A

Emekli Yönetici
25 Temmuz 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
44 üye
Görüntülenme (?)
788 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
10 yıl
Bose Companion 5 nereden alınabilir?
Dün bu marka/model ses sistemini koyu rengini almak üzere önce Tr distribütörü Modern.com.tr nin sayfasından kontrol ettim. Sadece gümüş rengin olduğunu görünce elmasepeti.com a bakayım dedim. Stoklarda var görünüyordu, yine aradım teyit ettireyim dedim. Telefonda ellerinde var olduğunu, en geç salıya kargolayabileceklerini söylediler, tamam dedim. Sİparişi geçtim. 1 saat sonra elmasepeti.com dan arandım, ellerinde olmadığını, distribütörle bağlantıya geçtiklerini min 3 haftaya temin edebileceklerini söylediler... (Gel de sinirlenme şimdi). Son olarak sessistemlerim.com diye bir site daha var;
http://www.sessistemlerim.com/?urun-8-bose-companion-5-multimedya-hoparlor-sistemi

Stoklarında görünüyor. Henüz aramadım siteyi fakat bu site güvenilir mi? Daha önce alışveriş yapan oldu mu? Özetle buradan alınır mı? Alınmaz derseniz başka güvenilir neresi var, nereden alınabilir? Trabzon' da ikamet ediyorum.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
A
10 yıl
30.12.2013 Sunucu Sorunları Takip Konusu
An itibariyle sunucularda sorun yaşanmakta. Login işlemi gerçekleşmemekte. Aynı konudan tekrar tekrar açılmaması amacıyla bu konu altında tartışmanızı ve takip etmenizi rica ediyorum. İyi forumlar.
A
10 yıl
28.10.2013 Sunucu Durum Takip Konusu
Sunucuların durumuyla ilgili yorumlar bu başlık altından yapılacaktır ve takip edilecektir. 10dk dır konuları itina ve sırayla kilitlememe rağmen hala ısrarla konu açmaya çalışanları kendi bilinç düzeyleriyle baş başa bırakıyorum. Devam edenler hakkında da işlem yapılacaktır. Bilginize.
A
11 yıl
Max. 1700 e kadar Laptop Tavsiyesi ve Diğer Sorular
Vatan ve bimekste olan modeller öncelikli olmak üzere( zaman darlığından dolayı) model tavsiyesi rica ediyorum.

2 adet alacağım. Bir tanesi genel kullanım amacıyla alınacak. Yani ne oyun özürlüsü olacak ne de oyun ağırlıklı. Bunu için de sanırım 630M veya 7670M serisi yeterli olacaktır.

Lenovo z580,http://www.bimeks.com.tr/urun/125693/lenovo-z580-59-347091-w8-.aspx
HP G6http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/hp-c6g55ea-g6-2212st-core-i5-3210m-250ghz-8gb-ddr3-500gb-156-dvdrw-2048mb-7670m-bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=64367
Samsung NP-350V5C-S0DTR (W8)http://www.bimeks.com.tr/urun/125568/samsung-np-350v5c-s0dtr-w8-.aspx#specs gibi modellere baktım.

Diğer modeli Ultrabook tarzı modellerden almayı düşünüyorum. Bayan kullanacak. O modellerde iş yok derseniz 1.nin aynısından alınacak. Dolayısıyla mümkün mertebe sorun çıkarmayacak stabil bir model olmasını tercih ederim.
Ör:http://www.bimeks.com.tr/urun/123121/samsung-np-530u4c-s01tr-ultrabook.aspx
http://www.bimeks.com.tr/urun/124465/samsung-np-900x4d-a01tr.aspx bu modeller nasıldır, iş yapar mı?

Bunların dışında da önerilere açığım fakat dediğim gibi zaman sorunu olduğundan yaşadığım şehirde bulunan vatan veya bimeks mağazası benim için daha pratik ve hızlı olacaktır.

Teşekkürler.
A
11 yıl
Bilgilendirme: #Hesap Satışı Yasaklanmıştır#
Bu konu kısa bir süre önce yürürlüğe geçen bu kuraldan herkesin haberdar olması amacıyla açılmıştır.

League Of Legends Bölümü altında hesap satışı yapılmayacaktır. Hesabını satmak isteyen üyeler, forumumuzun 2. El bölümünü kullanacaklardır.
