H

Yüzbaşı
04 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
26 üye
Görüntülenme (?)
327 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
geçen yıl
Kusur oranı
Böyle bir kazada küsur oranı kaç çıkar acaba?
< Resime gitmek için tıklayın >
H
2 yıl
sandisk yazmaya koruma hatası
sıfır bellek, yazmaya koruma hatası veriyor. 5 adet var elimde hepsinde de aynı hatayı veriyor. çözümü hakında bilgisi olan var mı acaba
H
2 yıl
3 yollu vana demirdöküm nitromix
arkadaşlar merhaba

demirdöküm nitromix kombim mevcut,
3 yollu vananın dibinden su kaçırıyor. tahliye borusundan su fazla geldiğinde normal işlevini yapıyor onun haricinde tahliye borusunun dibinden de su kaçırıyor ve basınç düşüyor hali ile su kalmayınca kombi duruyor.

3 yollu vana veya motoru değiştiren oldu mu? yada bunun gibi sorun yaşayan.
H
3 yıl
bir esnaf rezaleti bir buzdolabı macerası...
bosch kgn57 serisi buzdolabı arızası için aramış bulunduk.
Hakan ŞEN bizzat gelerek arıza olarak termik sigortada arıza olduğunu diğer parçaların sağlam olduğunu söyledi ve değişimi yaptı. 30 tl lik yan sanayi parça için 350 tl bedel istedi 300 tl de anlaştık ve gönderdim

aynı arıza devam etti tekrar çağırdık ertesi gün geldiğinde sensörün patladığını beraber gördük, ve arızalı dedi değiştirdi. 150 tl de onun için istedi orijinal sensör 60 tl. 100 tl de anlaştık para göndermedim, tekrar arızalanırsa diye.

arıza devam etti. tekrar aradım, elektronik kartın arızalı olduğunu ve İzmir'de tamire gitmesi gerektiğini söyledi. cuma günü ben söküp götüreyim dedim ve söküp götürdüm, arıza tespiti yapan firma kartın sağlam olduğunu sorunumun orijinal sensör olmadığından olabileceğini söylediler ve geri Manisa'ya geldim.

tekrar aradığımda yazılımsal olabileceğini söyledi ve meşgul olduğundan bahsetti bosch servisinde çalışan arkadaşına danışıp döneceğini söyledi.

cuma günü baktım firma iletişimi zayıfladı çözüm odaklı bakmıyor, kedim kart satan firmadan tutun , bosch servisi başka tamirciler teknik arkadaşlar olmak üzere bir çok kişi ile konuştum. ortak kanı olarak sensör olduğuna kanaat getirdim ve bayraklıdan orijinal sensörü 60 tl karşılığında aldım geldim kırmızı soketli sensörü söküp kırmızı sensörü dolabıma taktım ve dolabı çalıştırır çalıştırmaz sensör patladı. sonra tekrar sensör aldık Manisa'dan ki arkadaş Manisa'da bulamayacağından vs bahsetmişti . soket sıralamasının yanlış olduğunu internette bir videodan izleyerek anladık ve doğru sıralama ile tekrar çalıştırdık çalıştı lakin bu sefer kart arızalandı tekrar İzmir'e tamirciye götürdüm bu sefer arızalı olduğunu ve 50 tl karşlığında tamir ettirdim. geri monte ettim ve çalışması normale döndü.

gelen 20 yıllık esnaf arkadaş soketleri yanlış takmış bunu bilerek yaptığını da düşünmüyor değilim, bunu kabul etmiyor.
gelmeden hızlı çözülsün diye buzluğu 3 vidasını söktüm diye bana sen yapmış olabilirsin diyor. ki soketler tırnaklı bırakın çekmeyi tırnağını açmadan soketinden çıkmaz. buzdolabı tamirinden hiç anlamazdım sağ olsun baya bir şey tecrübe ettim ve öğrendim artık. zaten bilsem arkadaşı neden çağırayım.

kırık soket resimlerini atıyorum, bana sorunumun çözümünü anlatıyor, madem biliyordu gelip yapmadı.

300 tlnin 50 tl sigorta bedelini düşülerek 250 tl geri iadesini istedim ki harcadıklarımı da istemem lazım kendi hatası, kabul etmemekle kalmadı engelledi.

