S

Yüzbaşı
09 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
17 üye
Görüntülenme (?)
536 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
9 yıl
ASUS Eye Care Monitörler. Gerçekten işe yarıyor mu?
Selamlar arkadaşlar,

ASUS'un bazı modellerinde Eye Care ismi verilen bir özellik olduğunu gördüm. Hattahttp://asusturkiye.com.tr/eyecare/ sitesinde de bu teknolojiden bahsediliyor.

Uzun süre bilgisayarın başında oturduğum için büyük ve bu özelliğe sahip bir monitör almak istiyorum. Bu "Eye Care" denilen özellik ne kadar işe yarıyor? Deneyen oldu mu?

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
S
10 yıl
Amerika\u0027dan alışveriş
Selamlar. Türkiye'de 0 olarak satılmayan, sadece 2. elini bulabildiğim bir monitör mevcut. Bunu Amerika'dan satın almak istiyorum. Burdan ödemesini yapıp Amerika'da oturan arkadaşıma kargolatıp, arkadaşımın ürünü Türkiye'ye yollamasını amaçlıyorum. (Yanında getirme şansı yok. Kendisi yılda 1 kere falan christmas tatillerinde geliyor Türkiye'ye)

Sormak istediğim:

Akradaşım bu ürünü nasıl yollarsa gümrüğe takılmaz?
S
10 yıl
Ses problemi
Selam arkadaşlar Win 7'de ufak bir problemim var daha önce XP kullanırken böyle problem olmuyordu ama Win 7'de bunun çözümünü bulamadım.
Realtek ve aynı zamanda USB ses kartı kullanıyorum. Oyun oynarken arkada müzik çalmasını istiyorum müziği realtekden ayarlıyorum yanlız ses kartını usb değiştirdiğim takdirde ses otomatik olarak usb ses kartı üzerinden aktarılıyor.
Yani işin açıkcası oyun oynarken arkada müzik dinleyip.Oyun seslerininde kulaklığımdan ayrı olarak gelmesini istiyorum. Spotify kullanıyorum ve çözüm bulamadım.
Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
S
12 yıl
Sistem Tavsiyesi
1500-1850 Civarında Sadece anakart ekran kartı işlemci ve ram değişikliği yapmayı düşünüyorum ekstradan işlemci soğutucusuda olabilir.
Tavsiyede bulunucak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim yardımları için.
S
13 yıl
Facebook Sorunu
Arkadaşlar face girince beni direk olarakhttps://www.facebook.com/advertising/ bu sayfaya atıyor bir bilgisi olan varmı acaba neden olabilir.
S
13 yıl
Bekar Evine Cıkıcaz Ama
3 Arkadaş bekar evini cıkmayı planlıyoruz ama bütçemiz yeticekmi yetmicekmi emin değiliz tecrubeli ark varsa ne gibi sorunlarımız olabilir verebileceğiniz tavsiyeleriniz nelerdir acaba.

Makaraya sarmaya calışan arkadaşlar hiç yorum yazmasınlar bile.
S
13 yıl
Hata
Arkadaşlar masaüstü pc'de sorunsuz oynuyorum ama laptop'da oynamak istediğimdew oyun sürekli hata veriyor işletim sistemi olarak masaüstünde xp laptopda win 7 war
verdiği sorunla ilgili bir foto koyuyorum.


http://www.hizliupload.com/img/15035016388085051153.jpg
S
13 yıl
Dvixplanet Açmıyor
Arkadaşlar gecenin saat 2 beri uğraşıyorum ve smile adsl kullanıcıları dvixplanet sitesine giriş yapamıyor ttnet veya diğer kullanıcılardan denettim arkadaşlarıma onlar sorunsuz bir şekilde bağlandılar.Dns değiştirdim veya aklınıza daha ne geliyorsa yaptım ama hiçbir şekilde acmıyor siteyi.Savcılık kararı ile erişimi engellendi diyo başka sorun yaşıyan kimse warmı acaba ?




< Resime gitmek için tıklayın >
S
13 yıl
İlk Resmi LoL Takımı Kuruldu.
< Resime gitmek için tıklayın >


Ülkemizin en iyi organizasyonu olan Hardware Arena Gaming bünyesine yeni takımlarını katmaya devam ediyor. İlk olarak Riot Games'in geliştirdiği, DotA ve HoN oyunlarının alternatifi olan ve ülkemizde de yoğun ilgiyle oynanan League of Legends oyunundakı takımı oldu.

