A

Yüzbaşı
03 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
190 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
8 yıl
PSN - ZAYIF GÜVENLİK
Merhaba arkadaslar. Bu baslikta anlatacaklarimi yasayan ve yasamakta olan cok insan oldugunu biliyorum. Umarim biraz fikir sahibi olabilir bilmeyenler de.

12 temmuz gunu ana hesap olarak kullandigim, yuzlerce belki binlerce lira harcadigim psn hesabimin mail adresi degistirilmis. 16 temmuzda (psn e giris yapamadigim an) musteri hizmetlerini arayip bu konuda bilgi alisverisinde bulundum. Sonuc olarak hesabin benim olsugunu kanitlamam icin gereken birkac bilgi istediler. Bu bilgilerle sony ingiltere hasir nesir olmaktaymis bu nedenle islem 10 15 gunu bulabilirmis.

Ben bu calinan hesabi psn turkiyede ilk acildigindan beri kullanmaktaydim. Kredi karti bilgilerim, adres bilgilerim, yapilan son islemler vs her sey kayitliydi. Yani hesabima giris yapan kisi (hacker diyelim) artik bu bilgilere ulasmistir.

Simdi soru 1 - Yıl olmuş 2016, dijital alisveris oldukca yaygin. Oyun konusunda ise sony baya bir pay sahibi dijital satislarda. Neden birisi psn hesabimin mailini degistirirken benim emailime onay gelmez ? Bu kadar gulunc ve sacma bir sey olabilir mi ? Bana attiklari tek mail 12 temmuzda "psn email adresiniz degismistir". Ulan o mail adresime bile girerken bana sms kodu geliyor. Sana guvenmesem de mail saglayicima guveniyorum sony ! Afedersiniz ama buraya agzimi bozmadan diyecek baska bisey bulamiyorum.

Soru 2 - Gorustugum musteri hizmetlerinin benden istedigi bilgiler zaten su an hackerin elinde de var. Son yaptigim alisverisi soruyorlar, e adam hesabima girmis tum alisverislerimi gorebiliyor. Yarin obur gun bu adam musteri hizmetlerini arayip bu hesabin sahibi oldugunu iddia ederse ne olacak ? Surekli aramizda paslasacak miyiz bu hesabi ?

Soru 3 - Bu hesabi calan kisinin playstation seri numarasi sony de mevcut. Bu konuda bir yaptirim uygulanacak mi ? Aleti banlamak, kimligini ve ip sini benimle paylasmak gibi ? Bu konuda yasal islem yapmak istesek kisiyi bulabilir miyim ?

Arkadaslar bu sorunlar ciddi sorunlardir. Sifrem oldukca karisik ve uzundu. Muhtemelen ellerindeki psn mail bilgilerini uzun bir islemle hackliyorlar. Belki yuzlerce binlerce psn mail bilgisine sahipler. Sira size de gelebilir. Dikkatli olmak da fayda var. Ancak kullanici olarak yapabilecegimiz seyler sinirli. En azindan bu konuda sony ye baski uygulamakta fayda var. Bugun sony ye bu konuda uzun bir email gonderdim. Twitter uzerinden de sony turkiyeye bu konuda tweet attim. Lutfen siz de bu konuda ozellikle birinci maddedeki sorun icin sony nin biseyler yapmasini istiyorsaniz harekete gecin.
A
8 yıl
40000 civarina araç tavsiyesi
Merhaba arkadaslar. Istanbul sehirici kullanmayi planladigim yakit turu farketmeyen otomatik vites arac bakiyorum.

Fiyat icin 40 civari dedim, 42 43 e de cikilabilir iyi bir arac bulursam.

Onemli detay su arac kalici ve uzun vadeli olmayacaktir. Yarin obur gun ihtiyac dahilinde elden cikartmam kolay olsun istiyorum.

Onerilerinizi merak ediyorum. Onerilerin yaninda dikkat etmemi tavsiye ettiginiz hususlari da belirtirseniz sevinirim (mesela bu motora bu km cok gibi).
A
10 yıl
+12V sorunu (Acil Yardım !)
Arkadaşlar merhaba. Dün yeni bir psu satın aldım ve bir iki teste giriştim. Ancak aklımı çelen bir nokta var, OCCT programını kullanırken, +12V karşılığında +13V üzeri değerler görünmekte. +5V için ise +3V civarı.