A
11 yıl
~~~ Herkese Mutlu Yıllar ~~~
Yönetim olarak herkesin yeni yılı kutluyorum(z). İyi seneler diliyor , her şey gönlünüzce olsun diyorum.

Yeni yılda, seviyesi yükselmiş bir bölüm veya en azından o yönde tavır sergileyen, gereksiz mesajlara, boş konulara prim vermeyen, hakaret etmeden fikrini savunabilen, saygı duymayı bilen üyelerin arttığını görmek dileğiyle.

İyi geceler, iyi forumlar.
A
11 yıl
League Of Legends \"Kod İstek/Paylaşım\" Güncel Ana Konu
Bundan sonra bütün kod istek ve paylaşımlar bu konu altından güncel olarak yapılacaktır. Kodu hangi server için istediğinizi veya verdiğinizi, artık detayı neyse, mesajınızda belirtiniz. Kodu aldığınız veya gönderdiğiniz zaman lütfen burada geri bildirimde bulunarak, kime gönderdiğinizi veya kimden aldığınızı bildiriniz. Başka konu açmayınız, açılan konular da silinecektir.

Uyarı: Üyeleri kandırmak amacıyla atılan mesajlardan dolayı ceza verilecektir. Kod talebinde bulunan kişi bunu konu altından isim vererek bu durumu bildirebilir. Dolayısıyla attığınız mesajlara dikkat ediniz.
Örneğin; pm attım dediği halde mesaj atmamış olan veya attığı mesaj alakasız bir içeriğe sahipse burada şikayet edilebilir.
A
11 yıl
Logitech G710+ İnceleme, TR\u0027de İlk, Güncellendi
Logitech G710+ Mekanik Oyun Klavyesi İncelemesi


Belki de Türkiye'de ilk olarak bu klavyenin dün akşam itibariyle yazdığım ön incelemesini > inceleme olarak güncelliyorum.

Bir kaç sene öncesine kadar neden TR dizilimli oyuncu klavyesi üretmiyor diye isyan ettiğimiz Logitech nihayet son dönemlerde G105, G110 ve G510 serilerini Türkçeleştirmesiyle beraber Türkiye'deki oyuncu kitlesine daha çok hitap etmeye başlamıştı. Ve son olarak da şu an piyasaya yeni yeni giren G710+ modeli mekanik klavyesiyle Türk oyuncularının gönlünü rahatlıkla kazanabilecek bir klavyeyi piyasa sundu. Gerek kalitesi gerekse de satış sonrası desteği/garanti süreci ile Logitech ülkemizde son derece sevilen bir firma haline geldi.

Klavye, başta sessiz switchleri, Türkçe olması, hızlı/pratik erişim sağlayan multimedia tuşları, Enter tuşunun büyük oluşu(genel olarak TR dizilime sahip klavyelerin ortak özelliği haline gelmiş durumda), bileklik desteği ve sunduğu bu detaylara göre nispeten uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. Türkiye piyasasında fazla mekanik klavye modeli alternatifimiz bulunmamakta. G710 dışında, Türkçe tuş dizilimine sahip olan, Razer ın iki modelden oluşan Blackwidow serisi ve Thermaltake in Meka G-Unit modeli bulunmakta. Bunların dışında Zowie firmasının Celeritas ve yine Thermaltake in Meka G1 modeli İngilizce tuş dizilimine sahip ürünler olarak piyasada yer almakta.

Dünya piyasasındaki diğer mekanik klavyeleri de incelediğimiz zaman, genel yapı itibariyle oldukça sade, mümkün mertebe standart tasarım ve az tuş kullanıldığını görmekteyiz. Bu açıdan sunduğu bu ekstra fonksiyonel tuşları dolayısıyla G710+ ı farklı bulduğumu belirtmek isterim.

Ön bilgiden sonra klavyenin genel görünümü ve detaylarına geçelim.

Ürünün kutusu şu şekilde. Kutu üzerindeki görselde Enter tuşunun büyüklüğü dikkat çekmesine rağmen gözden kaçmayan diğer detay ise görselin İngilizce tuş dizilimine sahip olan modele ait olması.


Kutunun arkasında bazı temel özelliklerin ve kutu içeriğinin yazdığı Türkçe metin.



