N

Yüzbaşı
30 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
75 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
6 yıl
Dan Wesson Havalı Tabanca Seti
satılmıştır.
N
13 yıl
i Phone 4\u0027ü Access Point Olarak Kullanabilir miyim?
Arkadaşlar merhaba, önceden samsung wave kullanıcısıydım ve telefonumun Mobile Access Point özelliği ile kablo,blueooth v.s. olmadan internete netbook'um ile bağlanabiliyordum. Menüden ap'yi açtığım zaman wireless ağlarında görünüyordu ve bağlanıyordum. i Phone 4'de böyle bir özellik göremedim acaba bu özellik yüklenebilir mi?
N
14 yıl
İlandaki 147\u0027yi aldım.. 120 hp olup olmadığını nasıl anlarım??
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-147-2005-model-makyajli-kasa-alfa-romeo-60-000km-bakimi-yapildi/detay/


Birde 17" jant taktırmayı düşünüyorum. Bir zararı olur mu araca? Teşekkür ederim..
N
15 yıl
Fiat Palio Van 1.2 için bir kaç soru..
Arkadaşlar bu araçlar ruhsatlarında "kapalı kasa kamyonet" olarak geçiyor. Satacak olan kişi arkaya koltuk eklettirmiş ve cam taktırmış araç bildiğimiz tek kapı olmuş ama ruhsata işletmemiş, eğer ben bunu binek otomobil olarak kullanırsam ne gibi sorunlar çıkabilir, giremeyeceğim bölgeler olur mu? MTV'yi de araştırdım sadece senede 200 ytl farkı var ama kaskoda fark eder mi onu bilmiyorum bilen varsa yardım rica ediyorum. Çok kısıtlı param var 8.000 TL kadar ve kasko yaptırabileceğim yine tek kapı araç varsa aklınızda söyler misiniz?
N
15 yıl
Mac OS X Wind/Datron/Medion Akoya/Casper Kurulum Rehberi
Mac OS X 10.5.4
Wind/Datron/Medion Akoya(Wi-Fi sürücüsü farklı)/ ve muhtemelen Casper Mini-Book


< Resime gitmek için tıklayın >

Çalışanlar,
Wi-Fi
USB’ler
Ethernet
Kamera
Bluetooth
O/C
Ses
Ekran 1024*600 Ayna özelliği (Bu versiyonda bazen açılışta ekran 800*600’e dönüyor ama sonraki versiyonlarında giderilecektir eğer versiyonu beklemeden düzeltmek isteyen olursa tıklasınhttp://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15467 çünkü şu andaki yeni versiyonlarda daha fazla problem çıkmakta. Örn 10.5.5 ve 10.5.6)

Çalışmayanlar,
Mic ve Kulaklık girişleri (10.5.5 sürümünde kulaklık girişi olayını çözmüşler)

İhtiyacımız olanlar;

Win XP CD’si
Xp ile Formatlamak için harici USB DVD Rom (eğer başka bir türlü XP yüklemesi yapabiliyorsanız ilerideki hiçbir adımda DVD Rom ihtiyacı yoktur)
Partition Magic Programı (Gereklilerin içinde)
Leopard Instant Helper (Gereklilerin içinde)
Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd.iso (Rapid linkleri Gereklilerin içinde)
Kalyway 10.5.3 upgrader (Rapid linkleri Gereklilerin içinde)
Official 10.5.4 DELTA updatehttp://www.apple.com/support/downloads/macosx1054update.html
Tüm sürücüler: Gereklilerin içinde
Gerekliler: http://rapid+share.com/files/174833692/Gerekliler.rar (+'yı kaldırın)


Partition oluşturmak, Windows XP ile formatlıyorsanız 50 GB XP’ye ayırın ve öyle formatlayın Diğer bölümü sonra biçimlendireceğiz. Eğer hazırda XP ile kurulu bir makine’de yapacaksanız Mac OS X kurulumunu partition magic ile XP’ye 50GB ayırın ve diğer partitionları silin. Yukarıdakilerden birini uyguladıktan sonra (XP haricinde) bir tane 75 GB’nin üzerinde Birincil FAT32 Bölümü oluşturun ve Label olarak OSX yazın. Bir tanede Mantıksal FAT32 olarak 4 GB Bölüm oluşturun ve Label olarak Install yazın.

Leopard hd install helper’ı açın
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu butona basın
< Resime gitmek için tıklayın >
Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd.iso’yu gösterin ve açın
< Resime gitmek için tıklayın >
Install olarak oluşturduğumuz bölümü seçin ve yanındaki butna basıp yaklaşık 10 dk bekleyin
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu ekranı gördüğünüz zaman işlem bitmiştir artık programı kapatarak Bilgisayarı Yeniden başlat diyoruz ve aşağıdaki adımlardan devam ediyoruz.
< Resime gitmek için tıklayın >

Darwin Boot Ekranı geldiği zaman F8’e basıyoruz ve Kalyway DVD si gibi görünen sanal sürücüyü seçerek enter’a basıyor ve yüklemesini bekliyoruz.
“Use English for the main Language’yi seçerek ileri okuna basıyoruz. Sırası ile Contiune, Agree ye tıklıyoruz. Dikslerim göründüğü ekrana gelince yukarıdan “Utilities’e” tıklayarak “Disc Utility’i” seçiyoruz önceden OSX adını verdiğimiz disk’i seçtikten sonra “Erase’e” tıklayıp volume formattan “Mac OS X Extented (Journaled)’i” seçip Erase’e basıp Formatlıyoruz. ( Bu işlemi yaptıktan sonra altta Format “Mac OS X Extented (Journaled)” olması gerek eğer olmasa ve Fat32 de kalırsa baştan biçimlendirmeniz gerekir)

Şimdi Disc Utility’i kapatabiliriz. Select a Destination ekranından OSX’imizi seçerek Contiune diyoruz. Burası çok önemli sakın hemen Install tuşuna basmayın hemen sağda “Customize” var bir çok kişi burada hata yaparak install ediyor ve sonuç hüsran .

