser Kablo
Bağlantı vidaları ve braketin kasa zemini ile temas etmesi durumunda orada bulunan kablo v.s. ekipmana zarar vermemesi için braket altına yapıştıracağınız köpükler 3 farklı kalınlıkta köpükler
1 Adet braket çıkıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


Braketin kendisi 6 slotluk yer kaplıyor. Kasanız üzerinde nasıl duracağını ona göre planlaya bilirsiniz. Eğer braketi daha az yer kaplaması açısından yükseltmek isterseniz sağ üst köşeden çentinkerini kesmeniz gerekmekte.
< Resime gitmek için tıklayın >


Kutu içerisinde çıkan raiser kablo PCI Expres 3.0 destekli. Ne yazıkki 4.0 desteği yok. Bunun için isterseni varsa kendiniz ayrı bir PCI Express 4.0 raiser alabilir veya bios üzerinden PCI Express 3.0 uyumluluk modu açarak kullanabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >


Benim planımda kasamda 8 slotluk yer olduğu ve en altta bulunan slotun boş olduğunu düşünerek bir kartı en üste takarak diğer kartı ekran kartının arkasına saklamayı düşünüyorum. Bunu yapabilmeniz için elinizde 1 adet daha PCI raiser kablo olması gerekmekte.

Ekran kartını söktükten sonra diğer PCI kartlar meydana çıktı.

< Resime gitmek için tıklayın >

İlk amaç Ses kartını en alt slota takıp elimdeki mevcut diğer PCI Ekspres kartı ile Wifi kartını bağlamaktı. Baya baya da oldu. Ekran kartını önce kite takıp sonra kasaya bağlamanız gerekli. Yoksa benim gibi 2 işli olursunuz.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Ancak sistemi açtığımda Wifi kartı çalışmadı ve kasayı tekrar toplamak zorunda kaldım. Kiti taktıktan sonra kasa altında fazladan 2 slot kaldığı için kartları buraya taktım. Şimdilik ses kartı çalışıyor ancak Wifi kartı için riser satın almam gerekti.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Isıl değerleri merak eden arkadaşlar için kesin birşey söyleyemeceğim. Nedeni ise bu işlemlerden önce kartı sökmüşken kartın termal padlerini ve macununu değiştirdim. Hatta Led in tekinin kablosunu takmamışım galiba yanmıyor :) Ama genede bilgi olarak cama yakınk durumla arasında 8 derecelik bir fark olduğunu söyleyebilirim.

Ek bilgi olarak benim gibi eğer Display port kullanıyorsanız kartın display portları kasa arkasında kör noktaya geldiği için tırnaklarına basmak ve sökmek baya zor oluyor.
S
4 yıl
Türklerle Aynı Guildde olmak ????
Yaşadığım olayı anlatayım. Twisting Nether de guild arayışı içerisindeyim. Arkadaş Trade den yazmış işte guilde healer lazım v.s. Küçük çocuğum olduğu için eskisi gibi raid sattleri v.s. uyamıyorum kısaca Sosyal takılıyorum vakit olursa M+ yapmaya çalışıyorum. Arkadaşa Wisp attım dedim sosyal alım yapıyormusunuz. evet demesi üzerine dedim şu anki guild yardımcı olmuyor muhabbet yok filan. Guilde alırmısın dedim Bunun üstüne arkadaştan cevap gelmedi bi iki daha sordum adam bana sosyal alım için tamam ama yardım için hayır almıyorum guilde dedi. Üzerine dedim bu kafa ile sizin guild çok yaşamaz. Arkadaş bu lafın üzerine direk ignore lamış.

15 Yıldır WoW oynuyorum bu kafayı ilk defa görüyorum. Sosyal alım mantığı zaten Raidlere gelemiycem ama muhabbetim olsun yardımlaşırız v.s. Arkadaşın yaşını bilmiyorum ama şundan eminim o daha bu oyunun ne olduğunu bilmediği zamanlarda bizler Outland de Grull Lair de Grull u devirecez diye uğraşıyorduk. Guildlerin ne olduğunu ne anlama geldiğini o zamanlardan biliyoruz....