öncelikle bu dünyada sonra ahirette hakkımı arayacağım. 100 tllik işe ve çözümü bana 600 tl den fazlaya mal oldu.

demem o ki, tamir konusunda merakınız varsa arkadaşları arayıp rezil olup sonra kendi tamirinizi yapabilir konuma geliyorsunuz.

eve bir şey tamir ettirmek için bir firmayı çağıracaksanız 1 gün daha bu konu üzerine düşünmenizi tavsiye ederim



bosch kgn57x dolap hakkında buzlanma/karlanma/bloklanma sorununa karşı çözüm
beyaz soket ilk olarak termik sigorta kontrolü avometrenin kısa devre konumu ile kontrol edebilyorsunuz.
siyah soket rezistans için de direnç konumunda 166ohm ile sağlamlığını kontrol edebilrsiniz.
sensör olan ise kırmızı soketli onu da gerilim okuyarak kontrol edebilrsiniz.
son olarak mavi soket dolabın içindeki fan motoru sağlamlığını gözle kontrol edebilrsiniz. dolap kapısı kapalı olmak zorunda.

sensör orjinal 60 tl. sökmek için isteyene video da atabilirm, veya bununla ilgili videolar nette bolva varmış araştırınca öğrendim.

dolap soğutma ,işlemini sensör ile kontrol ediyor, belirli soğukluğa gelince çözme işlemine rezistans ile geçiyor. rezistans ile fazla ısınmayı da sigorta ile kontrol ediyor.
fan alt/üst taraftarki(bende altta buzluk) havayı üst bölmeye aktarıyor.

bunlar sağlam ise ve hala üst bölüm soğumuyorsa kart ta sağlamsa ortada damper dedikleri mekanik bir kapak var bunun sağlamlığını kontrol edin yada orta bir konuma getirip oketini sökebilrsiniz.
dolabın sağlıklı çalıştığını arkada bulunan su haznesinde su olmasında anlayabilirsiniz. eğer 4 parçada sağlam ve su gelmiyorsa bu hazneye gelen su yolu tıkalıdır, bir hortum ile su basarak temizleyebilrsiniz.

kompresör çok ısınıyorsa dolabınız havasız bir şekilde konumlandırmışsınızıdır

dolap arkada doğru %2 3 eğimle olursa defrozz(çözme) işlemi daha sağlıklı olucaktır.


bunlar tecrübe ettiklerim, herkes kendi riskini alarak tamir edebilir.:)

uzun soluklu bir yazı oldu, iyi bayramlar dilerim.
H
4 yıl
Dacia logan gösterge ışığı
Mrb arkadaşlar. Dacia 1.2 2012 model aracım var.
Teyp değiştirken kısa devre yağtık ve araç içi aydınlatma ve teyp sigortalarını değiştirdik. 2side sorunsuz çalışıyor. Yalnız gösterge ışığı çalışmıyor.

Devir saati hız göstergesi vs sağlam, uyarı ikaz lambaları sağlam sinyal vs sağlam ama gçsterge paneli ışığı yok.

Sigorta kutusunu kontrol ettim tek tek baktım 12v ampul ile baktım birtürlü bulamadım. Sigortalar sağlam yani, başka bir sebep olabilir mi?
< Resime gitmek için tıklayın >
H
5 yıl
c# 2 liste karşılaştırma
mrb arkadaşlar
elimde excel dosyası ve bir adet klasör mevcut.
bu kalsördeki isimleri form uma çekip burdaki dosya isimleri excelde mevcut mu değil mi kontrol etmek istiorum
klasördeki isimler bir listbox ve text boxta mevcut.
excel dekileri de ilk olarak elle textbox2 ye kopyalıyorum. ve bu 2 liste arasında karşılatırma yapmak istiyorum. bununla ilgili önerisi olan varmı acaba?
H
6 yıl
İ20 1.4 cvvt lpg tavsiye
2012 1.4 cvvt 100ps aracım için lpg tavsiyesi olan var mı acaba?
H
6 yıl
satılık drone profesyonel
< Resime gitmek için tıklayın >
satılık set olarak mevdcut. 2 adet kumanda ikiside 9 kanal lipo şarj ünitesi 600w kaynağı ve hoby king lipo şarj ünitesi saba monitör kablosuz görüntü aktarıcı,
wookong marka kontrol kartı. 4 adet 5000ma 22.2 volt lipo 2 adet 5a 11 volt lipo gri 2 adet taşıma çantası. gimbal ile birlikte. pek anladığım bir malzeme değil. set olarak teslim edeceğim. istediğim fiyat 6 bin tl. resimde ne görüyorsanız teslim edeceğim.
H
7 yıl
mi 4 hesap
mrb elimde mi4 kte vesiyonu mevcut yurt dışından geldi. bi arkadaş bana rica etti cihazı pasaport kaydı yaptırdıktan sonra sim kartı takınca algılamıyor.
anladım ki mi hesabından cihaz kitlenmiş ne açılıyor ne sim kart kabul ediyor.
resmi olarak mi 8 ve mi 7 sürümlerini kurdum ama bir türlü hesap aktivleştir bölümünü atlatamadım. bununla iligili bilgisi olan varmı?
H
7 yıl
mi 4 hesap
mrb elimde mi4 kte vesiyonu mevcut yurt dışından geldi. bi arkadaş bana rica etti cihazı pasaport kaydı yaptırdıktan sonra sim kartı takınca algılamıyor.
anladım ki mi hesabından cihaz kitlenmiş ne açılıyor ne sim kart kabul ediyor.
resmi olarak mi 8 ve mi 7 sürümlerini kurdum ama bir türlü hesap aktivleştir bölümünü atlatamadım. bununla iligili bilgisi olan varmı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.