T

Yüzbaşı
20 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
142 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
4 ay
Sarı sitede ekran kartı dolandırıcılığı
Merhaba Arkadaşlar başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim.
Bir arkadaşımın ekran kartını sahibinden.com da ilana koydum. İlana S-Param ile al seçeneğinide ekledim.
Birisi biraz pazarlık yaptı, fiyatı dediği fiyata çektim ve satın aldı. Ürün satıldığında Almanya'daydım, iletişim biraz kısıtlıydı.
İş yerimden arkadaş kartı kargo yaptı, kargo karşı tarafa ulaştı, ben deneyip parayı onaylamasını beklerken, sahibinden.com dan ürün iade edildi şeklinde bildirim geldi.

Whatsapp üzerinden Ürünü satın alan kişiye yazdım, ne oldu üründe sorun mu var neden iade ettin dedim. Ürünü taktım çalışmadı, hatta arkadaşımda da denedik onda da çalışmadı dedi. Neyse sorun yok dedim.

Ürün gelince bilgisayarcı arkadaşa ulaştırdım ve test etmesini söyledim. Test etti, çalışmadı Tamay, bu kartın vidalarıda yamuk takılmış, sanırım kartı sökmüşler dedi. Bu sırada bir kaç kere çocuğa yazdım ben sağlam gönderdim, bozuk geldi falan dedim ama umursamadı pek.
Bu arada instagram'dan birisi yazdı.
"Tamay Doğar siz misiniz, sahibinden.com dan ekran kartı sattınız mı hiç dedi", "evet sattım 3080ti gönderdim bozuk geldi" dediğimde, yazan kişi "bende 3060ti gönderdim içini değiştirip geri göndermişler ben direk kargoya tutanak tutturdum aradım paramı gönderdi, sizin kargo poşeti ile bana kargo yapmış oradan ulaştım size, muhtemelen sizinkinide öyle yapmıştır" dedi.

Kartımı alan Adamı aradım, "bu kartın içi değişmiş, servise tutanak tutturdum, avukata veriyorum şimdi tutanak ve sahibinden.com satış sözleşmesini" deyince tamam abi paranı göndereyim dedi. 9.500 TL gönderdi.

Sahibinden.com 'la bu süreçte bir kaç kere görüştüm, bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yok, savcılığa şikayette bulunun dediler.
Benim size ulaşma sebebim zaten benim ilanım için değil bundan sonraki ilanlar için dedim. pek iplemediler. Sikayetvar.com a yazdım. süreci anlattım. Aradılar, kvkk kapsamında başka ilanlarıda iade edip etmediğinin bilgisini veremeyiz, ama hesabı inceleyeceğiz böyle bir durum varsa önlem alacağız dediler.

Bozuk olan ekran kartınıda Youtube takip ettiğim ekran kartı tamiratı yapan bir kanal vardı oraya gönderdim. Kendisi Ekran kartını açtı baktı padleri bile eksik kartın. Tamir süreci ile ilgili bir video çekecek ve bu konuyuda gündeme getirecek. Bu adamlar şebeke haline gelmişler. Erkan kartınızı satarsanız ya elden teslim edin veya önce para sonra ekran kartını gönderin. En sağlamı deneyerek elden teslim etmek.

Teknoloji Çözüm - YouTube


Kart kurtalılamadı

video linki
ZOTAC RTX 3080 Tİ EKRAN KARTI DOLANDIRILICIĞI HAKINDA BİLGİLENDİRME - YouTube
T
6 yıl
Tom Clancy\u0027s The Division Türkçe Dil desteği talep
Gençler Ubisoft'a Türkçe dil desteği için baskı yapmamız lazım.