Neyse Customize’ye girelim “Language Translations’un yanındaki Tick’i tamamen kaldıralım. “Kernels’i” açarak sadece “kernel_vanillia_92’i” seçin. “Graphic Drivers’dan” “Intel_GMA’nın” altından “GMA 950”’yi seçin. “Audio Drivers, Network Drivers ve Mobo Chipsets’in” Ticklerini tamamen kaldırın. “Third_Appilications’un” hepsini işaretleyin. “Patches’in” altındaki “Time Machine Fix, Power Management Bundle, Intel Memory Controller’i” seçin sadece ve Done’a” basın ve “Install’e” tıklayın ve yaklaşık 30 Dk bekleyin (bu arada tüm bu işlemleri yaparken eğer adaptör takılı ise ve Bios 1.09 kullanıyorsanız FN+10 yapın ki Turbo mod’da yüklesin ;) Yükleme bittiği zaman “Restart” tuşuna basıp bekleyin ve Darwin Boot Ekranı geldiği zaman F8’e basarak “Graphics Mode”=”640*480*32” (tırnak işaretleri ile birlikte yazıcaz, ayrıca bu ekranda “ işareti için Shift+İ, = için Backspace’in solundaki – işareti, * için Shift+8’i kullanıyoruz) yazıyoruz ve Enter’a basıyoruz, çıkan küçük penceredeki “Go’ya” tıklayın ve MAC OSX’imiz karşımızda Tabi bu hali ile bir şeye benzetemeyeceksiniz ama işimiz bittiğinde çok güzel olacak ;)

Kalyway 10.5.3 upgrader içinden çıkan dosyaları bir usb belleğe yükledikten sonra “1_Kalyway_UpdCombo10.5.3.pkg” yi yüklüyoruz (yüklemeler esnasında şifre sorabilir, şimdilik bir şifre girmeden ok’e basın) ve yükleme bittiğinde ASLA RESTART TUŞUNA BASMIYORUZ!!. Yükleme bitince “2_kalyway_10.5.3_kernel.pkg’i” çalıştıryoruz ve “vanilla_kernel_9.3’ü” seçerek yüklemeyi bitiriyoruz ve diğer yüklemedeki Restart’a basarak yeniden başlatıyoruz. Darwin Boot Ekranı geldiği zaman F8’e basıyoruz ve update –v yazıp Enter’a tıklıyoruz.

İşlem bitipte makine açıldığı zaman “10.5.4 delta update” içinde olduğu usb’yi takıyoruz. “MacOSXUpd10.5.4.dmg’yi” çift tıklayarak Mount ediyoruz ve “MacOSXUpd10.5.4.pkg2i” yüklüyoruz ve bitince makineyi yeniden başltıyoruz. Gereklilerin içindeki Ses, Video, Ethernet yükleyicisi vs. sürücülerini yüklüyoruz. (Her yüklemeden sonra yeniden başlatmayı unutmayın ve Klasörün içindeki Türkçe Dil paketini en son yükleyeceğiz)

Bu arada System Preferences’taki Accounts bölümünden kendinize bir hesap oluşturun ve parola verin bu parola ilerdeki adımlarda .kext dosyalarını çalıştırmak için ve bundan sonra .pkg dosyalarını yüklemek için kullanılacak. Yine System Preferences’da International bölümüne girin ve Input menu’den (Klavye girişi) Turkish- QWERTY PC’yi ticklerin U.S’nin tickini kaldırın (diğer bölümdeki ayarları da Türkiye olarak değiştirin). Keyboard-Mouse bölümüne gelin Modifier’i açın ve Option keyini Command, Command Key’inide Option olarak değiştirin. (bu işlem Windows logolu tuşun Apple tuşu işlevi görmesini sağlayacak, örneğin Safari kullanırken Tab açmak için Apple tuşu+T veya copyalamak için Apple tuşu+C ) Mouse sekmesine gelin ve Tracking speed’i 3. çizgiye düşürün (bizim cihazlar default olarak çok hassas yükleniyor bunu düşürünce normale dönüyor kendi zevkinize göre 2’yede düşürebilirsiniz)

Şimdi kext helper uygulamasını masaüstüne atın ve kext klasörü içindeki 5 adet dosyayı yükleyip şifrenizi girin ve Easy Install diyin. Yükleme bitince yeniden başlatın. Şimdi 10.5.4 Türkçe Dil paketini yükleyin ve yeniden başlatın, eğer dil değişmemişse International’dan dil seçimine girip Türkçeyi en başa alın ve tercihinizi yaparak yeniden başlatın. Tüm adımlar doğru olarak uygulandığı taktirde cillop gibi bir Mac OS X’e kavuşmuş olacaksınız hayırlı olsun

Elmayı biraz büyük mü yapmışım
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.