Klavyenin genel görünümü bileklikli ve bilekliksiz

Klavyenin çerçevesi mat orta kısmı piano kaplama. Şimdilik toz tuttuğunu söylemem. İlerleyen dönemlerde farklı bir durum olursa bilgi güncellenecektir.



Tuşlar sağlamlık hissini size veriyor. Sessizler ve tok bir yapıları var. Basınca sallanmıyor ve farklı sesler çıkarmıyor. 26 tuşa aynı anda basılabildiği belirtiliyor.



Switchler bildiğiniz gibi Cherry MX Brown. Yazma ve oyun arasında kalan uyum sağlayan bir yapıları var. Tuşun basıldığını hissetmenizi sağlayan geri bildirim oldukça hafif. Switchlerin yapısı gereği double tap yapmak oldukça rahat. Switchlerin 50 milyon basım ömrü olduğu belirtilmiş.


Cherry MX Brown switch mekanizması aşağıdaki gibidir.



Logitech, sessizlik konusunu bir adım öteye taşıyabilmek adına tuşların altına kauçuk halkalar yerleştirmiş.



Önceki Logitech modellerinden de bildiğiniz gibi belirli komutları ve tuş kombinasyonlarını makro olarak kayıt edebilmek mümkün. Bunun için de 6 adet makro tuşu konulmuş. Yeterli sayıda olan makro tuşları klavyenin gereksiz uzamasını önlüyor.



WASD+Yön tuşlarınin rengi metalik gri kalan tuşların ise siyah. Profil tuşları hariç bütün tuşların aydınlatması beyaz. WASD ve Yön tuşları ayrı kalan tuşları da ayrı olmak üzere 5 kademe aydınlatma ayarı yapabiliyorsunuz.

Aydınlatma ayar tuşları.



Profil tuşları ve Windows tuşunu devre dışı bırakan tuş



Mute tuşu ve scroll şeklindeki ses açma/kısma tuşları son derece kullanışlı. Çoğu mekanik klavyede olmayan detaylar.



Media kontrol tuşları



Tuş yüzeyleri silindirik yapıda tasarlanmış. Yani ortası hafif şekilde içe doğru.



Destek ayaklıkları son derece sağlam ve sallanmamakta



Klavyenin alt kısmında olası kabloların geçişi için oldukça güzel kanallara yer verilmiş.



Bunların yanında,
*Klavyenin makro tuşlarını kullanmak için gereken yazılım için herhangi bir cd vb. bir şey kutudan çıkmamakta. Logitech in sitesine girerk bunu rahatlıkla indirebiliyorsunuz. Yazılım ürünü otomatik olarak tanımlayıp kurulum işlemini gerçekleştiriyor.
*Klavyenin ön kısmında ekstra 1 adet USB girişi bulunmakta. Kulaklık ve mikrofon girişi yer almamakta.
*Tuş aydınlatmasının ayarlanamayacak şekilde tek renk ve de bana göre kötü bir seçim olarak beyaz oluşu.
*Bileklik desteğinin de aşağı yukarı sallanmaya çok müsait bir şekilde yapılmış olmasını beğenmedim. Fakat bunu yapışkan kauçuk ayaklar yardımıyla sıfıra yakın bir seviyeye indirgenebileceğini öngörüyorum ki bunu ileride deneyeceğim.
Özellikle bu klavyeye geçebilecek olası kullanıcıların G15 v2 kullanıcıları olduğunu düşündüğümden ekran olmaması konusunda çekince yaşadıklarını tahmin eder gibiyim. Tahminim G9xx model serisiyle ekranlı bir mekanik klavye gelebilir. Herhangi bir kaynağım yok sadece mantık yürütüyorum. Fakat G19 daki gibi bir fiyat politikası izlenirse o ürünün de fiyat olarak çok uygun olmayacağını tahmin etmek zor olmayacaktır.