Kolay Kolay bi TR guilde girmem muhtemelen artık....
https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/eu/twisting-nether/nightbáné

Bu guilde girmeyi düşünen arkadaşlar veya orada olan arkadaşlar 2 defa düşünsünler. Bu yönetici takımla bu iş zor...
S
4 yıl
Türktelekom PLAYSTORE Rezilliği
Gene bir TTNet gene bir rezillik.
Akşam TTnet Playstore a giriş yapıyım dedim neler var neler yokmuş gibisinden. (2010 dan beri kullanıyorum) Giremedim. dedim şifreyi yanlış hatırlıyorum şifreyi sıfırlayım. onu da yapamadım. Sonra aradım müşteri hizmetlerini. Oradaki arkadaş artık mail adresim ile giremeyeceğimi telefon numarası ile tek şifre oluşturmam gerektiğini söyledi. Dedim tamam sıkıntı yok sistem öyle gerekiyorsa. (B.k var da TTnet i dinledim) Arkadaş tek şifreyi oluşturdu tamam artık kullanabilirsin filan dedim eyv. dedim kapattım. Ama ne göriyim. Daha önceden aldığım hiç bir içeriğe erişemiyorum. Mail adresimle artık şifre bile sıfırlayamıyorum.
Asıl olay bu konu hakkında müşteri hizmetlerini aradığımda bana girememe nedenim olarak arkadaşın (Bilgisiz, başından savmaya çalışan v.b.) ödenmemiş faturanız olduğundan giremiyorsunuz ve ben ekranımda bunu böyle görüyorum demesi üzerine çıkan tartışma gerisini siz düşünün.

Bunun gibi bir sorun yaşayan arkadaş var mı ? Nasıl çözeriz bu sorunu.
Boş ver demeyin Doom Eternal aldım o hesap ile...
S
5 yıl
Bir Yeni doğan hastane serüveni (Yeni Doğan Geçici Takipnesi)
Arkadaşlar herkese iyi forumlar.

17.06.2019 tarihinde yeni bebeğimiz oldu ve doğumdan sonra solunum sıkıntısı oldu ve doktorlar gözetim altında tutmak için yoğun bakıma aldılar ve 22.06.2019 tarihinde taburcu olduk.
Benim anlatmak istediğim doktorların bebek doğduktan sonra koydukları teşhis olan Yeni Doğan Geçici Takipnesi (Islak Akciğer, YGT) ile ilgili yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak, sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili bilgilerimi paylaşmak. Umarım kimse bu sorunu yaşamaz ancak yaşayan anne babalar için benim yaşadığım süreci anlatarak bir miktar durumu anlamalarını sağlamak.
Anlatacağım konuda hiçbir şekilde doktor veya hemşire suçlaması yapmayacağım. Çünkü okuyunca anlayacaksınız doktorun veya hemşirelerin yapabilecekleri bir durum değil tamamen çocuk ile ilgili. Zaten hastanemizden ve doktorlarımızdan oldukça memnunuz. Gerek tavırları olsun gerek müdahaleleri olsun.

Gün 1 (17.06.2019)

Çocuğumuz doğduktan sonra küvez ile birlikte annenin yattığı odanın bulunduğu kata getirildi ve orada rutin kontrolleri yapıldı. Boy kilo ölçümü. Ölçümler sırasında hemşiremiz çocuğumuzun nefes alıp vermesinde güçlük olduğunu yani çok hızlı nefes alıp verdiğini bizlere belirtti. Konu ile ilgili kendisinden bilgi istediğimde yeni doğan bebeklerin bu tarz solunum sıkıntılarının olabildiğini genellikle 2 3 saate geçtiğini korkulacak birşey olmadığını belirtti.

Aradan 2 saat geçtikten sonra çocuğun nefesinin düzelmediğini ve yeni doğan doktorunun çocuğu görmesi gerektiğini ve bu şekilde bize bilgi verebileceğini çocukta Yeni Doğan Geçici Takipnesi olduğunu söyledi. Bunu söyledikten sonra doktor gelene kadar internetten bilgilenmeye çalıştım. Nedir ne değildir gibisinden. Çünkü doktor geldiğinde kendisinin bana vereciği bilgilerin boş kalmasını ve doktora saçma gereksiz soru sormaktan kaçınmak istedim.

Yeni doğan doktorumuz geldiğinde çocuğun hızlı nefes alıp verdiğini nefes alırken karın bölgesinde çekilmeler olduğunu belirtti ve Yenidoğan geçici takipnesini kısaca bana anlattı.Bebeğimiz biraz iri bebek olduğu için bu tarz bebeklerin biraz üşengeç olduğundan sürecin biraz uzun olabileceğinden korkulacak birşey olmadığından bahsetti. İnternette öğrendiğim bilgiler ile aynı bilgileri verdi.

