T

Yüzbaşı
20 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme (?)
62 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
8 yıl
GTX 1070 e geçmek mi? PS4 almak mı?
Merhaba arkadaşlar,

Şuanki sistemim de halihazırda Asus'un "MARS GTX 760x2" ekran kartını kullanıyorum. Şuan En yüksek grafik gereksinimi olan oyunum "The Division" diyebilirim.. Onun dışında bilgisayarda aklınıza gelebilecek yüksek metascore a sahip bir çok oyunu oynuyorum.

Şimdi başlıkta da belirttiğim gibi, "GTX 1070" olarak 2000 liralık bir ekran kartından bahsediyoruz.. Kendi ekran kartımı değiştirip, oyunları 15-20FPS arttırmaya çalışmak ne kadar anlamlı sizce? (Bir oyunda 60FPS nin üstü zaten benim için bir anlam ifade etmiyor onu da eklemek isterim.) Onun yerine 1000-1300TL aralığında temiz bir PS4 almak ne kadar mantıklı peki?

3rd person, güzel senaryosu olan oyunları severim. (Last of Us, Uncharted, God of War gibi.) Oyüzden karar veremedim hangisinin daha efektif olacağına..

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim, İyi forumlar
T
8 yıl
-
-
T
9 yıl
Borderlands 2 olen mobların tekrar tekrar dirilmesi.
Merhaba arkadaşlar,

Borderlans 2 yi geriye dönük taradığım oyunlar arasından buldum. Bakalım dedik ve 2012 GOY olmuş bir oyun olduğunu gördük. Eyvallah güzel bir mizah ve hoş grafikler.. Oynanabilirlik de fena değil.. Fakat oyun kaydolmasına rağmen, geçtiğim tüm yerlerdeki bosslardan moblara kadar tüm düşmanlar, bir daha oyuna girdiğim de aynı yerlerinde sanki onları dağıtmamışım gibi yerinde duruyor.. Bu nedir bilen duyan varsa yardımlarını bekliyorum. Keza bu iş böyle ise yazık olmuş GOY olmasına.. Tekrar tekrar geçtiğim yerlerden geçmek durumunda kalınca tekrar tekrar aynı adamlarımı öldüreceğiz..?
T
9 yıl
Oyunlarda ani FPS düşüşleri ve buna bağlı kasılmalar
Merhaba arkadaşlar,

Özellikle FPS ve Third Person oyunlarda karşıma çıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle sistemim;

İşlemci: Intel 4960x x79

Anakart: Rampage IV Black Edition

Ram: Corsair Vengeance 16gb (8x2) (Ramler 1866 olmasına rağmen bios da default 1333 geliyor. AI Overclock yaptığınızda (X.M.P) sistem ram hızını 1866 ya çekiyor)

Ekran Kartı: Asus Mars GTX760x2

PSU: Corsair Ax1200i

Problemim ise tam olarak, açtığınız bir oyunda FPS gayet 50-60 lar da gezerken aniden sistem kasılıyor ve ani olarak kısa süreli pulslar halinde takılmalarla 10-15 fps lere düşüp düşüp çıkıyor.. O anda harddiskin ışığına baktığımda ledi yanıp yanıp sönüyor (epey bir okuma yapıyor görünüyor diskten).

Harddisk olarak da, Seagate Barracuda 4TB ve Corsair Neutron GTX 120GB SSD kullanıyorum. Fakat şöyle ki Win8.1 SSD de kurulu iken ben tüm oyunları Seagate e yüklemiş bulunuyorum ve oradan çalıştırıyorum..

Sorun bana (test edemediğim halde) PSU dan kaynaklanıyor gibi geliyor. Bu tarz bir durum yaşayan arkadaşlar varsa ve konuyu aydınlatırlarsa çok sevineceğim..

NOT: Sistemde herhangi bir hızaşırtma durumu yoktur.

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
T
9 yıl
Konu silinebilir. (Yanlış başlıkta açıldı)
Konu yanlış yerde açıldı. Forum yetkilisi konuyu silebilir.
T
9 yıl
Çift GPU lu sistemde 4GB Vram i 2GB görmesi
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle konuya vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Sorunum, kullanmakta olduğum Asus Mars GTX 760x2 ekran kartının VRam ini COD: Advanced Warfare da 2gb görüyor olması. Ekran kartında 2 gpu ile birlikte 4gb VRam var fakat oyunun sistem özelliklerinde tek gpu ve 2gb VRam görünmekte. NVidia sistem ayarlarından oyunu ekledim, Multi Gpu seçeneğinde herhangi bir sorun gözükmüyor fakat ekran kartı hala tek gözüküyor..

