I

Yüzbaşı
02 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
115 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
3 yıl
Baymak Elegant Prime 18btu Durmak bilmiyor
Arkadaşlar klimamla ilk yazım. Performansından oldukça memnunum hatta 28 derece soğutma da durmak bilmiyor namussuz. Oda 22 derece oldu hala soğuk üflüyor sizde de bu problem olsumu? ifeel tuşuna basınca kumanda oda derecesini ölcüyor ve klima otomatiğe fan hızını düşürerek geçiyor ancak ben kumandaya bağlı kalmak yerine klimada yapmış olduğum ayarda otomatiğe geçsin istiyorum. Sürekli ifeel tuşunla uğraşmak mantıklı gelmiyor. Özet olarak odam 25 derece kalsın diye klimayı 25 e alayım gerekdursun gerek yavaşlasın 25 altında veya üstüne çıkmasın. Ben 28de donuyorum resmen :) 25 yapsam ne olur hiç denemedim
I
3 yıl
Kalorimetre Yüksek Tüketim
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Bugüne kadar odalar petek usulu 3 ton kömür al bütün kış ısın mantığınla ısındım. Yeni aldığım daire yerden ısıtma GMK-20-MB Isı sayacı kalorimetre kurulu. 40 günlük tüketimim 3047.34kw ve bana 1054.32 tl ödeme çıktı. Resmen şok oldum. Isitma pelet ile yapılıyor. Boylerimde kalorifere bağlı. Şimdi ana vanadan yarım olarak kısma yolu gittim ancak kimi sakinler kalorimetreye faydasi olmaz gibi konular soyledi. Acaba benim ne yapmam lazim. Kalorimetre içinden geçen tazzikli suyu kısmamın faydasi olurmu? Şuan yarıda ve ısıda hic düşmede yok oyle bekliyorum birdahakinde ne gelecek diye
I
3 yıl
Mikrotik 3011 Router Kurulum
Arkadaşlar öğrenci yurdumuz var. Malum Kapalıyız bende boşken internet alt yapısını incelemek istedim.
Sistem Tplink Archer Vr600 - Mikrotik 3011 Router ve Mikrotik Acces Point Cap2nd ler ile intenreti vermekte.
Tek bir kural yazılı ip otomatik hız limitleme. Başkada bir kuralımız yok. ACces Pointlerde Capsman üzerinden bağlı tümişlemi 3011 router üzerinden yapabiliyorum. Ancak geçen farkettim routerde kararsızlık var cep telefonundan online oyun oynarken biraz zaman geçtikten sonra internet ciddi şekilde ping le beraber yavaşlıyor. Farklı bir acces point bağlandığımda sorun düzeliyor veya router kapatıp açtığımda . Sorun acces pointten sandım ilk başlarda ancak anladığım kadar roter bağlı olan ip üzerine bu sıkıntıyı yaratıyor. Şöyle mikrotik kurulumundan sağlam anlayan bir arkadaş varsa uzaktan bağlanığ sistemi inceleme eksikler nelerdir düzelt ve ekleme yapabilirmi acaba ?
I
4 yıl
150 kullanıcıya Switch önerisi
3 katlı binada yaklaşık her katta 4 adet mikrotik ap yani toplam 12 adet Ap ile 150 kişiye internet dağıtıyorum. Tplinkin her kata 8 portlu 80tllik switch ile ağ kablolari bağl. Ancak switchlerde şişmemi oluyor ne oluyorsa ufak ağ sorunlarım var. Sadece switchlere reset attığımda duzelme oldugu için problem switchlerde diye düşünüyorum. Acaba tek 16 port yada 8 port olarak onerebileceğiniz switch varmı? Kontrol edilebilir olmasi önemli değil. Fiyat performans urünü olsun yeterli. Yada switch te neye dikkat etmeliyim bunuda yazsanız yeterli olacaktır, tesekkürler.

Sistemim wr600 köpru modem, mikrotik RB 1100 router, ucuz switch ve mikrotik cap2nd acces point şeklinde internet dağıtıyorum.
I
4 yıl
TTNET Türktelekom iSS kullanıcı şifre hatası çözümü
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Ttnet in vermiş olduğu standart modemi sorunsuz kullanmaktaydım. Daha sonra üst seviye bir modem aldım ve kurulumu gerçekleştirdim. Ancak şifremi doğru girmeme rağmen sürekli hatalı uyarısını aldım. Müşteri temsilcisi ile görüştüğümde bana mesaj olarak şifre yolladılar yine benim girdiğim şifre olduğunu gördüm. Sorunum devam etti. Bu yaklaşık 3 aylık bir sorun modemi köşeye koydum ve öyle bekledim. Geçen Ttnetin müdahele edebildiği modeme reset attım ve mevcut şifrele yine hatalı uyarısını aldım temsilci ile görüştüğümde ben müdahele ediyorum dedi ve bağlantı geldi. Şimdi gelelim çözüme nasıl ulaştım. Müşteri hizmetlerine bağlanmadan şifremi sorguladığımda bana gelen mesajla alakasız bir şifre verdi. Bende hemen yeni aldığım modemi bağlayarak bu şifreyi bir umut girdim ancak malum bağlantı sorunlu. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve fiş takılımı gibi saçma soruları dinledikten sonra sistemlerinden şifremin sıfırlanmasıni ve otomatik şifre verin bana mesaj gelsin dedim nitekim sıfırlandıktan sonraki gelen şifreyi girdiğimde sorun ortadan kalktı. Yani ttnet sisteminde galiba bug var daha öncedende modeme kendileri müdahele ettiğinde otomatik yeni şifre oluşturarak müdahele ediyormış ve mesaj olarak istediğimde benim ilk şifrem geldiğinden adamlarda otomatik iki şifre oluyor ve sistem hata gösteriyor.
Birqz karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın.