Daha önce imza kampanyası yapılmış ama muhtemelen ubisoft yetkililerine ulaşmamış.
Ubisoft'la mail yolu ile, sosyal medya yolu ile ne yol varsa o yollar ile iletişime geçtim en sonunda cevap yazdılar.
Özetle şöyle diyorlar. Çeviri ile çevirttim koydum.
Sana Division desteklenen bir dil olarak Türkçe görmek istiyorum anlamak ve bu durum oyunu oynamak Türk oyuncuların miktarına olumlu bir şey olacak gibi hissediyorum. Biz Türk oyuncuların büyük bir topluluk var biliyoruz ve o çok takdir ediyorum.
Bunun senin ve diğer oyunculara önemli bir şey anlamak gibi ben, Bölüm ekibe iletmek için emin olacaktır.
Yine de, ayrıca topluluk aynı hissediyor olmadığını görmek ve aynı zamanda onlarınki bir bakış açısı elde etmek forumlarında bu öneriyi sonrası öneriyoruz. Biz oyuncunun oyun geribildirim konusunda son derece konuştuk konular üzerine denetler özel bir ekibimiz var unutmayın: https://forums.ubi.com/showthread.php/1893117-Turkish-language-support

Şu yukarıdaki forum konusuna yazarsanız sevinirim.
Daha sonra steam'da division'a olumsuz yorum yapın ve bu konunun linkini koyun lütfen.

1 için olmasada en azından 2. oyun için Türkçe dil desteği gelsin. Belli olmaz 1 içinde çalışma yapabilirler. Çok zor bir şey değil. İmza felan dikkate almazlar tepelerine binmemiz lazım forumu bombalamamız lazım Türkçe dil desteği konusunda.

Ek olarak Steam'da Division oyunu için eksi verip Türkçe dil desteği talebinizi yazabilirsiniz. < Resime gitmek için tıklayın >

Sadece 1 dakikanızı ayırın :)

Ubisoft Cevabının orjinali
Hello Joker-Turk-,

My name is Mel and I will be assisting you with this issue. First, let me thank you for taking the time to contact Ubisoft Customer Support.

Thank you also for your patience regarding the time it took us to get back to you. Please know we are doing our best to improve our response time and make it as immediate as possible.

I understand you would like to see Turkish as a supported language in The Division, and you feel like this would be a positive thing due to the amount of Turkish players that play the game. We know we have a huge community of Turkish players and we appreciate that very much.

I will make sure to forward your feedback to The Division team, as I understand this is something important to you and the other players.

Still, I would also recommend you post this suggestion on the forums to see if the community feels the same and get theirs perspective as well. Keep in mind we have a dedicated team that checks upon the highly talked topics regarding the player's game feedback:
https://forums.ubi.com/forumdisplay.php/498-The-Division

Once again, thank you for taking the time to contact us. It is great to see players with a genuine interest in improving the game.

Any additional questions you may have, please fee free to ask.

Best wishes,
Mel,
Ubisoft Customer Support.
T
7 yıl
Antalya Yüce Rent A Car
Antalya'da sorunsuz ve fiyatları uygun bir araç kiralama firması arıyorsanız Yüce Rent A Car fiyatlarına bakmadan karar vermeyin. Araçlar, bakımlı ve yüksek modellidir. Havalimanı ve Otel teslimatları yapılmaktadır.
Websitemizden bize ulaşabilirsiniz.
Web :https://www.rentacarantalya.net/
< Resime gitmek için tıklayın >
T
7 yıl
Gigabyte Gaming 3 - i7 4790k overclock sorunu
Arkadaşlar sitemim
Gigabtye gaming 3
i7 4790kl
Corsair h100i v2
kingston hyperx fury ddr3 2x8