#Klavyeyi yaklaşık olarak 280TL ye almış bulunmaktayım. Bu açıdan ürünü piyasa en hızlı şekilde sokan ve sorularımı yanıtsız bırakmayan Sanalmarketim' e de teşekkür ederim. An itibariyle ürünü alabileceğiniz tek yer de sanırım burası.
http://www.sanalmarketim.com/urun/a4ebf940753ade05c819762ac2585835/LOGITECH-G710+--Mekanik-Gaming-Turkce-Klavye-920-004540

Ek olarak bu klavyeye Razer BlackWidow Ultimate den geçtiğimi de eklemek isterim. Geçmemin sebepleri de ilk satırda yazdığım sebeplerden ötürüdür. Bu klavyeye göre Blackwidow un üstün yanı yazmadaki rahatlıktır. Blackwidow gerçekten switch yapısı(cherry MX Blue) itibariyle yazarken zevk veren bir klavye. G710 da ise yazmak biraz daha yorucu. Tabi bunda Blackwidow a alışmış olmanın da etkisi fazla.

Ürün ana sayfası;
http://www.logitech.com/tr-tr/product/g710plus-mechanical-gaming-keyboard?crid=825

Şimdilik görüşlerim, değerlendirmem bunlar. Sorularınız, atladığımı düşündüğünüz bir yer varsa iletebilirsiniz.
A
11 yıl
League Of Legends Sezon 3 Rune Rehberi
Bilgi ve Rehber Arşivindeki mevcut konu güncelliğini yitirdiğinden bu konuyu açmakta yarar gördüm.

Konuda, 20 Level den önce rune alınması mantıklı olmadığından ve de full set rune ler level 30 da dizilebildiğinden sadece tier 3 rune lerden bahsedilecektir.

Oyun bize varsayılan olarak iki adet rune sayfası sunuyor. Tercihe göre 590RP ve 6300IP ye yeni rune sayfası açabiliyoruz.

Bildiğiniz gibi rune ler Kırmızılar(Marks), Sarılar(Seals), Maviler(Glyphs) ve de Büyükler(Quintessences) olmak üzere dört çeşittir. Kırmızılar, sarılar ve maviler 9 slot, büyükler ise 3 slot hakkına sahiptir. Aynı özelliklere (değişken miktarda) sahip olabildikleri gibi birbirlerinden farklı özellikler de sunabilmektedirler.

Örneğin bütün rune çeşitleri attack damage özelliği sunabiliyorken en fazla attack damage miktarı, birim bazda, Büyük rune ler haricinde Kırmızılardan sağlanabilmektedir.
Diğer taraftan bir alanda daha iyi değerler sunan rune çeşitleri de bellidir. Büyük rüne ler ise birim başına iyi değerler ve küçük rune lerin sunmadıkları(life steal, spellwamp, movement speed gibi) çeşitli özellikler sunduklarından daha çok kombinasyona olanak sağlarlar.

Rune ler kullanım amacı olarak, oyunun erken safhasında rakibe üstünlük sağlama olabileceği gibi, daha rahat jungle yapılmasını sağlama, daha rahat last hit yapılması sağlama, skill güçlendirme, support lara extra gold sağlama, lane de uzun süre kalabilme veya oyun ilerledikçe şampiyonu güçlendirebilecek vb. şekilde oyuncunun ve oynanılan şampiyonun karakteristik özelliklerine göre oldukça çeşitli varyasyona sahip olabilir.

Temel anlamda bu girişi yaptıktan sonra oyunda en çok tercih edilen Tier 3 rune leri tanıyalım.