HWA.GAMING League of Legends

Cemal "Promisses" Topçu
Necmeddin "Neocyclone" Özbekkangay
Onur "L2DD" Gökalemin
Önder "Flydinjæl" Çamkerten
Çağlar "Jarrons" Üngör
Güntaç "Jashak" Özer
Mahir "Jarlaxle" Şahin
Batuhan "HolyGhost" Şener
S
14 yıl
FRAGFREE Oyunburada \u0026 Adeks 2009 LAN PARTY
20 ARALIK 2009 PAZAR FRAGFREE OYUNBURADA & ADEKS
CS:S TURNUVASI KURALLARI


Genel Açıklamalar

Turnuva 20 Aralık Pazar günü Beşiktaş Adeks internet cafede gerçekleştirilecektir.Adres : Barbaros Bulvarı, No: 59/A Beşiktaş / İstanbul

Turnuvada kafenin üst katı bizlere tahsis edilecektir. yani yaklaşık olarak 60 masa kullanılması planlanmaktadır.60 makine kullanılacak ve aynı anda 6 maç yapılabilecektir.

Turnuva ilk maçlar saat 10,30 da başlayacaktır. Turnuvanın geç saatlere kadar devam etmemesi ve organizasyonumuza göre akşam 20,00 ye kadar bitirilebilmesi için tüm takımların, özellikle takım kaptanlarının 09,30 a kadar Adekste olması gerekmektedir.

Takım kaptanları, oyuncuların turnuva alanında hazır bulunmasından ve katılım ücretinin verilmesinden sorumludur. Bununla birlikte, takımlar arasında çıkan maç içi / maç dışı sorunların çoğunun çözülmesinde hakemler, takım kaptanları ile görüşecektir. Bu yüzden, kaptanlar aynı zamanda takımın sözcülüğü görevini de üstleneceklerdir.

16 takımlık turnuva için double elimination sisteminin kullanılması uygun görülmüştür. Bu sisteme göre, bir ön eleme turunun ardından takımlar kazananlar ve kaybedenler gruplarına ayrılacaklardır. Hakemler, katılan takımlar ve kadroları belirlendikten ve onaylandıktan sonra, takımları iki torbaya ayıracaktır. Bu iki torba, takımların/oyuncuların daha önce oynadıkları maçlarda ve turnuvalarda aldıkları başarılar göz önünde bulundurularak oluşturulacaktır. Sonrasında, iki torbadan çekilen takımlar birbirleriyle eşleşecek ve ön eleme turunda birbirlerine rakip olacaklardır. "Bay" çekme hakkı (maç oynamadan ön eleme turunu geçme) yine hakemler tarafından belirlenen favori gösterilen takımlara verilebilir, veya güçlü torbadaki takımlardan bazıları eşleştirme kurası sonucu bu hakkı kazanabilirler. Sistemin amacı, ön eleme turunda çok güçlü veya çok güçsüz iki takımın eşleşmesini önlemektir.

Kayıtların, beklenenin çok altında veya çok üstünde olması durumunda, turnuvada kullanılacak sistem değiştirilebilir. Bu tarz bir değişiklik, en kısa zamanda takımlara duyurulacaktır.

Hakemlerden veya alınan kararlardan memnun olmayan, bu kararların herhangi bir nedenden dolayı taraflı olduğunu düşünen takımların kaptanları, turnuva başhakemine ve yönetim kuruluna durumu belirtmelidirler. Bu durumda, başhakemin diğer hakemlerle konuşarak aldığı karar sabittir ve uygulanır.

Turnuvanın sağlıklı ve eğlenceli geçebilmesi, herşeyden önce oyuncuların ve takımların iyi niyetli olmalarına ve kurallara uygun davranmalarına bağlıdır. Bu yüzden turnuvada bulunacak olan herkesin mantıklı ve anlayışlı davranmasını rica ediyoruz.


Turnuva katılım Ücreti


Turnuvada takım başı katılım payı 100 tl’dır.

Katılım payına yemek dahil değildir.Dileyenler Adeks mutfağının gayet doyurucu ve lezzetli menüsünü 5 tl gibi gayet makul bir ücretle satın alabilirler, dileyenlerde isterlerse Adeksin gayet zengin mutfağından değişik tatlar deneyebilirler.

Turnuva Ödülleri


16 slotun dolması halinde

Turnuvada birinci olan takıma;

400 tl para ödülü verilecektir.

Turnuvada 2, olan takıma ;

250 tl para ödülü verilecek

Turnuvada 3. olan takıma;

< Resime gitmek için tıklayın >


Turnuva Ortamı


Oyuncular, turnuvaya kendi ekipmanları ile katılabilirler. Oyuncuların yanlarında getirmeleri tavsiye edilen ekipmanlar: klavye, mouse, mousepad, kulaklık.