Bu konuda fikri olan, yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa cevabını bekliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
Ekran kartı tavsiyesi
Merhabalar. Uzun zamandır konsol oyuncusu olduğum için pc piyasasından uzak kalmıştım.

Şu an Zotac Gtx 570 AMP kullanıyorum ve ekran kartında bir değişikliğe gitmek istiyorum. Bu konuyla ilgili sorularıma geçeyim;

1) Tarih ve piyasa durumlarına göre şu sıralar yeni bir kart satın almak mantıklı mıdır ?
2) İşlemcim Amd fx 6300, bottleneck olmadan alabileceğim en iyi kart nedir ? (Üst sınırımı bilmek için).
3) Benim kartımın ikinci el piyasası ne durumdadır, satacak olsam kaç civarından ilan açmalıyım ?
4) Bu karttan geçişin en mantıklı olacağı ekran kartı nedir ?

Cevaplarınızı bekliyorum.
A
10 yıl
Anakart-işlemci-ram önerisi
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5 senedir kullanmakta olduğum bilgisayarımı artık güncellemeyi düşünüyorum. Bu 5 senede neredeyse piyasayı hiç takip etmedim ve olaylardan baya uzaklaştım.

600-700 TL civarında, toplayabileceğim en iyi anakart-cpu-ram üçlüsünü soruyorum size. Amd veya intel arasında takıntım da yok, olabildiğince f/p öneride bulunursanız benim için daha iyi olur.

Cevaplarınızı bekliyorum :)
A
11 yıl
16:10 monitörler ile ilgili soru
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. T260HD tv/monitör kullanıcısıyım. Bu monitörün native çözünürlüğü 1920x1200. PC kullanımında bu çözünürlükte resim kalitesi oldukça iyi. Ancak xbox ve ps3 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bilindiği üzere xbox ve ps3 hdmi üzerinden bu monitöre bağlandığında en fazla 1080p çözünürlük veriyorlar. Monitör ayarlarından "sadece tara" yaptığım zaman, tüm ekranı kayıpsız şekilde kullanabiliyorum fakat renkler ve dokularda kalitesizlik beliriyor.

Asıl soruya geleyim, ben monitörün boyut ayarından 16:9 a getirdiğim durumda (alttan ve üstten siyah bant beliriyor doğal olarak) pikseller 1 e 1 oturuyor mudur ? Yani görüntü kalitesi 1920x1200 müş gibi olup, alttan ve üstten toplam 120 piksellik siyah bant mı çekiliyordur ? Yoksa tam ekrana göre ayarlı 1080p yi mi kırpıyordur ? Sorumu cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
A
11 yıl
Yeni anakart ve işlemci önerisi
Arkadaşlar yaklaşık 4.5 yıldır kullandığım msi p45 neo2 anakart ve ona takılı olan intel E 8400 işlemcimi artık değiştirmeyi düşünüyorum. Bunları satıp, üzerine para ekleyerek çok yüksek maliyetli olmadan alabileceğim en iyi parçalar nelerdir ? Uzun zamandır bu tip bileşenleri takip etmediğim için baya uzak kaldım. Özellikler modeller derken kafam iyice karışmış durumda bilhassa anakart konusunda. Önerilerinizi bekliyorum.
A
13 yıl
Dual Shock 3 Analog Problemi
Arkadaşlar an itibariyle ds3 ün sol analogu üstündeki plastik kendi etrafında dönme durumuna geldi. Analogu köşelere ittiğim zaman o plastik dönüyor ve parmağım otomatik olarak analogun üstünden kayıyor. Ben de o plastik başlığı çıkarttım , farkettiğim üzere analog iskeletinin üstünde ufak boşluklar var ve o plastiğin içindeki çıkıntıların o boşluklara girip sabitlenmesi gerekiyor. Asıl sorun burda başlıyor , ne kadar uğraşsam da plastik başlığı sabitleyemedim. Resmen oyun oynanmaz oldu, tak çıkar ile uğraşmaktan başlık da çok kötü duruma geliyor. Buna benzer sorun yaşayıp çözüme ulaşan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
A
14 yıl
Ipod Touch 2g kendi kendine dokunuyor
1-2 haftadır kullandığım ve hiç bir sorun yaşamadığım iPod touch 2g 8gb lık cihazım kendi kendine simgelere tıklıyor.Çoğu zaman slide yapmamı engelliyor. Bir kaç güne kadar problem yaşamıyordum, ne olduysa durduk yere dokunmatik algılamamaya başladı, diğer tuşlar çalışıyordu. Bir süre bekledikten sonra dokunmatik algılamaya başladı ama bu sefer kendi kendine bişeylere tıklıyor , benim işlem yapmamı zorlaştırıyor. 3.1.2 JB kullanıyorum. 1 hafta kadar sorunsuz çalıştıktan sonra bu oldu. Problem üstüne restore yapıp tekrar 3.1.2 jb yaptım. Bir kaç saat düzgün çalıştıktan sonra yine aynı sıkıntıyı yapmaya başladı. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum ! Şimdiden teşekkür ederim.
A
15 yıl
Oyunlarda detay sorunu (distance)
Merhabalar.Yaklaşık 4 ay önce yeni bir pc topladım.
Özellikleri;