Kırmızılar(Marks)

Temsili Görsel, Rune İsmi, Birim Değeri ve Kısaltma/Yaygın İsmi
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Mark of Attack Damage +0.95 attack damage AD
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Mark of Armor Penetration +1.28 armor penetration ArP
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Mark of Attack Speed +1.7% attack speed AS
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Mark of Magic Penetration +0.87 magic penetration MaP
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Mark of Armor +0.91 armor

Sarılar(Seals)

Temsili Görsel, Rune İsmi, Birim Değeri ve Kısaltma/Yaygın İsmi
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Seal of Armor +1.41 armor Flat Armor
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Seal of Scaling Mana Regeneration +0.065 mana regen / 5 sec. per level (+1.17 at champion level 18) MaReg. Per Lvl
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Seal of Health +5.35 health Health
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Seal of Scaling Health +1.08 health per level (+19.44 at champion level 18) Health per Lvl

Maviler(Glyphs)

Temsili Görsel, Rune İsmi, Birim Değeri ve Kısaltma/Yaygın İsmi
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Glyph of Scaling Magic Resist +0.15 magic resist per level (+2.7 at champion level 18) MR Per Lvl
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Glyph of Magic Resist +1.34 Magic Resist Flat MR
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Glyph of Scaling Ability Power +0.17 ability power per level (+3.06 at champion level 18) AP Per Lvl
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Glyph of Ability Power +1.19 ability power Flat AP
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Glyph of Cooldown Reduction -0.65% cooldowns CD

Büyükler(Quintessences)

Temsili Görsel, Rune İsmi, Birim Değeri ve Kısaltma/Yaygın İsmi
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Quintessence of Attack Damage +2.25 attack damage AD
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Quintessence of Armor Penetration +2.56 armor penetration ArP
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Quintessence of Ability Power +4.95 ability power AP
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Quintessence of Movement Speed +1.5% movement speed MS
< Resime gitmek için tıklayın > Greater Quintessence of Health +26 health Health
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
#Şampiyon türüne göre, bazı tipik rune buildleri eklenecektir.

Altta verilen dizilimler geneldir. Şampiyonun özelliklerine değişkenlik gösterebilir, işlevsiz kalabilir(Örneğin enerji kullanan şampiyonlarda mana reg runelerinin işe yaramaması gibi).

1. Genel olarak fiziksel hasara dayalı olan AD Şampiyonlar için en ideal rune dizilimi şu şekildedir. Carry ler , Bruiser lar ve AD Assassin/Caster ler/lar için de bu rune ler ortak sayılır.
Kırmızılar(Marks): 9xAD / 9xArP / 5xArP+4xAD, Sarılar(Seals): 9xFlat Armor, Maviler(Glyphs): 9xMR Per Level / 9xFlat MR Büyükler(Quintessences): 3xAD / 3xArP

Notlar;
*Last hit i kolaylaştırmak ve genelde basic attack yaptığı için base AD si düşük olan ranged carry ler çin ad rune leri daha işlevseldir.
*Talon gibi mid giden şampiyonlarda veya Solo top ta rakibin durumuna göre Flat Magic Resist runelerle başlamak avantajlı olabilir.
*Darius gibi base MS i düşük şampiyonlarda, jungle yaparken gankleri kolaylaştırmak veya mobiliteyi arttırmak adına büyükler MS rune kullanılabilir.
*Oyun başında full set Flat ArP rune kullanımı özellikle düşük armorlı mid herolarında işe yaramayacaktır.

2. Genel olarak büyü hasarına dayalı olan AP şampiyonlar için en ideal rune dizilimi şu şekildedir.
Kırmızılar(Marks): 9xMaP, Sarılar(Seals): 9x Flat Ma.Reg. / 9xMa.Reg. Per Level / 9x Flat Armor, Maviler(Glyphs): 9x AP Per Level / 9x Flat AP / 9x Flat MR, Büyükler(Quintessences): 3xAP

Notlar;
*AP mid lerde kilit noktalardan biri şampiyonunuzun karateristiğidir. Range i yüksek, harras(karşıyı yıpratma) yeteneği kuvvetli, kaçma yeteneği olan bir karakter ile oynuyorsanız daha ofansif bir rune dizilimi kullanabilirsiniz.
*Şampiyonunuz level 6 dan sonra, ultisi ile birlikte daha işlevsellik kazanan bir yapıda ise mavileri AP per level almanızda fayda var. Bildiğiniz gibi Flat AP rune leri level 6 da sağladığı sayısal AP değeri açısından AP per level rune lerinin gerisinde kalmakta.
*Şampiyonunuzun base armorı çok düşük seviyede ve trade lerde hem basic ataklardan hem de minionlardan daha az hasar almak adına sarıların bir kısmını(ör: 4x) Flat armor rune olarak kullanabilirsiniz.

3. Genel olarak Jungle(Orman) a gidecek şampiyonlar için en ideal rune dizilimi şu şekildedir.
Kırmızılar(Marks): 9xAS / 9x AD, Sarılar(Seals): 9xFlat Armor(en temel Rune), Maviler(Glyphs): 9xMR Per Lvl / 9xFLat MR, Büyükler(Quintessences): 3x AD / 3xAP / 3xMS veya AD+MS karışımı

Notlar:
*Jungle yaratıkları fiziksel hasar verir bu yüzden armor değeri büyük önem taşır.