Oyuncuların yanlarında getirdikleri USB, CD, DVD gibi veri taşıyan araçları, hangi nedenle olursa olsun, maç yapacakları bilgisayarlara takmaları kesinlikle yasaktır. Oyuncular, getirdikleri donanımların sürücü yüklemelerini hakem gözetimi altında yapmak zorundadırlar. Bu konuda bir aksaklık çıkması durumunda, kafe yetkilileri hakem ve oyunculara yardımcı olmaya çalışacaklardır. Bu kurala uymadığı tespit edilen oyuncular hakemlere bildirilecek ve bilgisayarları baştan başlatılacaktır.

Turnuva süresince oyuncuların, düzeni bozan veya rahatsız edici hareketlerde bulunması, küfür veya tahrik içeren sözler söylemesi kesinlikle yasaktır. Bu gibi durumlarda takımlar turnuvadan ihraç edilebilir veya bireysel/takımsal cezalara çarptırılabilirler. İhraç edilen takımlara katılım ücretleri veya ödülleri verilmez.

Maç sırasında oyuncuların maç stresiyle farkında olmadan küfredebileceklerini veya benzeri durumların ortaya çıkabileceğini biliyoruz ve hakemler bunlara karşı tolerans göstermeye çalışacaklardır. Bu durumlarda hakemler, ilk olarak oyuncuyu uyarmakla yetineceklerdir. Fakat bunlar, çevreyi rahatsız edecek düzeye gelirse oyuncu/takımlar üzerinde hakemlerin uygun gördüğü yaptırımlar uygulanır.

Maçı biten ve ısınma yapmayan oyuncular, kafede gürültülü bir kalabalık oluşturmamak ve oynayan takımları rahatsız etmemek için turnuva alanından ayrılmalıdırlar.

Hakemler; maç yapacak olan takımların yerleştirilmesi veya ortamın sakinleşmesi için uygunsuz davranan oyuncular başta olmak üzere maçı olmayan oyuncuların turnuva alanından uzaklaşmalarını isteyebilirler. Bu gibi durumlarda oyuncular anlayışlı davranmalıdırlar.

Hakem sayısına bağlı olarak hakemler turnuva alanında maçı olan takımları devamlı olarak izlemeye çalışacaktırlar.

Maç yapan takımların maçlarının canlı olarak oynayan takımın arkasından izlenmesine izin verilmiştir. Ancak, izleyiciler olabildiğince sessiz kalmalı ve oynayanları kesinlikle rahatsız etmemelidirler. Maçı süren oyuncu veya takımlar rahatsız oldukları takdirde çevrelerindeki seyircilerin dağıtılması için hakeme başvurma hakkına sahiptirler.

Maçta oynamayan oyuncular, maçı süren oyuncularla olabildiğince az diyalog kurmalıdırlar. Aynısı hakemler için de geçerlidir.

Maçı devam eden oyuncuların sürekli olarak etraftakilerle konuşmaları veya haberleşmeleri kesinlikle yasaktır. Hakem, herhangi şüpheli bir durumda karşılaşmayı durdurabilir ve oyuncular üzerinde gerekli yaptırımlar uygulanır.

Oyunla İlgili Kurallar


Turnuva, herkesin bildiği üzere, 5e5 oynanacak ve 15er roundluk iki bölümden oluşacaktır. Toplamda 16 round kazanan takım maçı kazanmış sayılır. Sistemde değişiklik olmazsa, maçlar tek harita üzerinden oynanacaktır. (büyük final hariç)

Turnuvada internet ortamında da kullanılan .r sisteminin kullanılması uygun görülmüştür. Bununla ilgili gerekli olan plugin ve eklemeler serverlara turnuva gününden önce yüklenecektir. Pluginle ilgili bir teknik sorunun ortaya çıkması durumunda oyunun pause'lanması ve durumun en kısa zamanda bir admine bildirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, serverlarda zBlock plugini de mevcut olacaktır.

Maçların, oyuncuların tamamının hazır olmasından sonra başlatılması için, oyuncuların sadece hazır olduktan sonra .r yazmaları önemle rica olunur. Bu konudaki itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Turnuva serverlarında ESL'nin EPS configleri kullanılacaktır. (Esl Pro Series) Bu configlerin bazı önemli ayarları:
mp_freezetime 15 (round başı bekleme süresi 15 saniye)
mp_roundtime 1.75 (bir round süresi 1:45)
mp_fadetoblack 1 (öldükten sonra ekranın kararması açık)
zb_doorfix 1 (nuke'taki kapıların geç/yavaş açılması ile ilgili bir bugın otomatik olarak düzeltilmesi)
zb_allowcashcalling 1 (serverda freezetime süresinde zb_teamcash yazarak takım arkadaşlarının para durumunun görülebilmesi açık)
sv_pausable 1 (maçın oyuncular tarafından pauselanabilmesi açık)

Turnuvada oynanacak haritalar de_dust2, de_nuke, de_inferno ve de_train olarak belirlenmiştir.