Gigabyte gaming 3 anakartlarda hazır gelen overclock değerleri var. i7 4790k için 4.8 değerine çektim. Stress testi yaparken 40-50 saniye sonra 70 derecelerde iken bilgisayar donuyor. ve Reset atıyorum.
Reset attıktan sonra uzun bir süre bilgisayarı açmaya uğraşıyorum çünkü kendiliğinden açılıp açılıp kapanıyor, bazen açılır gibi oluyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Ramleri, bios pilini vs söküyorum 5-10 dk sonra deneye deneye tekrar açabiliyorum.
Manuel değerler mi girmeliyim ?
T
8 yıl
Paykwik ön ödemeli kart nedir ?
İnternette alışveriş yaparken sizi güven içine alacak ve ön ödeme yaparak satın alacağınız dijital bir ödeme kanalı olarak tanımlayabiliriz. Paykwik özellikle hem dünyada hem de ülkemizde kullanımı artan ve birçok sitede alışveriş imkanı tanıyan online ödeme sistemi olarak tanınmaya ev ilgi görmeye devam ediyor. 19 haneli bir dijital kod ile sizlere alışveriş imkanı sunan Paykwik ile artık kendinizi emniyete alacak ev yabancı sitelerde kredi kartı bilgilerinizi vermeden, güvenli bir şekilde ödeme yaparak arzu ettiğiniz hizmeti ve ürünü almanıza olanak tanıyor olacaktır.

Paykwik ile bilgileriniz güvende
paykwik nedir ? Neden Paykwik tercih ediliyor diye daha da ayrıntılı bilgi almak isteyebilirsiniz. Sizler sık sık internetten alışveriş yapıyor olabilirsiniz. Her siteye kredi kartı bilgilerinizi girdiğinizi düşünün. Kendinizi ne kadar emniyette hissedersiniz? Dolayısı ile de kredi kartınızı, imlik bilgilerinizi vermek yerine, ön ödeme yaparak aldığınız bu dijital kartınız ile bakiyeniz doğrultusunda alışveriş yapabilirsiniz. Örneğin 50 liralık bir alışveriş yapacaksınız, bunun için sitemizden Paykwik Kartı alacak ve 50 liralık bakiye yükleterek alışveriş yapacağınız siteye sizlere verilen kodu girerek alışverişi tamamlıyor olacaksınız. İşte bu kadar kolay ve güvende olacağınız için neden tercih edeceğinizi aslında tam olarak anlamış oluyorsunuz.

Kaynak :http://sanalkartlar.com/paykwik-nedir/
T
8 yıl
Tavsiye - Cryptolocker - Locky Ransomware ve Trend Micro Koruması
Arkadaşlar özel bir şirkette Bilişim Sorumlusu olarak çalıştığım için bu konuyu oldukça dikkate alıyorum Antivirüsleri deniyorum.
Başta Comodo'yu test ettim Comodo'nun sandbox sistemi kesin çözüm gibi fakat orda sandbox biraz kastı açıkçası ve kullanıcılar verimli kullanamadı. Ben başta Trend Micro 'nun endpoint sistemini denedim, kurallar oluşturuyorsun kullanıcıların çalıştırabileceği exe leri tanımlıyorsun onun dışında exe ve diğer uygulama uzantılarını çalıştıramıyor o konuyu bu videoda anlatıyor.

Trend Micro Endpoint Teknolojisi
https://www.youtube.com/embed/0uFa8dp43xg

Ben Trent Micro 'nun Maximum sürümünü test ettim onuda aşağıdaki videoda izlediğiniz gibi oldukça etkili bir önlem almışlar.

https://www.youtube.com/embed/7Tui6nyqRBw
T
8 yıl
Cryptolocker (dosya şifreleme) virüsüne karşı %100 Çözüm !
< Resime gitmek için tıklayın >
Arkadaşlar bir çok firmanın bu virüslerden dolayı canı yandı. Özellikle dosya yedeklemesi yapmayan firmaların bir çok verisi şifrelendi ve geri açmak için fidye istendi. Bu virüs mail yolu ile Türk Telekom Faturası, Turkcell Faturası, Kargonuz şubede bekliyor gibi çeşitli fake maillerle size ulaşıyor. Mail kısmında engelleme varmı derseniz ? Spam Filtresini bulut sistemlerden alan firmalar daha korunaklı bu konuda fakat bir çözüm değil tabi ki. Mail uzantıları bulut sistemlerde spama düşene kadar bir kaç kurban veriliyor.

Nasıl korunuruz ?