*AS Runeler, doğal sustain a sahip, AS veren skill e sahip olmayan veya AP tipi şampiyonların daha rahat jungle dönmesini sağlayabilir.
*Büyükler açısından MS Runeler daha rahat gank atılmasını sağlayabilir. AD rune ler hem fiziksel hasarı arttırır hem de ad şampiyonlarda skill güçlendirir. AP runeler ise skill güçlendirmek isteyen AP karakterler için tercih edilebilir. Bunun yanında yeni masteride AP karakterler için konulan AP değerinin belli miktarını basic attack a ekleme yeteneği de unutulmamalıdır.

4. Genel olarak Support şampiyonlar için en ideal rune dizilimi şu şekildedir.
Kırmızılar(Marks): 9xFlat Armor / 9xMaP, Sarılar(Seals): 9xFlat Armor, Maviler(Glyphs): 9x MR Per Lvl / 9x Flat MR, Büyükler(Quintessences): 3x1 gold per 10 / 3x Flat AP / 3x MS

Notlar:
*Support şampiyonun özelliklerine göre, harras yeteneği yüksekse, kırmızılar Map alınabilir. Daha çok disabler/bozucu yeteneklere sahip ve skill hasarları düşükse flat armor almakta fayda vardır.
*Büyük rune ler daha çok oynayış tarzınıza göre şekillenir. Aktif+harras a dayalı oynanıyorsa AP veya MS, daha pasif oynanıyorsa gold per 10 alınabilir.
*Support şampiyonların pasifleri de rune seçiminde etkili olabilir, dikkat edilmesi gerekir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#Çok tercih edilen şampiyonların rune buildleri eklenecektir.

Diana-1 - (Bay Eisenheim)

Kırmızılar(Marks): Magic Pen. , Sarılar(Seals): Armor , Maviler(Glyphs): Magic Resist, Büyükler(Quintessences): Ap

Nedenleri:
Diana yakından vuran bir büyücü. Farm yaparken fazla zarar görmek istemediğim için sarılara armor kullanıyorum. (Early gamede junglera karşıda ek armor sağlıyor) Aynı şekilde rakip oyuncudan fazla büyü hasarı görmemek için (tanky olmak için) mavilere magic resist. Büyüklerede ap ihtiyacımızı karşılayan ap runeları.
Bu şekilde early gamede hem tanky olabiliyor, rahat farm yapabiliyor. Zaten yüksek damage verebilen hero olduğu için yeterince de damage veriyor.


Diana-2 - (illfeel )

Kırmızılar(Marks): 9xMaP, Sarılar(Seals): 9x AP Per Lvl, Maviler(Glyphs): 9xFlat MR, Büyükler(Quintessences): 3x Flat AP / 2xMS+1xFlat AP

Nedenleri:
Quints flat ap zaten klasiktir.Mov Speed nedeni ise çok düşük mobilitye sahip olması bu açığı gidermek.Seals ap yapma nedeni early gamede iyi bir şampiyon olmasına karşın asıl ağırlığını mid gamede hissedersiniz bu yüzden ap per.Flat mres nedeni ise yine oyun başı zaafı ve abbysal gibi core itemi olması per levelı gereksiz kılar.


Lux [Mid] - (Al PaC)

Kırmızılar(Marks): 9xMaP, Sarılar(Seals): 4xFlat Armor + 5xMan.Reg. Per Lvl, Maviler(Glyphs): 9xAP Per Lvl, Büyükler(Quintessences): 3x Flat AP

Nedenleri:
Lux, base armorı son derece düşük olan şampiyonlardan bir tanesi[base= 8(+4 per level)], özellikle pasifini kullanırken gireceğiniz tradelerden daha az hasarla çıkmak için 4xArmor ı kendimce uygun görüyorum. Kalan kısım ise mana cost ları yüksek olduğundan lane de daha fazla kalabilmek için. Lux, level 6 dan sonra ayrıca önem kazandığı için AP per level Runeleri tercih ediyorum. Flat AP ler de erken oyunda hasar verebilmek için şart.