YENİ DOĞAN GEÇİCİ TAKİPNESİ : Kısaca anlatmak gerekirse eğer durum bebeğin anne karnındayken ciğerlerine çektiği sıvının doğum esnasında boşalmaması veya boşaltamamasından kaynaklı. Genel olarak sezeryan doğumlarda görünüyor. Nedeni ise bebeğin doğum kanalına girmediği için ciğerlerinin sıkışmaması ve bundan ötürü ciğerlerindeki sıvıyı boşaltamaması. Tedavisi basit bir yeni doğan hastalığı.

Doktorumuz bize verdiği bilgilerde çocuğun dakikadaki nefes alıp verme sayısının 40 ile 60 /dk olması gerektiğini bizim bebeğimizin 60 - 70 /dk olduğunu ve sınırda olduğunu solunuma bağlı emmede güçlük çektiğini annenin emzirmesinde ve çocuğun nefesinde ilerisi için ciddi sağlık sorunları çıkarmaması için gözetim altında tutmak ve tedavi etmek için yoğun bakıma alınması gerektiğini bildirdi.

Gün 2 (18.06.2019)

Çocuğumuzu günde sadece 1 defa görebildiğimiz için ziyaret saatinde çocuğumuzun yanına gittiğimizde burnundan oksijen verilmiş acil durum için damar yolu açılmış ve tedavisine başlanmıştı. tabii ki bizler çocuğu o şekilde görünce istemsizce korktuk. Doktorumuz ile görüştüğümüzde durumunun stabil olduğu bilgisini verdi. Ancak süreç sadece tedavinin bir parçasıydı. Yoğun bakımdan çıkınca internette bu sefer derin bir araştırma yapmaya giriştim ve bi ton yorum okudum hiç biri istediğim şekilde mantıklı cevaplar vermiyordu. Hepsi sorunu yazmış sonra bırakmış, oraya gelen insanlar da benimde böyle siz ne yaptınız gibisinden sorular sorum onlarda terk etmişler. Derken üniversite hayatımın bana kattığı en güzel şeyi yapmak o an nasıl aklıma geldi bilmiyorum ama makaleler araştırmaya başladım. Beni rahatlatan makalenin linkini aşağıya veriyorum. İsteyen arkadaşlar okuyabilir. Makaleyi yazan hocalarımıza da sonsuz teşekkürler. Makalelerde kısaca bu durumun normal olduğu genellikle doğumdan sonraki 6 saat içinde ortaya çıktığı ve genel olarak bebeklerin bu durumu 2 3 saat içerisinde kendi bünyeleri tarafından düzeltildiği yazılı. Ancak bizimkisi gibi durumlarda bebeklere ek oksijen desteği ile birlikte 24 - 72 saat içerisinde tedavi edildiği yazılı. Makaleleri okuduktan sonra eşime de durumu anlattım ilk anneliğin verdiği heyecan ve korku ile olayı birazda olsa anladı.

Makale 1
Makale 2

Gün 3 (19.06.2019)

Yoğun bakıma girdiğimizde çocuğumuzun burundan oksijen verilen ekipmanlar çıkartılmış, bebeğin başı camlı bir odaya alınmıştı. Bu durum bizi rahatlatmıştı. Konu ile doktorumuzda yaptığımız görüşmede, sürecin güzel ilerlediği bizlere bildirildi. Bizlerde tabii sevinçle ne zaman alabiliriz şeklinde bir soru sorduk. Doktorumuz orada bizlere bizlerde sizlerin hemen kavuşmasını isteriz ama süreç tamamen çocuğa bağlı o ne zaman hazır olursa o zaman ilk olarak anne ile temasın sağlanacağını bizlere bildirdi. Çocuğun solunum sayısını sorduğumda 60/dk ya düştüğünü ancak arada çekilmelerin devam ettiğini bizlere söyledi.