Çözüm: Müşteri hizmetlerini arayın ve sistemden şifre sıfırlaması isteyin otomatik oluşan şifreyi girin tamamdır.
I
4 yıl
Yeni Corolla 1.6 Dream Multidrive S Kullananlar
2016 Fc5 Kasa civic 1.6 atmosferik kullanıcısıydım ve ciddi yakıt tüketimi olsun 11 saniyede 0-100 olsun düşük tork derken aracı sattım. Yeni corolla da atmosferik fabrika verileri yakıt ciddi düşük ve 0-100de iyileştirmeler var gayet başarılı gözüküyor. Hali hazırda kullanan arkadaşlar varsa yakıt hakkında bilgi verebilirmi. İnternette biraz bakındım ancak pek net bilgi yok. Son olarak YENİ COROLLA HATCHBACK 1.2 Turbo Dream X-Pack Multidrive S yeni çıkan aynı paralar gibi bagaj derdim yok 1.2 le 1.6 arasında yakıt ahım şahım olacakmıdır ? Çok farkedecekse hb kasaya geçmeme değecekmidir? Yoksa Yeni 2008 de 170 e bırakılıyor onumu tercih etmeliyim? Biliyorum suv farklı klasman ama aynı paralarda bu seçenekte var sizce ne yapmalı?
I
4 yıl
150 bin bandında otomatik araba tavsiye
2016 Fc5 Honda Civic Exe-Eco fabrika lpg li aracım vardı. 2 yıl kadar bindim. Lpg tüketimi yanında benzin tüketimi, lpg dolum sırasındaki şamandıra tırıltısı (dolum sırasında çocuklarda arabada oldumu baya tedirgin ediyor insanı), bir kaç otoparka girememem, ortalama tüketimim benzinde harcadığı için 40 ila 45 kuruş olunca Lpg alışamadığımdan aracı elimden çıkardım. Benzinlide kullanamadım. Çünkü yakıtına karşılık aracın performansı ciddi anlamda düşük olduğundan daha tork lu ve güclü araca bu litre tüken araca vermem daha mantıklı geldi.
Şimdi yeni corollolara bakıyorum aynı atmosfrik motor mevcut ancak ciddi 0-100 hızlanma ve yakıt ortalama iyileştirmesi var. Gerçektende bu rakamlar doğrumudur?
Ne araç önerirsiniz. Benzinli olacaksa civic gibi sağır motor olmasın yeterlidir. Amacım yüksek hızlar değil. Kamyon sollarken hafif rampada gidermi gitmezmi derdine düşmemem.
I
4 yıl
Tuşlu Telefon akıllı saat bağlantısı
Arkadaşlar 8 yaşında bir kızım var okulda akıllı saat kullanıyor ancak hiç randuman alamıyorum. GPS konum tespiti yaramaz ki zaten zaman geçtikçe sadece arama özelliğini kullanır olduk. Saatlerinde anten çekimi çok zayıf ve kolunda böyle bir GRPS cihazı taşımasını istemiyorum açıkçası. Kullanış açısından daha performanslı olacağını düşündüğüm şu bluetooth özellikli saatlerden alsam sadece konuşma yapabilecek. Fiyatlarıda yüksek değil birde nokia 210 bluetooth mzellikli tuşlu telefon alsam bu saatle bağlantı kurabilirmi sizce? Benim sorum bu iki cihaz bir birinle eşleşirmi? Yoksa illa bunların kullandığı bir program var bunumu yüklemek gerekli?
I
4 yıl
SeTracker2 kullanıcı eklme..
Arkadaşlar kızımın akilli saatini bu programla takip ediyorum sorunsuz. Ancak 2. Bir telefondanda takip etmek istiyorum biraz kurcaladim yönetici olduğum hesaptan izin gefekli diyor ancak ne gelen bildirim var nede bir mail. Bu şekilde kullanan varmı.
I
4 yıl
Demir Döküm vs Baymak vs ECA
Arkadaşlar merhaba öncelik kiralık evde kullandığım demirdöküm a5 12btu klima salonda takılı ve salon 30m2. Ben bunu sadece yazın ortamı serinletme amacınla salon kapısını açıkta bırakarak gayet terletmiyecek dereceye bütün evi getoriyordu. Élektrik faturasıda makul ölçüde geliyordu. Nasip olsu yeni bir ev aldım ve 3 ay kalorifer olmayacağından ısınma için kullanacağım tabiki sadece 2 ila 3 aylık klima almam gerekli. Çok bütce ayırmak istemiyorum aşırı sıcak veya aşırı soğuk hastası biri değilim ancak demirdöküm motor sesi biraz fazla gibi ki diğer markalar kullanmak hiç nasip olmadi. Bu fiyat bandında aşağıdakilerden hangisi almam daha mantıklı olacaktır.

Demirdöküm A5 A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima 3875tl

Baymak Elegant Prime 18 A++ 18000Btu R32 İnverter Klima 4079tl

E.C.A Spylos 18 3429 tl
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.