Comodo Antivirüs sandbox ile bu soruna bir çözüm bulmuş. Öncelikle bu adresten ücretsiz olarak Comodo Antivirüs Programını ücretsiz olarak yüklüyoruz.

Comodo Antivirüs Yükle

Comodo Antivirüs ‘ü yükledikten sonra < Resime gitmek için tıklayın > resimde görülen sandbox ayarlarına giriyoruz. Aşağıdaki grafikte seçenekler var ben uygulama ve belgelerin açılırken bana sandbox içinde çalıştırılıp çalıştırılmamasını sormasını istedim. Dilerseniz siz güvenilmeyen tüm uygulamalar için sanallaştırma kullanabilirsiniz. “Güvenilmeyen uygulamaları başlatmadan önce uyarı göster.” i seçerseniz her uygulamadan önce size bu uygulamanın sanallaştırılıp sanallaştırılmayacağını soruyor. Merak etmeyin sık kullandığını uygulamalar için seçtiğiniz seçeneği hatırlatma kutucuğu var. Bu uygulama için seçimimi hatırla dediğinizde o uygulama için tekrar sanallaştırma sormayacaktır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bilişimciler genelde mail yolu ile gelen virüslere aldanmazlar fakat son kullanıcılar açıkçası dikkat etmiyor. Bilgi İşlemci arkadaşların Tüm uygulamaları sanallaştırmasını öneriyorum. Eğer sanallaştırılmamasını istediğiniz uygulamalar varsa yine ayarlardan o uygulamaları güvenilir listesine ekleyebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Program ayrıca sağ tık yaptığınızda da size bu konuda seçenekler sunuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sandbox nedir ?

Arkadaşlar kısacası güvenilmeyen programları Bilgisayarınızda yetkileri kısıtlı şekilde sanallaştırılmış bir sistemde açan uygulamanın ismidir. Yani işletim sisteminizin içinde sanallaştırılmış bir işletim sistemi gibi düşünün. Virüslü dosyayı açsanız dahi bilgisayarınıza hiç bir zarar gelmiyor.

Cryptolocker Virüsü için şu anda en kesin çözüm budur. Bir ikinci yöntem ise son kullanıcıların eğitilmesi.

Kişilere Sıkıştırılmış dosyalar içinde gönderilen sonu exe, com, dat, bat gibi dosyaların belge olamayacağını bunların virüs olduğunu ve Gönderen kişinin email adresinin kontrol edilmesi gerektiğini öğretmek gerekiyor. Haftada bir hazır bir maille bu tür virüsleri gündemde tutarak kullanıcılara uyarılarda bulunmakta fayda var. Ben başta 2. yöntemi uyguluyordum fakat o kadar uyarıya karşı tıklayanlar yine oluyor. Tabi Acronis True Image ile günlük yedek aldığım için bir sorun çıkmıyor fakat yinede zaman kaybı. Comodo ile kullanıcılar virüslü dosyala tıklasa bile sorun çıkmıyor 🙂 .

Yapmanız gerekenler

Comodo Antivirüs yüklemek
Kullanıcılara virüsler konusunda eğitim vermek
Günlük yedek almak
Makalem biraz aceleye geldi, yazım hataları ve anlatım bozuklukları için şimdiden özür diliyorum.

Gelen maillere bir örnek : Gönderen mail adresi gördüğünüz gibi tamamen farklı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Kaynak :http://www.tamay.net/teknoloji-haberleri/cryptolocker-virusune-karsi-0-cozum/
T
8 yıl
Paykasa Kart Nedir ? Nasıl Kullanılır ?
Paykasa Kart Nedir ?
Gelişen teknolojik çağımızın getirdiği ayrıcalıklardan biri de şüphesiz internettir ve günümüzün en hızlı ilerleyen sektörlerindendir. Değişen teknolojik çağla birlikte, kolaylıkları takip eden insanlar, buna ayak uydurup bu şekilde yaşamlarını sürdürmektedir. Özellikle internetten alışveriş yapmak gibi kolay ve basit çözümler üretirler. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde ki en büyük avantaj, ürünlerin sınırlı sayıda olmaması, istenilen boyutta ve sayıda olmasıdır. Ayrıca bununla kalmayıp istenilen adrese kolaylıkla teslim edilebilmesi ve istenilen ürünü arama derdinin olmamasıdır. Bunun yanında ödeme işlemlerinin kolaylığı da Paykasa kartla mümkündür.