Gün 4 (20.06.2019)

Çocuğumuzun yoğun bakım ziyaretinde artık nefes alıp vermesinin sadece küvez içerisinde olduğunu gördük. Doktorla yaptığımız görüşmede durumunun iyi olduğu göre annemizin bebekle ilk emzirmesinin o gün öğleden sonra yapılabileceğini belirtti ve annemiz ile ilk temas o gün akşam 4 den sonra sağlandı. Sevinçten uçuyoruz görmeniz lazım :)

Gün 5 (21.06.2019)

Annemiz günde 2 defa emzirmek için yoğun bakıma girdi. Doktorumuz herşeyin güzel olduğunu ertesini günü taburcu olabileceğimizi söyledi.

Umarım ihtiyacı olan arkadaşlara gerekli bilgileri verebilmişimdir.
S
6 yıl
Dikey ekran kartı ve Ses Kartı
< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar resimdeki sistemde bulunan ekran kartını dikey yapacam.

Şu Linkteki ürünü kullanarak yapmak istiyorum ancak sistemde 1 adet de harici ses kartı var. Onu nasıl konumlandıracağım konusunda bir bilgi bulamadım internette. Bu tarz durumlar için GPU ile birlikte ekstra 1 adet PCI kartına izin veren bir braket var mı. Yardımcı olursanız sevinirim.
S
7 yıl
TTNET 02 - 08 arası yapılan indirmeyi öğrenme.
Selam arkadaşlar. Torrentin steam in bütün indirme yöneticilerinin ayarlarını 02-08 e indirme yapacakmış gibi dün ayarladım. Şu anda TTnet için bir kota kontrolü yapiyim dedim sonuç aşağıda.
< Resime gitmek için tıklayın >

ANladığım kadarı ile buradan bütün indirmeleri takip edicez. Peki gece ne kadar download yaptığımı öğrenmemin bir yolu varmıdır ? Müşteri hizmetleri ile uğraşmak istemediğimden bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

Edit : Dayanamadım müşteri hizmetlerini aradım. Gece o saatlerde AKN bulunmadığından göremezmişim. Görmeninde herhangi bir yolu yokmuş. 178 GB daha varmış Sistemler pek yardımcı değil bu uygulamayı takip etmek için.
S
7 yıl
Port yok sorunu için telefon bağlatsam ne olur ki acep
Arkadaşlar 2 aydır port yok diye internet bağlamıyor ttnet. Acaba yalın almayıp normal telefon bağlatsam 2 3 sonra da internet için başvursam ne yaparlar ? TTnet ile görüştüğümde sahadaki dolapta yer yok dediler. Bu telefon ve XDSL portu aynı şey mi ? bilgisi olan arkadaş bilgi paylaşırsa sevinirim.
S
7 yıl
LG yi üstün Ghost Screen başarısından ötürü tebrik etmek istiyorum.
Arkadaşlar bir çoğunuzun bildiği gibi LG G4 V10 ve G5 modellerinde (Bilinen şimdilik) ekranlarda piksellerin tembelleşmesi sonucunda oluştuğu söylenen ve ekranın bir süre açık kalmasından sonra ekran üzerindeki yazı veya simgelerin ekrana yapışması durumuna ghost screen diyoruz. Ekran kapalı kaldıktan sonra yani kullanılmadığı süreçte bu yapışan arkadaşlar geçiyor ve telefon yeniden kullanılabilir hale geliyor. Bizler şimdilik LG bu konuda mantıklı bir hareket yapmadığı için kendi çözümlerimizi arıyor ve araştırıyoruz. Nitekim bir arkadaşın Mavi Ekran Filtresi kullanarak bunları önlemesi ve bu muazzam bilgiyi bizimle paylaşması. Mavi ekran filtresi bende sorunsuz çalışıyor. Ancak bir yeni sorun olarak bu seferde ikinci ekranda ghost screen olmaya başladı. Hani çok rahatsız ediyor mu kullanım olarak hayır ama onun orada olması beni rahatsız ediyor açıkçası. LG den ikinci telefonu aldım ama bundan sonra almam büyük ihtimalle.


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
7 yıl
Air Fiber İstanbul için
Selam Arkadaşlar. İstanbul un göbeğinde Kartalda port olmadığı için internet bağlatamıyorum. Bu airfiber durumunu öğrendim ve 2 gündür araştırmalarım sonucunda istanbul anadolu yakasında airfiber hizmeti veren firma bulamadım. Bulduklarımın hepsi kurumsal radyolink hizmeti veriyor. Bu şekilde internet kullanan arkadaşlar var mı Maltepe kartal pendik arasında.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.