Sebebi ya da getirisini (görütüsünü) bilen bir arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim

Saygılar
T
10 yıl
İş ortamında kullanılacak Siyah/Beyaz Tonerli Yazıcı/Tarayıcı tavsiyesi?
Merhaba arkadaşlar,

Ofis ortamında kullanılmak üzere lazer yazıcı ve tarayıcının birleşik olduğu bir cihaza ihtiyacımız var. Yazıcı siyah/beyaz olacak (Tonerli). Konu hakkında bildiğiniz fiyat/performansı iyi olan bir makine önerileriniz varsa bekliyorum.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler, Saygılar
T
10 yıl
Asus MARS Sıcaklık Değeri
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandan sonra tekrar masaüstü sisteme geçiş yaptığımdan şuan ki teknolojide ekran kartı sıcaklıklarını bilmiyorum. Elimde Asus GTX 760x2 MARS kartı bulunmakta ve Crysis 3 de ısı max 81 dereceye ulaşmakta. Kullandığı soğutucuyu ve grafik işlemcilerinin 22nm tasarıma sahip olduğunu düşününce bana biraz fazla gibi geldi.

Herhangi bir OC işlemi yapılmadan çıkan maksimum sıcaklık değeridir bu.

Şimdiden bilgiler için teşekkür ederim

Saygılar
T
10 yıl
PC Vs PS4 Fiyat/Performans
Merhaba arkadaşlar,

Normal koşullarda Macbook Pro ve PS3 kullanıcısıydım. Ancak artık PS3 sattığım için oyuncu yönümü MBP ile tatmin etmeye çalışıyorum

Sistemin ekran kartı 1gb Nvidia GT650M olduğu için oynadığım bi çok oyunu (tabiki mac e çıkan) yüksek ayarlara alıp çalıştırabiliyorum.. Ama tahmin edersiniz ki sıcaklık 80 derecelere çıkıyor ve fanlar maksimum hızında döndüğünden korkutuyor açıkçası..

Bende fiyatlar yüzünden PS4 ü biraz düşsün diye bekleyeyim dedim ama (bir süre dolarda malum) bu fiyat aralığında gidecek belli ki. O sebepten de bu konu başlığını açtım

Sorum şu arkadaşlar, eski bir masaüstü kullanıcısı olarak dizüstüne geçtiğimden beri uzak kaldım OEM mantığından. Hangi parçaların ne kadar olduğu, ne ile uyumu söz konusu olduğu vs. vs. hakimiyetim kalmadı. En son ekran kartım Ati IceQ HD4850 idi (5 sene veya daha fazla oldu sanırım) siz düşünün..

Ve şuan ki PS4 fiyatının 1500TL olduğu düşünülürse sizce bir sistem toplayıp aynı fiyata daha iyi grafiklerde bir oyun oynayabilmem mümkün müdür? Eğer bu mümkün ise toplama sistem tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim. (İkinci el fiyatları üzerinden düşünürseniz daha uygun olacaktır benim için, parçaları forumdan toplayacağım.)


Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Saygılar
T
10 yıl
Soğutucu tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,

Şuanda kullanmakta olduğum Macbook umda oyun oynamak istiyorum. Oyun derken de bahsettiğim Diablo3, Starcraft2 oyunları.. Model 104TU/A ve 1gb GT 650M harici ekran kartım mevcut sistemimde. Kaldırmasına full grafikte kaldırmakta fakat 70 dereceleri geçen CPU ve GPU sıcaklıkları olduğunda fan controler programı ile 5K-6K rpm lerde çalıştırıyorum fanlarımı..

Bu şekilde sıcaklığı anca kontrol altına alabiliyorum. Şuanda "Thermaltake Massive 23t LX" notebook soğutucusu kullanıyorum. Pek te işe yaradığını söyleyemiyorum. Bana daha güçlü tavsiye edebileceğiniz notebook soğutucusu varmıdır? İşe yararlığı konusunda deneyimleriniz varsa aktarabilirseniz sevinirim.

Bu arada normal kullanımda sistemim 40-45 dereceleri geçmez..

Yorumlarınızı bekliyorum.. Saygılar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.