Paykasa Kart
Ödeme işlemleri için paykasa kart kullanımı mümkündür. Tek sefer kullanılabilen bu kart, kullanıldıktan sonra kendini imha eder ve bu da güvenli bir işlemdir. 16 haneli PİN kodu bulunan bu kartın PİN kodu gerekli bölümlere girilerek yapılan alışveriş için karttan ödeme çekilir. Güvenli olmasının bir nedeni kredi kartı kullanılmadığı için bilgileri verme zorunluluğu ortadan kalkar. Bu sistem herkes tarafından kullanılabilir. Kimlik bilgileri gibi özel bilgileri paylaşmayan kişiler özellikle bu kart sistemini tercih edebilirler. Ayrıca ek bir şifreye gerek olmadan, ödeme hanesine gerekli kodlar girilerek para aktarım işlemi gerçekleşmiş olur. Tek seferlik bir işlem olduğu için para üstü alma söz konusu değildir. Günümüzde Türkiye’de de kullanılmaktadır.

Paykasa kart kullanımı internet alışverişi için kolaylık sağlayan bir ön ödeme sistemi olup, hem hızlı hem de güvenilir bir yöntemdir ve kullanımı başlamıştır.

Paykasa Kart Nasıl Kullanılır ?

Kredi kart bilgileri sanal ortamda paylaşmak istemeyenlerin, hızlı ve güvenilir alışveriş yapmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu bu sistem uzun zamandır Avrupa’da uygulanıyordu. Ülkemizde de popülerliliği her geçen gün artan bu istemin kullanıcıları, alışverişlerini güvenli olarak yapmanın verdiği huzurla bu sisteme başvurmaktadır. Kontör yükleme sistemine benzeyen bu sistemde kullanıcılar kendilerine verilen kodu alışveriş esnasında kullanarak tek seferlik işlem gerçekleştiriyorlar ve yapılan işlem sonrası kart işlerliğini yitiriyor. Karta dair en çok merak edilen ise Paykasa nasıl kullanılır ? sorusudur. 10, 20, 25, 50, 100, 200 ve 250 Euroluk birimleri bulunan kartlardan birine satın alarak işlemin ilk adımı atılıyor. Daha sonra alışveriş yapacağınız sitede sizden istenen kart numarası kısmına paykasa kartınıza ait pin kodunu giriyorsunuz ve işleme devam ederek alışverişinizi yapıyorsunuz.

Paykasa nasıl kullanılır ?
Günümüz dünyasında neredeyse her türlü iş ve işlemin merkezi haline gelen internet, alışverişin de odak noktası haline gelmiştir. Alışverişin internet ortamında rahat olması, bireylerin aradıklarına çok kolay biçimde erişebilmeleri ve seçeneklerin geniş bir yelpaze oluşturması gibi faktörlere bağlı olarak internet üzerinden alışveriş yapmak daha cazip hale gelmiştir. Kolayca bulunabilen ürünlere sunulan ödeme kolaylığının yanında adrese teslim şeklinde sunulan avantajlar, internet üzerinden alışveriş yapanların sayısını günden güne artırmaktadır. İşte bu şekilde sanal alışveriş esnasında kullanılan Paykasa kart ile alışverişler daha kolay ve güvenilir hale gelmiştir. Paykasa nasıl kullanılır ? diye merak edenlere bu kartın tek kullanımlık olduğunu ve sanal alışverişlerde güvenirliği üst düzeye çıkardığını söylemek yerinde olacaktır.