Nidalee[Solotop] - (Advancensar)

Kırmızılar(Marks): Flat Attack damage, Sarılar(Seals): Flat Armor, Maviler(Glyphs): Mr per level, Büyükler(Quintessences): Flat Attack Damage

Nedenleri:
Solotop Nidalee'nin olmazsa olması karşıdaki kişiyi sürekli rahatsız etmek olduğu için mümkün oldukça early gamede güçlü olmamız daha mantıklı oluyor, Quint olarak movepseed alternatif olabilir ancak pasifinden dolayı ve harrass yaparken kaybedeceğiniz damage'e bakınca çok mantıklı bir seçim olmuyor ancak trinity + ms + cougar form + pasif ile backdoor yaparken bir anda çıkan teamfightlara zamanında yetişebiliyorsunuz.Aynı şekilde ganklerden de çok rahat kaçabiliyorsunuz.

Ayrıca Mastery olarak 9-21 olarak girmenizi ve oyun içinde öncelik olarak damage'e yönelik itemlara yönelmeniz öneririm.(Trinity core tabiki, ayrıca erken lifesteal yardımcı olacaktır)


Nidalee(Mid) - (Advancensar)

Kırmızılar(Marks): Flat Magic pen., Sarılar(Seals): Ability power per level veya flat mana regen, Maviler(Glyphs): Ability power per level veya flat ability power(Per level yok ise flat kullanın), Büyükler(Quintessences): Flat Ability power

Nedenleri:
Ability power per level runeları tam olarak nidalee'nin en parlak dönemi olması mid gamede flatlere göre avantaj sağlıyor.Early gamede item olarak mana/mana regen item çıkmanızı öneririm(Chalice of harmony şuan favorim, athene's unholy grail'e tamamlandığında cooldown da veriyor)


Vayne(Bot-Adc) - (ÖmErenay)

Kırmızılar(Marks): AD, Sarılar(Seals): Flat Armor, Maviler(Glyphs): Flat MR / MR Per Lvl, Büyükler(Quintessences): AD

Nedenleri:
Vayne earlysi berbat olan bir champ.Armor pen. rune nerfü gelmeseydi kırmızıları 6x armor pen 3x ad yapıyordum.büyüklerden gelen ad ile 9.6ad 10 arp oluyordu s2 de.Ancak şu an hepsini ad kullanıp direk vampiric çıkarak (2x doranla) mid game e kadar ad yeterli oluyor.Zaten çoğu zaman W fulleyip phantom çıkıyoruz.Aynı zamanda ad düşük kalmıyor.Late game de last whisperer çıkarak armor pen ihtiyacımızı karşılıyoruz.

Mavi runelar için flat kullanırım genelde early harass ı yüksek ap support geldiği zaman sıkıntı çıkabiliyor( bknz : fiddle-nidalee- bazende sona)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Konunun şekillenmesi açısından fikir ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz.
A
11 yıl
6.12.2012 PBE: Yeni Şampiyon, Skinler ve Gift(Hediye) sistemi
Vi, The Piltover Enforcer.
Very shortly after our newest champion was revealed, Vi landed smack dab in the middle of the PBE! She, as well as her release skin Neon Strike Vi, are suited up and ready for testing!,
< Resime gitmek için tıklayın >

Here is a preview of her animations and abilities, as well as her special taunts when she is around Caitlyn
Videoyu izlemek için tıklayınız

She has another hidden interaction with Caitlyn when they are on the same team; they both gain the buff "On the case"
< Resime gitmek için tıklayın >

Kit:

( PASSIVE ) Blast Shield - Your activated abilities grant a shield equal to 10% of your max health for 5 seconds when they hit an enemy ( 16 second cool down )

( Q ) Vault Breaker -Charges a powerful punch that carries you forward.
First Cast: Slows your movement speed by 15% while increasing damage and rash range over 1.5 seconds

Second cast: Dashes forward dealing 50/80/110/140/170 ( +.7 AD ) to 100/160/220/280/340 ( +1.4 ) phyiscal damage applying Denting Blows to all enemies hit ( deals 75% damage to minions and monsters ). Stops upon colliding with an emeny champion, knocking it back.