Intel core2duo e8400 - işlemci
MSI p45 neo2-fr - anakart
2x1 gb ddr2 1066 mhz ocz fatal1ty - bellek
Sapphire Hd4870 toxic 512mb
ocz 600w power supply

İşletim sistemim Windows Vista 64


Sorunum şudur ki oynadığım bir çok oyunda mesafe olarak ileride olan görüntüler ya yok ya da çok kalitesiz.Bir iki oyunda değil nerdeyse her oyunda bu bulunmakta ve çok da canımı sıkıyor.Mesela crysis oyununda 5-6 adım ötedeki taş,çalı,dal ıvır zıvır gibi şeyler görünmüyor.Biraz daha yaklaşınca bir anda beliriyor.En büyük sıkıntılardan birisi de Call of Juarez' de var. Oyundaki mesafeye göre 10-15 metreden sonrası tamamen çöl gibi. Ağaçlar dışında nerdeyse hiçbir çalı çırpı yok, yaklaştıkça ortaya çıkıyolar.Oyunlardaki bütün ayarları arttırmama ve azaltmama rağmen bu sorun değişmedi.Bir başka sorun ise bazı oyunlarda da aynı şekilde çok yakındaki cisimden biraz uzaklaştığımda cismin neredeyse şeklinin değişecek kadar detayının azalması.Belki aynı şeyleri yaşayıp kafaya takmayan ya da gözüne çarpmayanlar vardır ama beni bir hayli rahatsız etmekte.

Sorun yaşadığım oyunlardan bir kaç tanesini söyleyeyim : Burnout Paradise , Farcry 2 , Fallout 3 , Crysis , Crysis Warhead , Call of Juarez , Oblivion , Half life 2 ve eklentileri , Left 4 Dead , Gta IV ..

Bu sorunla ilgili sapphire destek' e mail attım ama şöyle bir cevap geldi :

Probleminiz basit bir ayarlamadan kaynaklaniyor olabilir. Ati kontrol panelinden 3D uygulamalar icin performans ayarlarini yapabilir. Oyunlar icin ozel olarak bicimlendirilmis temalari secerek oyunlardan tam performans alabilirsiniz.

Ati.com adresinden guncel suruculeri indirerek daha cok secenek ve ozellik kazanabilirsiniz.

Birçok sürücüyü denedim hepsinde aynı şey olmakta.Her ayar kombinasyonunu denedim hiç biri fayda etmedi. Sorunun ekran kartından olmadığını düşünmeye başladım.

Bu yazıyı bir ekran kartı forumunda yazmıştım,oradan da çözüm alamadım.Tüm bunların yanında catalyst ten açtığım anti aliasing de işe yaramamakta.Şu an xp32 kullanıyorum fakat aynı sorun devam etmekte.En azından sorunu belirli donanıma indirgeyebilirsek harika olur.Ram midir ekran kartı mı ya da başka bişey? Yardımlarınızı bekliyorum.

Alttaki iki resimdeki çamaşır makinasına dikkat ederseniz eğer hiç kıpırdamadan sadece nişan alma modunda detayın değiştiğini farkedeceksiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.