Bu kart ön ödeme sistemli olup bir kez kullanıldıktan sonra geçerliliğini yitirmektedir. Kart, alışveriş işlemi gerçekleştikten sonra otomatik olarak kendini imha etmekte ve güvenirliği artırmaktadır. Paykasa nasıl kullanılır ? sorusuna verilecek bir başka yanıt da karttaki meblağın tamamının kullanılmasının gerekliliğini haberdar olmalarıdır. Çünkü kart tek kullanımlık olduğu için alışveriş sonrası kartta kalan tutar kartla birlikte imha olmaktadır.
Kaynak :http://sanalkartlar.com/paykasa/

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
T
8 yıl
Astropay Nedir ? Ön Ödemeli Kartlar
İnternet üzerinden alışveriş yapmak isteyenler ödeme konusunda güvenli tercihler yapmak istediklerinden kredi kartı kullanmak yerine sanal kart seçeneklerini daha sık tercih etmektedir. Sanal kart kullanmak isteyenler internet üzerinden yaptıkları alışverişlerde ön ödeme koşulu ile güvenli ödemeler yapmak için Astropay kart ile işlem yapmaktadır. Astropay nedir ? Bilmeyenler için en kısa açıklama olarak ön ödemeli sanal karttır. Kullanmak isteyenlerin başvuru yaparak kartı sanal ortamdan almaları gerekir. Alınan bilgiler ile kredi kartına ihtiyaç duymadan da ödemeler online olarak sanal kart ile kolayca yapılabilir. Alt limitlere göre belirlenen sanal kart sayesinde bu şekilde online alışverişlerde alınan ürünlerin ödemeleri sanal kart ile yapılabilir. Astropay kart ön ödeme koşulu olan bir sanal kart olduğundan bu şekilde ödeme yapmak isteyenler öncelikle karta belirli miktarda ödeme yapmak zorundadır. Bu sayede daha güvenli bir şekilde ödemeler astropay kart ile yapılabilir.

Astropay nedir astropay kart başvurusu yapacak olanlar siteden kolayca işlem yaparak başvurularını yapabilirler. Online başvuru sırasında belirlemiş olduğunuz limitlere göre karta yükleme yaparak bu şekilde istediğiniz yerde kredi kartı yerine astropay kart kullanabilirsiniz. Astropay nedir ? Bilmeyenler için ön ödemeli sanal kart olarak açıklayabiliriz. Ön ödeme koşulu nedeni ile kredi kartı gibi güvenlik sorunu yaşamadan kolayca ödemeler yapılabilir. Kart talebinde bulunan herkes sanal kartını alarak bu şekilde ödeme yapabilirler. İnternet üzerinden yapılacak olan ödemelerde kişisel bilgileri vermek isteyenler astropay kart ile ödemelerini bilgi vermeden de kolayca yapabilirler. Yurtdışında oldukça eski olan astropay ülkemizde son yıllarda kullanılmaya başlandı. Sanal kart alırken astropay kart tercih edenler bu durumda aldıkları kartın sanal pin kodu ile bakiyelerine göre ödemelerini yapabilirler.
< Resime gitmek için tıklayın >

Kaynak:http://sanalkartlar.com/astropay-nedir/
< Resime gitmek için tıklayın >
T
8 yıl
WowApp tavsiye uygulama
Arkadaşlar
Eskiler bilir Messeger'i çok sever ve kullanırdık.
Şimdi bu tarz bir program kalmadı skype var garip güncellemelerden sonra çok kullanılamıyor malesef.
Facebook 'tan iletişim kurmaya çalışıyoruz fakat ondada facebook kendine çekiyor zaman harcatıyor insanlara.
Hem mobilde, hem bilgisayarda çalışan bu tarz bir uygulama ararken karşıma WowApp çıktı deneme fırsatı buldum ve aktif olarak kullanıyorum.
WowApp 'ı whatsapp+skype karışımı olarak düşünebilirsiniz. Ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Uygulama Kayıt Linki.

Uygulamanın bir artısıda kullandıkça ufakta olsa para kazandırması.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.