Takımlar taraf seçmek için (T/CT) maçtan önce birbirleriyle konuşarak ortak bir karar alabilirler. İki takımın da aynı tarafta başlamak istemesi durumunda, maçtan önce bir bıçak eli oynanacaktır. Takımlar bıçak eline kendileri karar vererek başlayabilecekleri gibi, hakemin bu eli başlatmasını da isteyebilirler. Ancak, bıçak eli tüm oyuncular .r yazmadan yani maç skorları sayılmaya başlanmadan önce yapılmalıdır.

Bir maçın 15-15 olarak sonuçlanması durumunda, (sistem değişikliği olursa grup maçları hariç) 3er elden toplam 6 ellik bir uzatma evresi oynanacaktır. Bu bölümde startmoney $10000 olarak değiştirilecektir. Uzatmalarda 6 el sonunda eşitlik bozulana kadar uzatmalara devam edilecektir.

Turnuvada mousewheel'a +jump bindlamak serbesttir. Ancak, maçlarda bunnyhopping yani zıplayarak hızlanma yasaklanmıştır. Bunnyhop ile ilgili oyuncuya verilecek olan cezayı adminler demoları inceledikten sonra belirler ve ceza, birkaç elin suçlu oyuncunun bulunduğu takımdan alınıp rakibe verilmesinden, hükmen mağlubiyete kadar değişebilir.

Turnuvada crouchbugın kullanımı serbesttir.

Duvarların veya benzeri nesnelerin üstünden flash, smoke, hg atılması serbesttir.

Kurulan bombanın herhangi bir bölümünü görmeden bombayı çözmeye başlamak da, (defuse sesi vermek, fake defuse yapmak) bombayı çözmek de kesinlikle yasaktır. Oyuncunun bombayı çözebilmesi için, en az "bombanın bir bölümünü - kırmızı bipi değil!" görmesi gerekmektedir. Bu konuda verilecek olan cezalar da yine hakemlerin takdirindedir.

Teröristler, iki oyuncu üst üste çıkarak ulaşılabilecek noktalara bomba kurabilirler. Ancak, aynı noktaya aynı yöntemle iki CT'nin de ulaşabiliyor olması gereklidir. Sadece 1 CT kalmışsa ve bombayı çözemiyorsa çok yazık olmuştur, oturup ağlayabilir, keşke takım arkadaşlarına söyleseydi de onlar da o kadar çabuk ölmeseydilerdir.

Yere düşen bombanın (C4) CT'ler tarafından, bilinçli bir şekilde yerinin değiştirilmeye çalışılması yasaktır.

Burada belirtilmeyen veya kamuoyunca bilinmeyen herhangi bir oyun açığının (bug) kullanımı yasaktır.

Turnuva süresince pauselama hakkını gereksiz şekilde kullanan takımlar round kaybetme veya hükmen mağlup edilme gibi cezalara çarptırılabilirler.

Maç süresince bütün oyuncular sadece takım içi konuşmayı kullanabilirler (mm2). Sadece takım kaptanları mm1'den mesaj yazabilirler.

Takımlar, itiraz edecekleri zaman maçın tamamlanmasını beklemelidirler. Maç sırasında rakip takımla tartışmaya çalışılmamalıdır. Maça hiçbir şey olmamış gibi devam edilmeli ve maçın sonrasında itirazlar hakemlere yapılmalıdır.

Maç sırasında bir oyuncu düştüğü zaman, sadece mağdur olan takımın kaptanı pause özelliğini kullanabilir. Diğer oyuncuların pauseu açıp kapamaları yasaktır.

Maç sırasında beklenmedik bir durum oluşursa, serverlarda takılmalar meydana gelirse karşılaşma kaldığı noktadan, startmoney $10000 olarak aynı skorla devam edecektir. Skorun kanıt olarak gösterilebilmesi için takım kaptanlarının bu gibi durumlarda screenshot alması takımlarının yararına olur. Server takılması ilk 3 el içersinde gerçekleşirse, skorun 0-0dan (veya ikinci yarısıyla ilk yarı skoruyla) başlatılması uygun görülebilir.

Katılan takımlar ve oyuncular, bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar. Kurallarda değişiklikler yapılabilir, yapılan değişiklikler yine bu mesajda, mesajın sonunda kural değişiklikleri başlığı altında yer alacaktır.

Herkese şimdiden keyifli bir turnuva diliyoruz,20 aralık Pazar günü Beşiktaş’ta görüşmek dileğiyle.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tüm CS:S Alemini Aramızda Görmekten Mutluluk Duyarız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.