Mana Cost: 50/60/70/80/90
Cooldown:19/16/13/10/7

( W ) Denting Blows : Every third attack on the same target deals an additional 6/7/8/9/10% (+.04 AD) of the target's max health as physical damage, reduces its armor by 25% and grants you 30/35/40/45/50% attack speed for 4 seconds ( max 300 damge vs minions and monsters )

( E ) Excessive Force: Causes next basick attack to deal 5/20/35/50/65 ( +1.2 total AD)(+.7 AP) physicl damage to target and enemies behind it.

Vi Charges a new punch every 14/12.5/11/9.5/7 seconds can can hold 2 charges at once.
Mana Cost: 60 all ranks

(R ) Assault and Battery: Targets an enemy champion and chases it down, knocking it up and suppresing it for 1.25 seconds. Deals 200/375/550 ( +2.0 AD ) physical damage and applies denting blows.

While charging your are immune to crowd control and will knock aside enemies in the way, dealing 75% damage to them.

Mana cost: 100/125/150
Cooldown: 130/105/80

Neon Strike Vi
< Resime gitmek için tıklayın >
Videoyu izlemek için tıklayınız

New Skins
Several new skins, including some that are a part of the annual Snowdown Showdown event, made their way into this patch. Several seem to be incomplete or unpolished as of this moment, but that isn't going to stop us! Check out new skins for Shaco, Katarina, Veigar, Ziggs, and Fiddlesticks! There is also mention of a " Steel Legion Lux" skin but she has no model or splash just yet.

Masked Shaco
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Videoyu izlemek için tıklayınız

Dark Candy Fiddlesticks
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=Z-CyYipzz84#!]

Snow Day Ziggs
< Resime gitmek için tıklayın >
Videoyu izlemek için tıklayınız

Bad Santa Veigar
< Resime gitmek için tıklayın >
Videoyu izlemek için tıklayınız

"Xmas" Katarina
< Resime gitmek için tıklayın >
Videoyu izlemek için tıklayınız

New Ward Skins
Two new ward skins have popped up! Behold the glorious Snowman and Gingerbread ward skins!
< Resime gitmek için tıklayın >

Gifting Center
Remember that gifting option we heard about earlier? Turns out it's nearly ready to go! The store now features a "Gifting Center" option where summoners can purchase ( NOT GIVE WHAT THEY HAVE ) skins, champions, and RP for fellow summoners!

Here is an example of how the process works:

1) Pick an option, either gift a champion, skin, or RP
< Resime gitmek için tıklayın >

2) Pick out your specific piece of content ( notice you can only do this with RP )
< Resime gitmek için tıklayın >

3) Write a little message and confirm the unlock ( again, you can only do it with items bought using RP )
< Resime gitmek için tıklayın >

4) Confirmation that tells you how many items you can send a day.
< Resime gitmek için tıklayın >

5) Your friend gets a sweet ass animation of a treasure chest opening and can see the message you send them.
< Resime gitmek için tıklayın >

Hediyenin geldiğine dair animasyon
Videoyu izlemek için tıklayınız

6) Once your friend gets the item, you will get a confirmation
< Resime gitmek için tıklayın >

Nidalee Visual Update returns
It's back! I don't think anything was changed much but her visual update has been reapplied.

New Mini map Teleport, Ward, and Recall indicators
There are two new particles that show up on the minimap! A blue circle now appears around champion's portraits when they are recalling and a set of two orangish rings when they are teleporting. No more guessing who is going where Wards now display small icons on the mini map as well.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Balance Changes

Champions:

Diana
Crescent Strike's damage reduced to 60/95/130/165/200 from 70/110/150/190/230 (nerf)

Master Yi
Alpha Strike's change to damage minions changed to 50% chance at all ranks from 20/30/40/50/60% chance.
Alpha Strike's bonus magic damage to minions changed to 260/320/380/440/500 damage from 400 at all ranks.

Rengar
Battle Roar's damage decreased to 50/80/110/140/170 from 60/100/140/180/220 (nerf)
Thrill of the Hunt now has a short delay before his stealth, 1.25 seconds and delayed up to 3 seconds if hit. (nerf)

Teemo
Toxic Shot's intial damage ratio reduced to .3 AP from .4. (nerf)
Noxus Trap damage reduced to 200/325/480 from 200/400/600 (nerf)

Items:

Blackfire Torch
Cooldown Reduction decreased to 10% from 15%. (nerf)

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.